M.S.V.'71 sleept tegen PPSC overwinning uit het vuur

Na de winterstop is M.S.V.’71 in goede doen. De equipe van Paul van Loenen verloor dit jaar nog geen enkel duel. Ook afgelopen zaterdag deden de Maassluizers goede zaken. in Schiedam werd thuisploeg PPSC met 1-2 verslagen door doelpunten van Sven Schipper en Christian van der Pol.

Hoofdsponsor: SEGMENT

Vooraf had Paul van Loenen het moeilijk. Een aantal vaste basisspelers waren er deze middag niet bij door wintersport, blessure en ziekte. Het was dus puzzelen voor de Maassluise trainer. Maar met Ben Wesselius, Sven Schipper, Rick de Jonge, Rogier Pon en Dennis Veldkamp bleek M.S.V.'71 te beschikken over waardige vervangers. Vooral rechtsachter Ben Wesselius kan terugkijken op een prima wedstrijd.

De eerste 10 minuten was het voor beide ploegen aftasten. De 2 teams wogen tegen elkaar op en creëerden een paar halve mogelijkheden. De eerste echte kans deed zich na 13 minuten voor. M.S.V.’71 linksachter Mohammed Rasuli vond met een heerlijke pass zijn rechterspits Sven Schipper, die ontdeed zich van Thomas Vrijland en verschalkte ook doelman Sem Oomen (0-1).

Sven Schipper schiet M.S.V.'71 op voorsprong

Dat was een flinke domper voor de thuisploeg. Maar de mannen van Ersin Kaplan wisten de achterstand toch al weer vrij snel ongedaan te maken. Mohammed Rasuli verloor op de achterlijn het duel met de gevaarlijke rechterspits Wesley van der Heyden. Diens voorzet werd door Kay Nauman van het juiste vervolg voorzien. (1-1).

Kay Nauman(11) passeert hier de MSV'71 doelman.

De gelijkmaker stimuleerde de thuisclub niet om door te drukken. De beste kansen waren juist voor de bezoekers uit Maassluis. Na een knappe 1-2 tussen de prima spelende Christian van der Pol en Jeremy van Loenen wist doelman Oomen een doelpunt van van Loenen te voorkomen. En even later speelde van der Pol zijn linkerspits Rick de Jonge fraai vrij. Maar de Jonge koos voor de voorzet terwijl zelf schieten wellicht beter was geweest. Nu ging de grote mogelijkheid voor M.S.V.’71 verloren.

Ersin Kaplan was kennelijk niet tevreden over zijn ploeg in de eerste helft. Want de PPSC trainer bracht na de pauze 3 verse krachten in het veld . Ibrahim Baldede, Dilan Ali en Stephan Bronwasser maakten plaats voor Marleyson Mejia, Ronan Sahin en Joran de Bruijn. En de wissels leken het gewenste effect te sorteren. Vooral spits Mejia bleek een stuk gevaarlijker dan basisspeler Baldede. Het was ook Marleyson Mejia , die 10 minuten na de pauze de verder prima spelende Jasper van Veen verschalkte en de bal op maat aflegde op Joep Cats. Maar de middenvelder strandde op doelman Marnix Louter.

Onder aanvoering van de goed spelende spelbepaler Marek de Bruijn trachtte PPSC het overwicht in doelpunten uit te drukken. Maar zoals zo vaak viel de treffer juiste aan de andere kant. Christian van der Pol schoot in de 65e minuut een vrije trap fraai buiten bereik van doelman Sem Oomen in de bovenhoek. (1-2).

Christian van der Pol maakt uit een vrije trap de winnende treffer

Ersin Kaplan greep onmiddellijk in. De geblesseerd geraakte linkerspits Kay Nauman werd vervangen door de lange Quinten Ponsen. En verdediger Max de Bruijn ging naar de kant voor de meer aanvallend ingestelde Pepijn van Houte. Vanaf dat moment werd door de thuisclub de lange bal gehanteerd richting het 16-meter gebied van M.S.V.’71. Het leverde de Schiedammers een paar kansen op. De beste was voor Quinten Ponsen, Maar een sublieme redding van Marnix Louter voorkwam de gelijkmaker. Ook Pepijn van Houte kreeg nog een mogelijkheid toen 2 M.S.V.’71 verdedigers met elkaar in botsing kwamen. Maar de inzet van van Houte leverde geen tastbaar resultaat op. Een kwartier voor tijd moest M.S.V.’71 rechterspits Sven Schipper na een harde tackle van Emiel van Schie met een ernstig ogende enkelblessure naar de kant. Hij werd vervangen door Dennis Veldkamp.

Sven Schipper ligt kermend van pijn op de grond na een harde tackle van Emiel van Schie

M.S.V.’71 wist in de omschakeling ook nog een paar goede kansen te creëren, maar ook hieruit werd niet meer gescoord.

Daardoor sleepte M.S.V.’71 opnieuw 3 uiterst belangrijke punten uit het vuur

Voor M.S.V.'71 kwamen de volgende spelers in het veld:

Marnix Louter, Ben Wesselius, Ricardo de Jager, Jasper van Veen, Mohammed Rasuli, Matthijs Jansen, Rogier Pon, Jeremy van Loenen, Rick de Jonge, Christian van der Pol (88 Tom Vreugdenhil, Sven Schipper (75 Dennis Veldkamp)

AAd Cordia maakte weerfoto's van deze wedstrijd. Deze zijn te zien en te downloaden via bijgaande link