M.S.V.'71 pakt met 10 man in blessuretijd alsnog verdiend punt tegen Maasdijk

Amper een week terug uit Zweden, waar hij voor zijn opleiding een half jaar stage liep, was Christian van der Pol afgelopen zaterdag meteen al goud waard voor zijn ploeg. Als invaller schoot hij in blessuretijd M.S.V.’71 volkomen verdiend naast thuisploeg Maasdijk. (1-1). De bezoekers speelden een half uur lang met 10 man omdat doelman Marnix Louter in de 60e minuut met rood werd weggestuurd.

Hoofdsponsor: SEGMENT

In deze eerste competitiewedstrijd na de winterstop kon M.S.V.’71 eindelijk weer beschikken over een volledige selectie. De ziekenboeg was bij de Maassluizers leeggestroomd. Vol goede moed begon de equipe van Paul van Loenen aan de partij in Maasdijk. Al snel werd duidelijk dat de doelpunten schaars zouden zijn deze middag. Beide ploegen slaagden er nauwelijks in om echt gevaarlijk te worden. En op de momenten dat dat wel lukte was de afwerking onvoldoende.

M.S.V.'71 doelman Marnix Louter bokst de bal weg

Nadat Marnix Louter een gevaarlijke voorzet van Jack Gardien knap onschadelijk had gemaakt, moest de M.S.V.’71 doelman 2 tellen later alsnog capituleren. Terwijl heel M.S.V.’71 bleef staan omdat er in hun ogen een overtreding was begaan op Rick de Jonge, profiteerde Wouter Boers optimaal en zette zijn ploeg op voorsprong. (1-0).

Wouter Boers schiet namens Maasdijk de openingstreffer achter Marnix Louter

Vanaf dat moment kwamen de gasten uit Maassluis gek genoeg wat beter in de wedstrijd en wisten met een aantal goede aanvallen behoorlijke kansen te creëren. Maar Arno van Zweden (2 keer) en Jeremy van Loenen wisten de mogelijkheden niet te verzilveren.

Jeremy van Loenen strandt op doelman Lars Veenman

In de 2e helft gebeurde er aanvankelijk erg weinig wat het vermelden waard is. Tot de 60e minuut. Toen sloeg de vlam in de pan. Jack Gardien werd door Marnix Louter geraakt, waardoor de M.S.V.’71 doelman een half uur eerder mocht gaan douchen van scheidsrechter David Coenraads. De jonge Cas Barth nam de plaats onder de lat in, waardoor veldspeler Rick de Jonge het veld moest ruimen.

Hevige consternatie na de overtreding van Marnix Louter. De doelman moest met rood naar de kant

Vanaf dat moment werd de wedstrijd wat onvriendelijker. Over en weer vonden beide ploegen dat hen onrecht werd aangedaan en schreeuwden om het hardst om gele of rode kaarten. M.S.V.’71 voelde zich nog het meest bekocht. In hun ogen weigerde de leidsman tot 2 keer toe een rode kaart te trekken bij overtredingen op Ricardo de Jager en de doorgebroken Jeremy van Loenen. Scheidsrechter Coenraads trok zich er niet veel van aan en bleef de wedstrijd stoïcijns leiden.

Nadat een doelpunt van Maasdijk een kwartier voor tijd was afgekeurd, bracht M.S.V.’71 trainer Paul van Loenen 2 verse krachten binnen de lijnen om alsnog te proberen een punt aan het duel over te houden. Christian van der Pol en Paul Dorsman kwamen in het veld voor Rogier Pon en Mohammed Rasuli. De bezoekers weigerden zich neer te leggen bij een nederlaag. Met bewonderenswaardige inzet werd gestreden voor elke meter.

Christian van der Pol weg naar de dik verdiende gelijkmaker

Christan van der Pol raakte met een kopbal de lat. En even later schoot hij op aangeven van invaller Sven Schipper in het zijnet. Aan de andere kant kreeg Maasdijk ook nog enkele mogelijkheden, maar invaller doelman Cas Barth bleek uit het goede hout gesneden.

Terwijl iedereen uitging van een nipte overwinning van Maasdijk sloeg M.S.V.’71 in blessuretijd alsnog toe. Een verre ingooi van Brady van Stralendorff kon door de Maasdijk defensie niet voldoende worden weggewerkt, waarna goudhaantje van der Pol ervoor zorgde dan zijn ploeg alsnog een punt mee naar Maassluis mocht nemen. En dat was eigenlijk dik verdiend.

Voor M.S.V.'71 kwamen de volgende spelers in het veld:

Marnix Louter (60 Cas Barth), Rick de Jonge, Ricardo de Jager, Jasper van Veen, Mohammed Rasuli (75 Paul Dorsman), Rogier Pon (75 Christian van der Pol), Matthijs Jansen, Jeremy van Loenen (82 Sven Schipper), Jack van der Vlugt, Brady van Stralendorff, Arno van Zweden

Aad Cordia maakte foto's van deze wedstrijd. Deze zijn te bekijken en te downloaden via bijgaande link Maasdijk tegen MSV'71 op 21-01-2023