top of page

M.S.V.'71 stijgt met stip naar de 4e plaats

In Den Haag won M.S.V.'71 afgelopen weekend betrekkelijk eenvoudig de inhaalwedstrijd tegen HMC met 2-4. De Maassluise treffers kwamen op naam van Jack van der Vlugt, Matthijs Jansen (foto), Christian van der Pol en Adzine Akachar.


Hoofdsponsor : SEGMENT

Op papier was het treffen met het laaggeklasseerde HMC voor M.S.V.'71 een eenvoudige klus. De Haagse ploeg had tot deze middag slechts één punt weten te verzamelen.


Toch had de equipe van Harry van Kapel het in het begin van de wedstrijd knap lastig tegen de thuisclub. Misschien kwam het omdat de gastheren behoorlijk wat Maassluizers in de gelederen hadden, die zich tegen hun stadgenoten extra wilden manifesteren. Bij het door Maassluizer Tim Kolmus (ex speler en trainer van M.S.V.'71) getrainde HMC speelden de Maassluizers Fares Tarik, Emad Bouzalmad, Qualil al Hahaoui en Hicham el Hadioui. De eerstgenoemde 2 spelers kwamen in het verleden uit voor M.S.V.'71 en laatstgenoemde speelde in de jeugd van Excelsior'M.


Binnen 10 minuten kwam de thuisploeg verdiend op voorsprong toen Tarik Fares een loepzuivere voorzet losliet op Achraf Ikajouen. De Haagse spits bedacht zich geen moment en schoot simpel raak. (1-0).


Geschrokken van de snelle achterstand schakelde M.S.V.'71 een tandje bij. Toch bleef het oppassen geblazen voor de mannen van Kapel. Want de gastheren bleken over een goed voetballende as te beschikken. Centraal achterin was aanvoerder Jaouad Ben Aissa de beste man aan Haagse zijde. Op het middenvelden was Hicham el Haddioui  de spelbepaler en in de spits vroeg Achraf Ikajouen de nodige aandacht van de Maassluise defensie, waar Jeremy van Loenen door afwezigheid van Ricardo de Jager centraal achterin speelde.


Halverwege het eerste bedrijf trok M.S.V.'71 de zaak recht. Een prachtige steekbal van Christian van der Pol op Jack van der Vlugt vormde de inleiding tot de gelijkmaker. De M.S.V.'71 aanvoerder kwam één op één met doelman Said Sealiti en dat betekende de 1-1.


Langzaam vloeiden de krachten weg bij de enthousiast begonnen thuisploeg. Daardoor konden de bezoekers het heft nog wat meer in handen nemen. .De 1-2 hing steeds meer in de lucht. De razendsnelle Kevin Edmilson Santos glipte weer eens langs een tegenstander en bracht de bal vanaf de achterlijn voor, waar Dylan Dijksman net een teennagel te kort kwam. Het doelpunt viel even later toch.


Een vloeiende combinatie tussen Matthijs Jansen en Christian van der Pol bracht eerstgenoemde in kansrijke positie en dat betekende een Maassluise voorsprong. (1-2).


In de tweede helft was de Haagse aanvoerder Jaouad Ben Aissa doorgeschoven naar het middenveld en speelde Hicham el Haddioui  als linker spits. Het had voor de ploeg van Kolmus niet het gewenste resultaat. Want M.S.V.'71 bleef het spel dicteren. Binnen 2 minuten leken de bezoekers de voorsprong al verder uit te bouwen,maar doelman Said Sealiti was een te grote sta in de weg voor Christian van der Pol. En in de rebound waren de inzetten van eerst Kevin Edmilson Santos en later Dylan Dijksman niet zuiver genoeg.


Na een kwartier was het wel raak. Een vrije trap van Jack van der Vlugt werd nog wel gekeerd door Said Sealiti. Maar de bal kwam voor de schietgrage voeten van Christian van der Pol, die simpel de 1-3 binnenschoot. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Zeker toen de Haagse aanvoerder Jaouad Ben Aissa het veld geblesseerd moest verlaten.


Door 2 blunders werd er in de slotfase nog 2 keer gescoord. Eerst ging de Haagse doelman Said Sealiti. bij een voorzet van invaller Arman Kus hopeloos in de fout, waardoor de andere Maassluise invaller Adzine Akachar simpel de 1-4 kon binnen tikken.


Vlak voor het einde gleed de degelijk spelende Maassluise centrale verdediger Jeremy van Loenen uit , waardoor Achraf Ikjouen  een vrije doortocht had naar Wesley van 't Wout en zijn 2e van de middag mocht binnenschieten.


Het sportieve duel eindige daardoor in een 2-4 stand. Door deze overwinning klimt M.S.V.'71 naar de 4e positie op de ranglijst.


Voor M.S.V.'71 kwamen deze middag de volgende spelers in het veld:


Wesley van 't Wout, Joey Frerichs, Mohammed Rasuli, Jeremy van Loenen, Ben Wesselius (75 Adzine Akachar), Rick de Jonge, Dylan Dijksman (75 Arman Kus), Matthijs Jansen, Jack van der Vlugt,Christian van der Pol, Kevin Edmilson Santos (82 Said Ait Rian)

Kommentare


Die Kommentarfunktion wurde abgeschaltet.
bottom of page