top of page

M.S.V.'71 niet opgewassen tegen ijzersterk GDA


Een ijzersterk spelend GDA maakte afgelopen zaterdag op overtuigende wijze een einde aan de ongeslagen status in thuisduels van M.S.V.'71. Het werd uiteindelijk 1-3 voor het elftal van trainer Ronald Paats, en dat was meer dan verdiend.


Hoofdsponsor: SEGMENT


De bezoekers uit Den Haag waren naar Maassluis afgereisd met maar één doel voor ogen. Er diende deze middag gewonnen te worden in Maassluis West, anders zou de achterstand op M.S.V.'71 oplopen tot 10 punten. Verder zou GDA bij winst de koppositie in de 3e periode overnemen van de Maassluizers.


In het eerste kwartier was het nog even aftasten voor beide ploegen. Maar langzamerhand gooide GDA de schroom van zich af en liet zich steeds meer gelden in het duel. De bezoekers toonden veel meer inzet dan de thuisploeg en gingen ook steeds beter voetballen. Achterin stond het bij GDA met uitblinker Dennis Lubout (42 jaar) in het centrum als een huis en voorin bleken Samir Ben Omar en Gokman Coban lastig te bespelen handenbinders.


GDA Heer en Meester

Dat de gasten uit Den Haag op voorsprong zouden komen, was het logische gevolg. Dat gebeurde halverwege het 1e bedrijf. Mohammed Rasuli leed op het middenveld balverlies met grote gevolgen. In de omschakeling profiteerde Gokman Coban optimaal en verraste Marnix Louter met een droge harde knal.(0-1).De openingstreffer van GDA was halverwege de 1e helft een feit


Dat het daarbij niet zou blijven werd steeds duidelijker. GDA was heer en meester. Maar vooralsnog hield M.S.V.'71 de schade beperkt omdat Mohammed Rasuli een inzet van Gokman Coban van de lijn haalde en Marnix Louter met een prima redding Samir Ben Omar van de 0-2 afhield.


Toch zou de 0-2 nog voor rust vallen. En dat was een kopie van de eerste treffer. Ook nu leed M.S.V.'71 kostbaar balverlies op het middenveld, dat feilloos door Gokman Coban werd afgestraft (0-2).


In de 2e helft bleef Hachim ait Yahya bij M.S.V.'71 achter in de kleedkamer. De Maassluise spits was in de 1e helft weer eens tegen een gele kaart aangelopen (zijn 8e van het seizoen!!) en mocht volkomen terecht van zijn coach gaan douchen. Hij speelde slecht en de kans op een 2e gele kaart is bij deze speler levensgroot aanwezig. Hij werd vervangen door Arno van Zweden.


Mogelijke strafschop

In het 2e bedrijf speelde de thuisploeg in elk geval met wat meer inzet. Na een kwartier had M.S.V.'71 weer wat beter in de wedstrijd kunnen komen als de bal op de stip was gegaan toen Arno van Zweden door Arno Broek tegen het gras werd gewerkt. Maar de prima leidende vrouwelijke scheidsrechter (22 jaar) Manon Plandsoen was resoluut in haar beslissing en wuifde de strafschop weg.


De mogelijke strafschop van M.S.V.'71 in beeld


Maar echt overtuigend werd het allemaal niet voor M S.V.'71. Daarvoor zat GDA veel te lekker in de wedstrijd om dit nog uit handen te geven. Zeker toen na een kwartier een fout in de M.S.V.'71 defensie uitstekend door GDA werd afgestraft. De voorzet van Paul Didi Eesiah was op maat voor Samir Ben Omar om zijn ploeg in definitief veilige haven te schieten (0-3).


M.S.V.'71 had nog precies een half uur om de stand een wat draaglijker aanzien te geven. Verdediger Ricardo de Jager maakte plaats voor de wat aanvallender ingestelde Sergio van Staalduinen. Het leverde M.S.V.'71 een groot veldoverwicht op maar nauwelijks uitgespeelde kansen. Een kwartier voor tijd redde Jack van der Vlugt op aangeven van Joel Meijnckens toch nog de eer. (1-3) Maar verder liet GDA het toch niet komen.Op aangeven van Joel Meijnckens redde Jack van der Vlugt de eer voor M.S.V.'71


Paul van Loenen

M.S.V.'71 trainer Paul van Loenen was uiteraard teleurgesteld in het resultaat, maar meer nog in de manier waarop zijn ploeg het vooral in de 1e helft had laten afweten. "Op alle fronten zijn we afgetroefd. Technisch, tactisch en op inzet zijn we overklast. Zeker in de 1e helft. Een aantal sterkhouders, die normaal het verschil voor je maken hadden vandaag een mindere dag. En dan moeten anderen opstaan op dat moment en dat was ook niet helemaal het geval. In de rust hebben we een aantal dingen besproken. Technisch en tactisch kan het een keer tegenzitten of niet helemaal lukken, maar qua inzet mag je het nooit af laten weten. Dat was in de 2e helft wel wat beter. Maar dan krijg je al weer snel en ongelukkig de 0-3 tegen en dan is de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. Het overwicht dat we daarna kregen leverde ook veel te weinig uitgespeelde kansen op. Het is jammer, maar het is niet anders. Dit soort wedstrijden zitten er wel eens tussen. En GDA is gewoon een heel goede tegenstander, die vandaag dik verdiend van ons heeft gewonnen" .


Voor M.S.V.'71 kwamen deze middag de volgende spelers in het veld:

Marnix Louter, Joey Frerichs, Jasper van Veen, Ricardo de Jager (69 Sergio van Staalduinen), Mohammed Rasuli, Jeremy van Loenen, Matthijs Jansen, Rick de Jonge, Joël Meijnckens, Hicham ait Yahya (45 Arno van Zweden, Jack van der Vlugt


Aad Cordia maakte weer foto's van deze wedstrijd. Deze zijn te zien en te downloaden via bijgaande link https://1drv.ms/u/s!Ao-BphXObcHD02IZhWPND_hspEBn?e=DjpT1S

Comments


bottom of page