top of page

M.S.V.’71 verliest in blessuretijd van Quintus


Drie keer kwam thuisploeg M.S.V.’71 tegen Quintus op voorsprong. En even zoveel keer kwamen de bezoekers uit Kwintsheul snel terug op gelijke hoogte. In blessuretijd nam Quintus voor het eerste deze middag de leiding en die tegenslag kwam M.S.V.’71 niet meer te boven.De teleurstelling was erg groot in het Maassluise kamp. Want een nederlaag was deze middag echt niet nodig. De middag begon nog wel zo goed voor de equipe van Paul van Loenen. Binnen de minuut stond er al een 1-0 voorsprong op het bord. Jack van der Vlugt was net iets alerter dan collega aanvoerder Remco van der Knaap. De voorzet van van der Vlugt was op maat, waardoor het voor Arno van Zweden een koud kunstje was op zijn ploeg op voorsprong te zetten (1-0).


M.S.V.’71 liet na deze snelle voorsprong de bal aan de bezoekers. Zij mochten het spel maken. Ondanks dat waren Arno van Zweden en Jack van der Vlugt in die fase juist dichtbij de 2-0. Maar het doelpunt viel na 20 minuten aan de andere kant, toen Rob van Binsbergen het meest alert van allen reageerde. (1-1).M.S.V.’71 was niet echt aangeslagen door deze tegenvaller. Dat bleek toen Rogier Pon met een fantastische pass Jeremy van Loenen vrij voor doelman Dahley le Duc zette. Maar van Loenen mikte net iets te hoog om zijn ploeg weer op voorsprong te zetten.


Strafschop

Deze tegenvaller werd even later nog wat groter toen scheidsrechter Diego Besemer naar de stip wees na een overtreding van Jasper van Veen. Een (te) zware beslissing volgens heel M.S.V.’71. De kalktrap van Tim van der Meer werd door Bart Voskamp uitstekend gekeerd. Voor veel MSVers voelde dit als gerechtigheid.


M.S.V.'71 doelman Bart Voskamp stopt strafschop van Tim van der Meer


Na de pauze waren de bezoekers wat feller dan voor de pauze. Toch konden zij niet verhinderen dat de thuisploeg voor de 2e keer deze middag de leiding nam. Arno van Zweden zette de aanval op. Hij bediende Jeremy van Loenen, die de vrijstaande Jack van der Vlugt aanspeelde. Voor de Maassluise aanvoerder was het daarna niet zo moeilijk meer om de 2-1 binnen te schieten. (2-1).Jack van der Vlugt heeft zijn ploeg weer op voorsprong geschoten


Maar ook nu kon M.S.V.’71 niet al te lang van de voorsprong genieten. Want binnen 5 minuten had invaller Timo van Houten de zaak alweer rechtgetrokken. (2-2).


Het moreel aan Maassluise zijde was door deze nieuwe tegenvaller nog niet gebroken. Invaller Mounir Yahtaoui kopte na een prima aanval op de paal. En 10 minuten voor tijd kwamen de gastheren voor de 3e keer deze middag op voorsprong. Deze keer mocht M.S.V.’71 vanaf 11 meter raak proberen te schieten nadat Arno van Zweden binnen de zestien tegen het gras was gewerkt. Ook deze straf was aan de zware kant. Matthijs Jansen schoot feilloos raak (3-2).


Domper voor M.S.V.’71

Twee teller later had Jack van der Vlugt de zege definitief veilig kunnen stellen toen hij alleen op doelman Dahley le Duc af mocht gaan. In plaats van zelf te schieten koos de M.S.V.’71 aanvoerder om de bal af te leggen. En dat bleek geen goede keuze.


De bezoekers gingen in die laatste fase alles of niets spelen en brachten veel lange mensen naar het front. En met succes. Want 5 minuten voor tijd bracht Stijn van der Wel de stand weer in evenwicht. En ver in blessuretijd werd het nog erger voor M.S.V.’71 toen Daan Mansveld zijn ploeg alsnog de volle winst bezorgde (3-4).

De late fatale tegentreffer van Daan Mansveld, die M.S.V.'71 in rauw dompelde


M.S.V.’71 bleef achter met een flinke kater. Met slechts 1 punt uit 4 wedstrijden staat de equipe van Paul van Loenen op de op een na laatste plaats. Toch is er optimisme bij de ploeg uit Maassluis. Aanvoerder Jack van der Vlugt ziet zeker positieve aanknopingspunten voor de rest van het seizoen. “Van de 4 gespeelde wedstrijden tot nu toe waren we geen enkele keer de mindere. Ook vandaag niet en zelfs tegen mede koploper FC Zoetermeer niet. Het zit ons in deze fase niet erg mee. Maar ons veldspel is best goed. Alleen moeten we soms wat meedogenlozer en wat slimmer worden. Dan zie ik de toekomst met vertrouwen tegemoet”.


Voor M.S.V.'71 kwamen de volgende spelers in het veld

Bart Voskamp, Michael de Bruin (85 Safouane Masaoudi) , Paul Dorsman, Jasper van Veen, Ben Wesselius, Jeremy van Loenen (60 Mounir Yahyaoui), Matthijs Jansen, Rogier Pon, Rick de Jonge, Jack van der Vlugt, Arno van Zweden


Aad Cordia maakte van deze wedstrijd zoals gebruikelijk weer foto’s. Deze zijn te bekijken en te downloaden via bijgaande link https://ap.lc/ZSJOYCommentaires


bottom of page