top of page

M.S.V.'71 vergeet te scoren tegen BZC Zuiderpark


M.S.V.'71 zit al weken in de hoek waar de klappen vallen en blijft daar nog minimaal een week. Want de ploeg van trainer Paul van Loenen bleef afgelopen zaterdag opnieuw met lege handen. Thuisploeg BZC Zuiderpark zegevierde onverdiend met 2-0.


Hoofdsponsor: SEGMENT

De bezoekers uit Maassluis begonnen goed aan de wedstrijd. M.S.V.’71 nam vanaf het begin het middenveld stevig in handen en zette de Rotterdamse defensie al snel aan het werk. Het leverde M.S.V.’71 een groot aantal hoekschoppen op, die niet al teveel gevaar opleverden.


De eerste echte grote kans van de wedstrijd kwam op naam van Girigori Rendel van de thuisploeg. Maar de razendsnelle vleugelspits strandde op M.S.V.’71 doelman Marnix Louter. Deze situatie herhaalde zich nogmaals vlak voor de pauze. Daar tussendoor was het M.S.V.’71 dat de overhand had. De Maassluizers speelden veel beter dan de afgelopen weken en creëerden ook een paar grote kansen. Maar de bezoekers lijken het maken van doelpunten te zijn verleerd. Een beetje pech, weinig zelfvertrouwen en een gebrek aan scherpte zorgden ervoor dat M.S.V.’71 niet met een voorsprong ging rusten. Nu stond in de pauze de beginstand nog steeds op het bord.


In de rust bleef sterkhouder Jasper van Veen met een knieblessure achter in de kleedkamer. Opnieuw een mentale dreun voor het elftal van Paul van Loenen. Maar de ploeg toonde karakter en ging ook het 2e bedrijf met Ben Wesselius als invaller op zoek naar de 3 punten.


En dat zat er ook zeker in. Want al heel snel had Brady van Stralendorff de openingstreffer op zijn schoen na een vlot lopende aanval met Arno van Zweden en Jeremy van Loenen. Maar de Maassluise spits wachtte net iets te lang, waardoor deze grote mogelijkheid verloren ging. Even later strandde Arno van Zweden op doelman Journielo.


Zoals zo vaak in het voetbal viel het doelpunt aan de andere kant. Mohammed Rasuli schatte een hoge bal niet goed in. De bal ging over de vleugelverdediger heen, waardoor de rappe Girigori Rendel een vrije doortocht had naar Marnix Louter. (1-0).


Maar ook na deze tegenslag gaf M.S.V.’71 zich niet gewonnen. Een verre ingooi van Brady van Stralendorff werd door Arno van Zweden doorgekopt richting vrijstaande Rick de Jonge, maar ook deze grote kans werd niet verzilverd.


En ook daarna bleven de gasten uit Maassluis uitzicht houden op 1 of meer punten. Maar de bal wilde er maar niet in voor M.S.V.’71. Achterin ging het geplaagde elftal van trainer Paul van Loenen meer risico’s nemen in een alles of niets poging op het eerste punt sinds enkele weken. De snelle Girigori Rendel maakte gretig gebruik van de door M.S.V.’71 geboden ruimte. Hij liet zijn tegenstander zijn hielen zien en legde de bal panklaar af op Julius Rosa, die de 2-0 eindstand op het bord schoot.


Daarmee kreeg M.S.V.’71 deze keer zeker te weinig. Het feit dat er voldoende kansen worden gecreëerd moet het elftal van van Loenen toch het nodige vertrouwen geven voor de komende wedstrijden. Als de afronding beter wordt gaan de punten zeker weer komen in Maassluis West.


Voor M.S.V.'71 kwamen de volgende spelers in het veld:

Marnix Louter, Joey Frerichs,, Jasper van Veen (45 Ben Wesselius), Dennis Veldkamp (79 Pirashanna Rajakumar), Mohammed Rasuli, Rick de Jonge, Matthijs Jansen, Rogier Pon, Jeremy van Loenen (86 Michael de Bruin) , Brady van Stralendorff, Arno van Zweden

Comentarios


bottom of page