top of page

M.S.V.'71 niet verder dan een gelijkspel tegen VCS


Hoofdsponsor : SEGMENT


M.S.V.'71 en VCS deelden in Maassluis afgelopen zaterdag de punten. Na 90 minuten stond er 1-1 op het scorebord en daarmee werd recht gedaan aan het wedstrijdbeeld. Jack van der Vlugt tekende voor de Maassluise treffer.


Hoewel basisspeler Ricardo de Jager deze week wel weer beschikbaar was, wilde M.S.V.'71 trainer Harry van Kapel toch met dezelfde elf in de basis beginnen als vorige week tegen koploper Houtwijk. "Deze jongens hebben mij en de club vorige week niet laten vallen. Ze leverden toen tegen de ongeslagen koploper een prima prestatie. Vandaar dat ik vandaag koos voor dezelfde jongens". Maar tijdens de warming up moest van Kapel toch noodgedwongen een aanpassing doen in zijn beoogde opstelling. Linkervleugel verdediger Ben Wesselius had last van zijn hamstring en werd vervangen door Dennis Veldkamp, die als onverwachte invaller een prima wedstrijd speelde.


Thuisploeg M.S.V.'71 kwam uitstekend uit de startblokken. Gesteund door het goede optreden van vorige week tegen koploper Houtwijk gingen de zwart witten vanaf het begin op zoek naar de openingstreffer. Die viel dan ook vrij snel. Na amper 5 minuten rondde aanvoerder Jack van der Vlugt een perfect aangesneden vrije trap van Joey Frerichs met het hoofd fraai af. (1-0).


Rick de Jonge wordt belaagd door 2 VCS spelers maar blijft op de been


Ook na de openingstreffer bleef M.S.V.'71 de betere ploeg en kwamen de gasten niet erg goed in hun spel. Dat kwam vooral omdat de Haagse spelbepaler Rico Kogeldans uitstekend door M.S.V.'71 werd geneutraliseerd. Matthijs Jansen was de vaste bewaker en zodra Kogeldans toch in balbezit kwam werd Jansen bijgestaan door mede ploeggenoten, die er ook kort op zaten.


Uit een vrije trap werd Kogeldans in het eerste bedrijf nog wel een keer gevaarlijk, maar doelman Wesley van 't Wout tikte de pegel over de lat. Verder waren het vooral de gastheren, die aanspraak mochten maken op een tweede treffer. Azzedine Akachar schoot 2 keer raak, maar beide doelpunten werden wegens vermeend buitenspel afgekeurd. Dezelfde Maassluise aanvaller had daarna nog wel de 2-0 op zijn schoen , maar een keer schoot hij te zacht in en de andere keer redde doelman Leo Bedoya bekwaam. Op slag van rust produceerde VCS de beste aanval van de eerste helft, maar het schot van Hermes Lourens ging net naast.


Het was wel een voorbode voor wat er in de tweede helft stond te gebeuren. De gasten uit Den Haag pakten de zaken een stuk energieker aan en zaten er veel korter op dan in het eerste bedrijf. Thuisclub M.S.V.'71 begon juist veel te slap aan het tweede bedrijf. Ook Rico Kogeldans kwam nu veel meer aan voetballen toe. M.S.V.'71 had het moeilijk. Kortom de bezoekers waren in het tweede bedrijf lange tijd de baas op het veld. De Maassluizers hadden geluk dat de paal een snelle gelijkmaker in de weg stond. Ook verrichtte Wesley van 't Wout een paar voortreffelijke reddingen en kopte Dylan Dijksman een bal uit het doel waardoor de 1-0 voorsprong nog steeds gehandhaafd bleef.


Rico Kogeldans kreeg in het 2e bedrijf meer ruimte en kwam meer aan voetballen toe


Met nog iets meer dan 20 minuten op de klok bracht Harry van Kapel de snelle Kevin Edmilson Santos in de ploeg voor Azedine Akachar. Het bracht even wat verwarring bij de bezoekers. Bijna profiteerde de thuisclub. Joey Frerichs legde de bal panklaar op het hoofd van de vrijstaande Rogier Pon, maar diens kopbal ging over het doel. Het was de eerste kans na rust van de mannen van Kapel. En net toen het vertrouwen wat terug leek te komen bij de thuisclub sloegen de bezoekers genadeloos toe. Het was Rico Kogeldans , die Hermes Lourens met een slimme pass vrij voor Wesley van 't Wout zette en dat betekende de gelijkmaker. (1-1).


Rogier Pon kopt de bal over het lege Haagse doel


Nog geen minuut later leek VCS zelfs op voorsprong te komen toen Hermsel Lourens op aangeven van opnieuw Rico Kogeldans de bal in het verlaten doel schoot. Maar Dennis Veldkamp wist in een uiterste poging met een sublieme redding de Haagse voorsprong te voorkomen.


Met 2 verse krachten (Ayoub Mahsani en Ricardo de Jager) probeerde Harry van Kapel alsnog een beslissing te forceren. Jeremy van Loenen schoof een linie naar voren. Maar verder dan 2 afstandschoten van Jack van der Vlugt kwam M.S.V.'71 toch niet. Aan de andere kant beleefden de gastheren in de absolute slotfase nog enkele hachelijke momenten voor het doel van Wesley van 't Wout bij kansen van Rico Kogeldans en Hermes Lourens. Maar in de stand kwam geen verandering meer en haalde M.S.V.'71 opgelucht adem. Met het gelijke spel schoten beide ploegen niet al teveel op. VCS was er niet in geslaagd om het gaatje met M.S.V.'71 kleiner te maken. En door het verlies van 2 punten is M.S.V.'71 gezakt naar de 4e plaats op de ranglijst.M.S.V.'71 trainer Harry van Kapel had ook gezien dat zijn ploeg na rust minder uit de verf kwam dan voor de pauze:" Het middenveld waren we kwijt net na rust. En de aanspeelpunten voorin zakten ook teveel in waardoor die ook niet goed meer aangespeeld konden worden. Ook zat VCS er in de tweede helft veel korter op. En wij speelden ook slapper. En toen kregen we het moeilijk. Maar het is niet zo dat we even een knop omdraaien om het goed te laten gaan. Na de winterstop hebben we tot nu toe alleen maar goede potten gespeeld. Ja en nu gaat het een helft even wat minder. Die dingen gebeuren. En dan wordt het een gelijkspel. Ik kan daar mee leven. We hebben niet verloren en houden hun op afstand. De 1-1 stand vond ik terecht".


Voor M.S.V.'71 kwamen deze middag de volgende spelers in het veld:

Wesley van 't Wout, Joey Frerichs, Mohammed Rasuli, Jeremy van Loenen, Dennis Veldkamp, Dylan Dijksman, Matthijs Jansen, Rogier Pon (83 Ricardo de Jager), Rick de Jonge (83 Ayoub Mahsani), Jack van der Vlugt , Adzine Akachar (68 Kevin Edmilson Santos)

Aad Cordia maakte foto's van deze wedstrijd. Deze zijn te zien en te downloaden via bijgaande link https://1drv.ms/u/s!Ao-BphXObcHDwW4BZSVrMjE4n0Jm?e=zVsxMz

Comments


bottom of page