M.S.V.’71 verdiend ten onder in en tegen Maasdijk

Op een nat, koud en winderig sportpark in Maasdijk had de thuisploeg afgelopen zaterdag geen kind aan het bezoekende M.S.V.’71. Het werd uiteindelijk 3-0 voor Maasdijk en dat was geenszins geflatteerd. Door deze nederlaag en de winst van hekkensluiter Celeritas is M.S.V.’71 nu in het bezit van de rode lantaarn.

Maasdijk had voor eigen publiek wat goed te maken na de rampzalige uitwedstrijd van vorige week in en tegen Zoetermeer, waar met maar liefst 6-1 werd verloren. Het was de eerste nederlaag van het seizoen voor de Dijkbewoners.

Het op de 3e plaatst staande Maasdijk trof in M.S.V.’71 (voorlaatste) een ideale tegenstander om het geschonden blazoen weer wat op te poetsen.

Gek genoeg was de eerste mogelijkheid voor de bezoekers uit Maassluis. Jeremy van Loenen vond Rody van Baalen bij de 1e paal, maar doelman Lars Veenman bracht redding.

Het zou een van de weinige keren deze middag zijn, dat de Maasdijk doelman handelend moest optreden. M.S.V.’71 liet het initiatief aan de gastheren. Zij mochten het spel maken. Het elftal van trainer Paul van Loenen gokte op de tegenstoot. Maar daar kwam niet veel van terecht. In balbezit slaagde de elf van van Loenen er niet goed in om de bal in de ploeg te houden, waardoor Maasdijk steeds heel snel alweer in balbezit kwam.

Maasdijk heer en meester

Het was wachten op doelpunten van de thuisploeg, waar uitblinker Nick van Vliet samen met Nikki Krouwer en Wouter Laan een ijzersterk middenveld vormde. Na een kwartier kwam Maasdijk al op voorsprong. Het was Nick van Vliet die van afstand de bal buiten bereik van doelman Bart Voskamp in de kruising joeg (1-0).

Het hardwerkende M.S.V.’71 wist in het verdere verloop van het eerste bedrijf de schade te beperken. Mede ook omdat Maasdijk via Nikki Krouwer, Hans Bergwerff en Roy Bruinen slordig met de kansen omsprongen. Bij M.S.V.’71 moest Michael de Bruin 10 minuten voor de pauze geblesseerd naar de kant. Hij werd uitstekend vervangen door de jonge (18 jaar) Houdayfa el Hadioui.

In het 2e bedrijf kwam Maasdijk flitsend uit de starblokken. Nadat Bart Voskamp een inzet van Hans Bergwerff onschadelijk had gemaakt, was het een halve minuut later toch raak. De achterlijn werd gehaald en de voorzet werd bij de 1e paal binnen gewerkt door Roy Bruinen. (2-0).  Daarmee was de wedstrijd wel gespeeld.

Maasdijk controleerde verder de wedstrijd en was oppermachtig. Het duurde nog tot de 70e minuut voordat de score verder werd uitgebreid. Het was een copy van de openingsgoal. Alleen kwam deze 3e treffer op naam van Kikki Krouwer. (3-0),

Diezelfde Krouwer had nog een doelpunt toe kunnen voegen aan zijn totaal deze middag toen hij 10 minuten voor tijd van de stip mocht aanleggen. Maar doelman Bart Voskamp, die deze wedstrijd onzeker begon, maar later groeide in de wedstrijd, pakte de elfmeter trap uitstekend.

In de slotfase wist M.S.V.’71, dat bleef knokken voor een beter resultaat het Maasdijk doel nog 2 keer onder vuur te nemen. Maar Maasdijk wist het clean sheet te behouden, zoals zij dat al 6 keer eerder dit sezoen wisten te doen.