M.S.V.’71 overtuigend winnaar KNVB beker poule!

MSV is de eerste bekerronde ongeslagen doorgekomen. Na een gelijkspel op en tegen naamgenoot MSV Flakkee, werd er de afgelopen weken, in eigen huis, tweemaal overtuigend gewonnen van vv Rockanje en Herkingen’55.

De 2-2 in Middelharnis tegen 5e klasser Flakkee was ietwat onnodig, want MSV miste daar de vele kansen op een ruime overwinning en gaf vlak voor tijd een 1-2 voorsprong ongelukkig weg. Op de terechte 2-0 overwinning op Rockanje (uitkomende in de 4e klasse) viel in het 2e bekerduel niets af te dingen.

Afgelopen zaterdag werd ook het 3e bekerduel gedecideerd gewonnen van 4e klasser Herkingen. Door goals van Jack van der Vlugt in 25e minuut en een benutte penalty in de 35e minuut was het al 2-0 bij rust voor thuisploeg. In de 2e helft liep het goed spelende elftal van Paul van Loenen door goals van Rick de Jonge en een 3e treffer van van der Vlugt uit naar 4-0. Hiermee was de buit wel binnen voor de zwart/witten. Onbewust liet het team de teugels in de slotfase wat vieren waardoor Herkingen de spreekwoordelijke eer met twee treffers in de laatste 10 minuten kon redden.

Al met al wederom een verdiende en degelijke overwinning van ons vlaggenschip in een sportieve wedstrijd waar Jeremy van Loenen, Christiaan van der Pol, Dennis Veldkamp en Marnix Louter ontbraken door blessures.

Als bekerpoule winnaar is onze hoofdmacht sinds twee seizoen weer doorgedrongen tot de knock-out fase van het bekertoernooi. In oktober 2021 verloor MSV in Rotterdam toen met opgeheven hoofd van 1e klasser Xerxes. Laten we nu hopen op een leuke thuiswedstrijd als vervolg van het bekertoernooi.

Na een nuttige voorbereiding met nederlagen tegen 3e klasser Schipluiden en Victoria’04 en winst op competitiegenoot DHL en 3e klasser DWO en aansluitend dus een prima ‘beker’ optreden, gaat het vizier nu vol op de competitie. Dit seizoen wacht namelijk een mooie en stevige indeling met bekende tegenstanders als Maasdijk, Quintus, Deltasport en jawel dé oost/west derby tegen VDL!

Deze week worden de promotie/degradatie reglementen bekend gemaakt voor de 4e klassen in West-2. Aanstaande zaterdag komt FC Zoetermeer als eerste opponent van het nieuwe seizoen op bezoek op ons sportcomplex. Deze sterke ploeg werd in juni in de 2e nacompetitie ronde nog uitgeschakeld door IJVV De Zwervers voor promotie naar de 3e klasse.

Kortom een pittige start voor ons vlaggenschip, dat alle steun kan gebruiken a.s. zaterdag.

Aad Cordia maakte een aantal foto's van deze wedstrijd. Deze zijn te bekijken en te downloaden via bijgaande link