M.S.V.’71 pakt de draad weer op bij VOB en wint met 0-2

Na de terechte en forse nederlaag tegen de lijstaanvoeder Overmaas, was M.S.V.’71 er veel aan gelegen om bij VOB de laatste periode goed te starten. Maar VOB is door de jaren heen altijd een lastige opponent van M.S.V.’71 geweest.

Ook in het verleden, op zondag, was het op het karakteristieke kleine veldje in Overschie moeilijk een resultaat te halen. De Rotterdammers strijden dit seizoen tegen degradatie naar de 5e klasse. Maar de groen/witte huid wordt altijd duur verkocht, dus M.S.V.’71 wist wat het te doen stond.

De Maassluise ploeg kwam de 1e helft prima voor de dag en creëerde de nodige kansen. Na een kleine 20 minuten was het Jack vd Vlugt die de verdiende openingstreffer aantekende (0-1).

M.S.V.’71 verzuimde in het restant van de 1e helft de voorspong uit te breiden. Onder andere Arno van Zweden (kopbal) en zeker Brady van Stralendorff hadden goede mogelijkheden om de zwart/witten meer lucht te geven. Maar mede door goed keeperswerk van de VOB sluitpost bleef het tot de rust 0-1.

Hierdoor bleven de Rotterdammers in de wedstrijd en gingen met meer strijd en inzet de 2e helft in. Dit resulteerde ook in een aantal hachelijke momenten voor het M.S.V.’71 doel. Maar een vrije trap, net buiten de 16, en nog een aantal VOB schoten gingen hoog over of richting het befaamde Indianendorp. Verder keepte ook Marnix Louter een prima wedstrijd. Zo bleef het tot diep in de 2e helft ‘maar’ 0-1 voor M.S.V.’71 en dus spannend.

VOB stroopte de mouwen nog een keer op. Buiten drie gele kaarten leverde het voor de Rotterdams cultclub geen goals op. Op het hobbelige veld strandde de meeste combinaties en opbouw in lelijkheid. Zo bleef het voorjaarzonnetje schijnen voor M.S.V.’71. Want de Maassluizers bleven overeind en de bovenliggende partij. Een kwartier voor tijd schoot Jeremey van Loenen zijn ploeg, op slim aangeven van Chrstian vd Pol, in veilige haven; 0-2.

Jeremy v Loenen verrast de keeper van VOB Mickey Nijman, 0-2.

In de slotfase kwam M.S.V.’71 nog goed weg met een mogelijk penalty moment, maar de scheidsrechter legde de bal voor VOB net buiten het strafschop gebied. Zo bleef het 0-2 voor M.S.V.’71 en 3 punten mee naar Maassluis.

Uiteindelijk dus een uitstekende overwinning en goede start van 3e periode. Complimenten voor de veerkracht voor het team van Paul van Loenen.

Nu nog 8 wedstrijden te gaan dit seizoen, waarvan 5 thuis. Om te beginnen a.s. zaterdag tegen het sterke WCR waarvan in Rhoon met 3-0 werd verloren.

De wedstrijd vangt aan om 14:30.

Voor M.S.V.'71 kwamen de volgende spelers in het veld:

Marnix Louter, Jack van der Vlugt (Dennis Veldkamp), Paul Dorsman, Jasper van Veen(Ricarde de Jager), Mohammed Rasuli, Matthijs Jansen, Rogier Pon, Jeremy van Loenen, Arno van Zweden (Joey Frerichs), Christian van der Pol, Brady van Ravensdorff (Rick de Jonge)

Aad Cordia maakte weerfoto's van deze wedstrijd. Deze zijn te zien en te downloaden via bijgaande link VOB tegen M.S.V.'71 op 18 maart 2023