M.S.V.'71 speelt prima oefenduel in Den Haag

Ons eerste elftal boekte jl. dinsdag de eerste overwinning in de oefencampagne voor het jubileumseizoen.

Na drie nederlagen tegen; Jong Excelsior R , VCS en Transvalia kwam het elftal van Paul van Loenen fris en gretig voor de dag.

Tegen mede 4e klasser Haagse Hout namen de 'zwart-witte' vanaf de eerste minuut het heft in handen en creëerde vele kansen. Dat het bij rust pas 0-1 stond was eigenlijk een wonder.

De uitstekende keeper van Haagse Hout hield zijn team goed op de been.  Maar een vrije trap van aanvoerder Jack vd Vlugt werd slim door Jasper van Veen verzilverd.

In de tweede helft drukte ons vlaggenschip het overwicht wel uit in doelpunten. En hier zaten een aantal mooie treffers bij. Zo viel de 0-2 vlak na de rust uit een prima vrije trap van Matthijs Jansen. Daarna kreeg de snelle Kevin Edmilson Santos het op zijn heupen. Hij was tweemaal alert voor de Haagse goal schroefde de voorspong op naar 0-3, 0-4.

M.S.V.'71  bleef prima opbouwen en combineren en gaf de tegenstander geen rust en kans. Jack vd Vlugt tekende in de 20e minuut voor een fraaie 0-5. Vlak daarna was het weer raak, Jasper maakte er met zijn tweede treffer maar liefst 0-6 van. Daarna stokte de Maassluise doelpuntenmachine. In de slotfase hield keeper; Wesley van 't Wout, de Haagse opponent nog met een uitstekende redding van een ere treffer af.

Zo behaalde M.S.V.'71 een ruime overwinning in een nuttig en sportief oefenduel. Trainer van Loenen was dan ook tevreden met de vertoonde inzet en beleving.

Het vermelden waard is nog het debuut van JO17 jeugdspeler; Arno van Zweden, die 20 minuten voor tijd verdienstelijk inviel voor Jack vd Vlugt.

Debuut Arno van Zweden

Aanstaande zaterdag speelt M.S.V.'71 zijn eerste officiële wedstrijd van dit seizoen.

Voor de KNVB beker trapt ons 'eerste' om 17:15 uur in Berkel en Rodenrijs af tegen TOGB, ook uitkomend in de 4e klasse.