top of page

M.S.V.’71 niet opgewassen tegen Maasdijk


M.S.V.’71 is er niet in geslaagd om in eigen huis een of meer punten over te houden aan het duel met Maasdijk.  Na een 0-0 ruststand wonnen de bezoekers uit Maasdijk in het 2e bedrijf verdiend met 2-4.


Beide teams hadden een belang bij dit duel. Het op de 2e plaats staande Maasdijk (4 punten achterstand)  had nog een minieme kans om te gaan voor de titel. Koploper FC Zoetermeer zou dan deze middag moeten verliezen van SEP en zelf zouden de Dijkbewoners vandaag moeten winnen. In dat geval zou de directe confrontatie tussen Maasdijk en FC Zoetermeer volgende week de titel nog kunnen opleveren voor Maasdijk.

 

M.S.V.’71 had heel andere zorgen. De equipe van vertrekkende trainer Paul van Loenen heeft de punten heel hard nodig om degradatie via de nacompetitie te vermijden.

 

Het duel op het zonovergoten sportpark van M.S.V.’71  werd bezocht door een groot aantal bezoekers. Die kregen in de eerste rondgang een gelijk opgaand duel voorgeschoteld. Het aantal echt uitgespeelde kansen bleef beperkt tot een. Na 38 minuten leek Maasdijk op voorsprong te komen, Maar doelman Bart Voskamp en verdediger Jasper van Veen hielden de bezoekers van de openingstreffer af.

 

Scott van de Graaf (nr 9) slaagt er niet om om de enige echte kans van de 1e helft te verzilveren


Na de pauze kwam Maasdijk veel beter uit de kleedkamer dan thuisclub M.S.V.’71. De bezoekers hadden Robin van der Ende doorgeschoven naar het middenveld en zocht nu veel sneller de lange en fysiek sterke spits Scott van de Graaf. Het sorteerde onmiddellijk effect. De goed mee opgekomen invaller Bram Driesse bediende Scott van de Graaf op maat en dat betekende 0-1.

 

Het antwoord van de thuisploeg volgde snel. Een perfect aangesneden vrije trap van Jack van der Vlugt werd bij de 2e paal onberispelijk ingekopt door de mee opgekomen Ricardo de Jager. (1-1).


Ricardo de Jager kopt de gelijkmaker binnen

 

Maar in tegenstelling tot het eerste bedrijf vielen de doelpunten nu als rijpe appelen. Vijf minuten na de gelijkmaker kwam Maasdijk opnieuw op voorsprong door Jack Scholtes, die koel de 1-2 binnenschoof.

 

Maasdijk kwam na de gelijkmaker alweer nel op voorsprong via Jack Scholtes (Nr 7)


Toen even later uitblinker Nikki Krouwer zijn spits van de Graaf met een splijtende pass wist te vinden leek de wedstrijd beslist. (1-3). Maar M.S.V.’71 wenste zich nog niet gewonnen te geven. Want een kwartier voor tijd schoot invaller Rody van Baalen na een geweldige pass van Arno van Zweden de aansluitende treffer achter doelman Lars Veenman. (2-3).


Rody van Baalen bracht met zijn doelpunt nog even de spanning terug


Heel M.S.V.’71 hoopte vanaf dat moment op meer. Een punt tegen de nummer 2 van de ranglijst zou al heel mooi zijn. Maar die hoop werd 5 minuten voor tijd definitief de grond ingeboord toen invaller Jay Vreugdenhil de 2-4 eindstand op het bord schoot.

 

Door de nederlaag tegen Maasdijk zakt M.S.V.’71 weer een plaats op de ranglijst naar de 8e plaats hetgeen het spelen van nacompetitie betekent om lijfsbehoud in de 4e klasse. Er is nog een strohalm waaraan de equipe uit Maassluis West zich kan vasthouden. Dat is volgende week in de laatste wedstrijd van de competitie zelf winnen uit bij  DHL  en hopen dat VDL zijn sportieve plicht doet door te winnen van Quintus. In dat geval speel t M.S.V.’71 volgend seizoen sowieso in de 4e klasse.


Voor M.S.V.'71 kwamen de volgende spelers in het veld

Bart Voskamp, Ricardo de Jager, Jasper van Veen, Paul Dorsman ( 88 Michael de Bruin, Tom Vreugdenhil, Rick de Jonge, Dennis Veldkamp (60 Rody van Baalen, Rogier Pon. Brady van Stralendorff, Arno van Zweden, Jack van der Vlugt

 

Aad Cordia maakte van deze wedstrijd weer een foto reportage. Deze zijn te zien en te downloaden via bijgaande link Maasdijk thuis 11 mei 2024

 

 

Comments


bottom of page