M.S.V.'71 niet opgewassen tegen een sterk spelend Overmaas

In Rotterdam Zuid verloor M.S.V.'71 afgelopen zaterdag kansloos van Overmaas. Het was de 2e nederlaag van het seizoen voor M.S.V'71. Dat de thuisploeg slechts met 2-0 won was te danken aan het goede keeperswerk van de uitblinkende M.S.V.'71 doelman Marnix Louter.

Hoofdsponsor: SEGMENT

Op papier leken Overmaas en M.S.V.'71 aardig aan elkaar gewaagd. Maar daar was op fraaie Sportpark in Rotterdam Zuid afgelopen zaterdag geen sprake van. Zeker de eerste helft niet. Overmaas was de baas in eigen huis. Vanaf het allereerste begin maakten de Rotterdammers onder het toeziend oog van Feyenoord speler Lutsharel Geertruida de dienst uit.

De bezoekers kwamen er niet aan te pas. Het middenveld was in handen van de thuisploeg. Zij zorgden ervoor dat M.S.V.'71 niet aan spelen toekwam. Bijna alle duels werden gewonnen door Overmaas en ook de 2e bal was vaak voor hen. En voorin had de thuisclub de beschikking over een paar snelle en goede voetballers. Met name Jay Tahloe en Robin Monteiro dos Reis waren handenbinders voor de Maassluise defensie.

Nadat Marnix Louter Jeffrey van Welsum na een geweldige steekbal van Robin Monteiro dos Reis van de openingstreffer had weten af te houden was het na 12 minuten toch raak. Een afgemeten voorzet bereikte Bradley Saris, die nam de bal geweldig aan en schoot met links hard en loepzuiver binnen. (1-0).

M.S.V.'71 stond erbij en keek ernaar. En het spelbeeld bleef de hele eerste helft zo. Na 20 minuten stond de 2-0 al op het bord. Jay Tahloe bediende zijn spits Manuel Roshendell Shendel op zijn wenken en die mocht de voorsprong verdubbelen.(2-0).

Joey Frerichs had het deze middag zwaar tegen Jay Tahloe

Toen bij M.S.V.'71 Jeremy van Loenen even later geblesseerd naar de kant moest, zakte het moraal van de gasten nog wat verder. Ben Wesselius was de vervanger van van Loenen en Rogier Pon ging in de spits spelen. Nadat namens Overmaas Bradley Saris de lat had geraakt en Jay Tahloe slordig was in de afwerking, werd er gerust met een 2-0 voorsprong voor de thuisclub.

Na de pauze kwam bij M.S.V.'71 Brady van Stralendorff in de ploeg voor Rogier Pon. De bezoekers beten in het 2e bedrijf wat meer van zich af, waardoor de wedstrijd nu wat meer in evenwicht was. Toch was Overmaas ook na de thee de bovenliggende partij. Marnix Louter moest een aantal knappe reddingen verrichten om de nederlaag niet verder te laten oplopen. En de keer dat Louter wel was geklopt bracht Dennis Veldkamp op de doellijn redding.

In aanvallend opzicht wist M.S.V.'71 voor de pauze geen enkele keer gevaarlijk te worden. Na de hervatting was dat iets beter. De beste kans was voor invaller Sven Schipper na een uitstekende steekbal van Arno van Zweden. Maar Schipper strandde op doelman Ebubekir Duran. Ook Brady van Stralendorff kreeg nog een behoorlijke kans na een misser van de verder uitstekend spelende Mucahit Kolukirik, maar de spits schoot te gehaast om echt gevaarlijk te worden.

Verder rest te vermelden dat de pietluttig fluitende scheidsrechter Patrick Dijkhuizen in deze sportieve wedstrijd veel te veel gele kaarten gaf. De overwinning van Overmaas was dik verdiend en daar viel niets op af te dingen.