top of page

M.S.V.'71 uitstekend van start in bekertoernooi


M.S.V.'71 heeft de uitstekende prestatie curve uit de voorbereiding moeiteloos doorgezet in de eerste " echte" wedstrijd van het seizoen. In Waddinxveen werd 3e klasser Be Fair in de strijd om de beker met 2-3 teruggewezen. Een van de uitblinkers in het elftal van Paul van Loenen was centrale verdediger Jasper van Veen.


Hoofdsponsor: SEGMENT


Met het nodige zelfvertrouwen begon M.S.V.'71 op het prachtige nieuwe sportpark van Be Fair aan het bekerduel. De 3 eerdere ontmoetingen tegen 3e klassers leverde in de oefenperiode immers 2 overwinningen en een gelijkspel op.


En binnen 5 minuten dacht M.S.V.'71 ook tegen Be Fair al een bres te hebben geslagen in de vijandelijke defensie. Maar het zuivere doelpunt van Christian van der Pol op aangeven van Jack van der Vlugt vond geen genade in de ogen van de grensrechter, waardoor het doelpunt werd afgekeurd.


Het deerde de bezoekers niet echt. Want de equipe van Paul van Loenen bleef de aanval zoeken op weg naar een voorsprong. Die kwam er na een kwartier. Een van de Be Fair verdedigers maakte hands in de zestien, waardoor de bal op de stip belandde. Een kolfje naar de hand van Matthijs Jansen. (0-1).Matthijs Jansen schiet zijn ploeg vanaf 11-meter op voorsprong


Geschrokken nam de thuisploeg daarna het heft in handen. Er kwamen ook kansen voor de gastheren. Maar Joey Frerichs en Paul Dorsman wisten met goede verdedigende acties voorlopig de clean sheet te behouden. Tot de 33e minuut. Toen ging Tom Leinweber verschrikkelijk in de fout. Hij verdedigde door het midden uit en schoof de bal zomaar in de voeten van een Waddinxveense middenvelder. Die bediende zijn spits op maat en dat betekende 1-1.


Maar niet alleen Tom Leinweber gaf deze middag een cadeautje weg. Dat deed even later ook de doelman van de thuisclub. Want die schoot een uittrap tegen Kevin Edmilson Santos aan, waarna de bal het lege doel inrolde (1-2).


Vak voor de pauze moest bij M.S.V.'71 Jeremy van Loenen naar de kant i.v.m. een achillespeesblessure. Hij werd vervangen door Joel Meijnckens.


Wellicht heeft het in de pauze gedonderd in de kleedkamer van Be Fair, want de thuisploeg kwam scherp uit de startblokken. Een gave voorzet vanaf de rechterkant werd door de aanvoerder van Be Fair hard ingekopt, maar Marnix Louter bleek een betrouwbare sluitpost. Even later onderscheidde Marnix zich nogmaals met een formidabele redding op een inzet van de Be Fair invaller.Wedstrijdbeeld uit de wedstrijd Be Fair tegen M.S.V.'71


Na 10 minuten moest bij M.S.V.'71 ook Jack van der Vlugt geblesseerd (Knieholte) naar de kant. Hij werd vervangen door Rick de Jonge. Nadat de gastheren nog een opgelegde kans hadden laten liggen, ging de Waddinxveense storm alweer liggen en nam M.S.V.'71 de touwtjes stevig in handen.


Het sterk spelende Maassluise centrale duo Jasper van Veen en Paul Dorsman gingen zich wat meer met de opbouw bemoeien en stuurde de ene mooie pass na de andere weg op de snelle Kevin Edmilson Santos en Joel Meijnckens. Beide vleugelspitsen waren een waren plaag voor de defensie van Be Fair.


Na een kwartier kwam zo'n splijtende pass van Paul Dorsman aan bij Joel Meijnckens , die koel bleef en fraai de 1-3 binnenschoot. Voor Paul Dorsman was het zijn laatste actie, want de verdediger ging met lichte Hamstringklachten uit voorzorg naar de kant. Hij werd vervangen door Ricardo de Jager. Ook Christian van der Pol mocht even later naar de kant. Zijn plaats in de spits werd ingenomen door Arno van Zweden.


Halverwege het 2e bedrijf kwam Be Fair toch weer wat dichterbij toen een voorzet vanaf de rechterkant bij de 1e paal goed werd binnengeschoten. (2-3).De defensie van Be Fair had de handen vol aan Joel Meijnckens


Geschrokken trok M.S.V.'71 de teugels weer wat aan en ging op zoek naar een veilige ruimere marge. Achterin gaven de Maassluizers niets meer weg en op het middenveld met een prima spelende stofzuiger Mohammed Rasuli deelde M.S.V.'71 de lakens uit. Het leverde de bezoekers nog een handvol uitgespeelde kansen op, maar verder dan een bal op de paal van kwam M.S.V.'71 niet.


M.S.V.'71 leverde deze middag in Waddinxveen een uitstekende teamprestatie en kan de toekomst met het nodige vertrouwen tegemoet zien.
Voor M.S.V.'71 kwamen deze middag de volgende spelers in het veld:

Marnix Louter, Joey Frerichs, Jasper van Veen, Paul Dorsman (63 Ricardo de Jager), Tom Leinweber, Mohammed Rasuli, Jeremy van Loenen (44 Joel Meijnckens), Matthijs Jansen, Jack van der Vlugt (55 Rick de Jonge), Christian van der Pol (63 Arno van Zweden),Kevin Edmilson Santos
Comments


bottom of page