M.S.V.'71 verliest in slotfase van DVO'32

De 2e oefenpartij van M.S.V.'71 in dit nog prille seizoen ging in de absolute slotfase verloren voor thuisploeg M.S.V.'71. In blessuretijd kwam DVO'32 op een 2-3 voorsprong. En daar bleef het bij. De 2 doelpunten van M.S.V.'71 kwamen van de voet van het jonge (17) talent Rodey van Baalen.

Hoofdsponsor: SEGMENT

In dit 2e oefenduel van het seizoen begon M.S.V.'71 verrassend sterk aan de partij tegen het één klasse hoger spelende DVO'32. De bezoekers uit Vlaardingen hadden duidelijk moeite met het door M.S.V.'71 trainer Paul van Loenen uitgestippelde tactisch concept.

Het leverde thuisploeg M.S.V.'71 in het eerste bedrijf een aantal grote mogelijkheden op. Na een minuut of 10 leverde Arno van Zweden een voorzet op maat af aan Jack van der Vlugt. Maar diens vrije kopkans werd niet verzilverd.

Nadat M.S.V.'71 doelman Marnix Louter een van de weinige Vlaardingese kansen uit de eerste rondgang via een prima redding onschadelijk had gemaakt, pakten de gastheren de draad weer op en gingen op zoek naar de verdiende openingstreffer.

Die bleef uit omdat de scherpte in de afronding nog ontbrak. Eerst was het Arno van Zweden, die een vrije doortocht had richting het vijandelijke doel. Het jeugdige talent had alle tijd om de hoek uit te zoeken. Maar zijn inzet ging naast.

De inzet van Arno van Zweden gaat net naast

En op slag van rust was van Zweden opnieuw betrokken bij een reuze mogelijkheid van de thuisploeg. Deze keer als aangever. Hij bracht Jack van der Vlugt in balbezit, die Jeremy van Loenen vrij voor de DVO'32 doelman zette. Maar die wist met een knappe redding zijn doel schoon te houden.

Hier is Jeremy van Loenen in kansrijke positie , maar de DVO'32 doelman wist redding te brengen

Na de pauze tapten de VLaardingers uit een heel ander vaatje. Binnen de minuut had de 0-1 al op het bord kunnen staan, maar de grote kans werd niet benut. Nog geen minuut later was het wel raak en kwamen de gasten op voorsprong (0-1).

En binnen 10 minuten wisten de bezoekers de voorsprong te verdubbelen toen Marnix Louter een vrije trap niet goed onder controle kreeg. Een van de Vlaardingse aanvallers wist het foutje van de M.S.V.'71 doelman af te straffen (0-2).

Met nog een haf uur te spelen kwam Rodey van Baalen in de ploeg voor Arno van Zweden. En de jonge (17) van Baalen deed onmiddellijk van zich spreken. Vanuit het Maassluise middenveld werd de rappe vleugelspits goed bediend. Maar in plaats van het overzicht te bewaren en de vrijstaande Jack van der Vlugt te bedienen, koos van Baalen voor eigen succes en was op zoek naar de verre hoek. Dat had de Vlaardingse doelman echter voorzien en keerde de inzet.

Toch zou van Baalen deze middag nog 2 keer succesvol zijn. Eerst was hij attent toen de DVO doelman een inzet van Jack van der Vlugt losliet. (1-2). En 6 minuten voor tijd rondde hij een voorzet van Rick de Jonge goed af. Jack van der Vlugt stond in deze situatie buitenspel, nam slim genoeg niet deel aan het spel. Scheidsrechter Loek Voortman negeerde het vlagsignaal van de Vlaardingse grensrechter (2-2).

In blessuretijd wisten de bezoekers uit Vlaardingen dit sportieve duel alsnog naar zich toe te trekken toen M.S.V.'71 bij een hoekschop niet adequaat wist in te grijpen.

Volgende week zaterdag staat het vriendschappelijke duel tegen stadgenoot VDL op het programma. De wedstrijd wordt gespeeld bij VDL en begint om 14:30 uur.