top of page

M.S.V.'71 slaat in 2e helft toe en wint verrassend oefen derby tegen VDL (2-4).


De oefen derby tussen stadgenoten VDL en M.S.V.'71 werd in Maassluis Oost verrassend en overtuigend gewonnen door het één klasse lager spelende M.S.V.'71. De echte wil om te winnen was bij de ploeg uit Maassluis West groter dan bij thuisclub VDL, waardoor de score vooral in het 2e bedrijf kon oplopen naar 2-4.


Hoofdsponsor: SEGMENT


Natuurlijk stond er prestige op het spel in deze vriendschappelijke Maassluise derby. Vorig seizoen werd er in Maassluis West gelijkgespeeld. (2-2). En ook in deze sportieve versie hielden beide ploegen elkaar lang in evenwicht. In het eerste bedrijf hadden de gastheren het meeste balbezit, maar waren de beste kansen voor de bezoekers uit West.


Halverwege de eerste rondgang kwamen de gasten op voorsprong toen VDL doelman Kemal Fakili een vrije trap van Matthijs Jansen niet goed beoordeelde. Jeremy van Loenen profiteerde met het hoofd. (0-1).


Lang heeft M.S.V.'71 niet van de voorsprong kunnen genieten. Want binnen de minuut prikte aanvoerder Kees Ketting de gelijkmaker al achter Marnix Louter (1-1). Doelpuntenmaker Ketting blijkt met zijn spel en zijn overzicht nog steeds van grote waarde voor zijn club.


Na de gelijkmaker was VDL de bovenliggende partij. Vlak voor de pauze leken zij de beloning te krijgen voor het overwicht toen Kees Ketting weer eens zijn klasse liet zien. De Maassluise routinier stuurde met een heerlijke pass Melvin Louwen de diepte in. De trekbal van Louwen werd goed doorzien door M.S.V.'71 verdediger Ben Wesselius, die met zijn ingreep de 2-1 voorkwam.


Thuisploeg VDL kwam na de pauze slecht uit de kleedkamer. Want binnen de minuut lag de 1-2 al achter de verbouwereerde doelman Kemal Faliki. Het was Jeremy van Loenen, die een voorzet van Jack van der Vlugt op waarde wist te schatten.


Jeremy van Loenen probeert met een kopbal doelman Kemal Fakili opnieuw te verschalken


Het gaf de bezoekers uit Maassluis West het vertrouwen dat er deze middag best wat te halen viel tegen het hoger spelende VDL. De gedreven ploeg van trainer Paul van Loenen speelde geconcentreerd en gedisciplineerd en toonde meer dan de thuisploeg de absolute wil om deze prestigeslag te winnen. Beide trainers wisselenden veel in het 2e bedrijf. Terwijl dat de thuisploeg beduidend zwakker maakte (op Senna Penning na), hadden de vervangingen bij M.S.V.'71 geen negatief effect op het spel.


In deze fase bakte VDL er weinig meer van. De ploeg speelde als los zand en achterin werd er veel ruimte weggegeven. De 1-3 was hiervan een logisch gevolg. Arno van Zweden stond met een geweldige pass aan de basis van deze 3e treffer van M.S.V.'71. Hij bereikte Jack van der Vlugt, die beheerst raak schoot.(1-3).


Even leek VDL wat terug te doen toen Kees Ketting zijn spits Rodney Remmerswaal in stelling bracht. Maar diens inzet ging voorlangs. En even later kopte de ingevallen Tom Vreugdenhil een voorzet van Dennis van Rijn bijna achter zijn eigen doelman. Maar Marnix Louter reageerde attent op de onverwachte kopbal van zijn eigen speler.


Nadat de hard werkende en gedegen spelende M.S.V.'71 middenvelder Dennis Veldkamp met kramp naar de kant moest en Jeremy van Loenen namens M.S.V.'71 nog een grote kans had laten liggen was het even later toch weer raak voor de bewoners uit de Steendijkpolder. Rick de Jonge zorgde voor de assist en (invaller) Sven Schipper zorgde voor de 1-4.In de slotfase kwam het doel van M.S.V.'71 nog een aantal keren in gevaar


Een pijnlijke grote nederlaag dreigde voor 3e klasser VDL. Maar zover liet de ploeg van trainer Henk Salari het toch niet komen. Want in de slotfase ontstonden er een paar hachelijke momenten voor het doel van M.S.V.'71 doelman Marnix Louter. Het lukte uiteindelijk alleen Ilkay Mermer om nog een bres te slaan in de hechte M.S.V.'71 defensie en bepaalde daarmee de eindstand op 2-4.


Voor M.S.V.'71 kwamen de volgende spelers in het veld:

Marnix Louter, Ben Wesselius, Paul Dorsman, Jasper van Veen (70 Joey Frerichs), Arno van Zweden (65 Tom Vreugdenhil), Rick de Jonge ,Matthijs Jansen, Dennis Veldkamp (78 Ricardo de Jager), Rogier Pon (45 Sven Schipper, Jack van der Vlugt, Jeremy van Loenen


Aad Cordia maakte een aantal foto's van deze wedstrijd. Deze zijn te bekijken en te downloaden via bijgaande link


Comments


bottom of page