top of page

M.S.V.’71 verliest in slotfase van Hermes DVS


Door de nederlaag (2-1) in Schiedam tegen Hermes DVS en de puntendeling van Overmaas tegen Rotterdam United zit het seizoen voor M.S.V.’71 er op. De laatste wedstrijd volgende week in eigen huis tegen Maasdijk gaat nergens meer om, omdat deze middag Maasdijk definitief beslag legde op de 3e periode titel en M.S.V.’71 in de veilige middenmoot staat.


Hoofdsponsor : SEGMENT


Voor M.S.V.’71 was er voor aanvang van deze wedstrijd nog theoretisch een kans voor het behalen van de 3e periode titel. De equipe van Paul van Loenen zou dan de nog resterende 2 wedstrijden moeten winnen en kampioen Overmaas zou beide duels moeten verliezen. Maar ook het op de 2e plaats staande Hermes DVS had nog belang bij deze wedstrijd. Doel was om de 2e plaats te consolideren, zodat de 1e ronde van de nacompetitie mag worden overgeslagen.


M.S.V.’71 trainer Paul van Loenen hield zijn vakantiegangers van vorige week op de bank en begon met dezelfde formatie, die een week geleden verloor van De Egelantier Boys. Bij de gastheren ontbraken aanvoerder Marvin Vogels (geblesseerd) en doelman Aikut (werken).


De wind had vrij spel op het nieuwe sportpark van Hermes DVS en maakte goed voetbal best lastig. De thuisploeg had het minst last van de omstandigheden en maakte vanaf de beginfase het meest aanspraak op de openingstreffer. Maar zwakke afronding, uitstekend keeperswerk van doelman Marnix Louter, een zeker lijkend doelpunt alsnog van de doellijn gekopt door Paul Dorsman en de paal voorkwamen dat Hermes DVS op voorsprong kwam.M.S.V.'71 doelman Marnix Louter speelde een prima partij


Wat dat betreft waren de gasten uit Maassluis een stuk slagvaardiger. Nadat een vrije trap van Jack van der Vlugt via de handen van doelman Jordi Okkerse en de lat het veld weer inkwam en dezelfde Okkerse de rebound van een van de M.S.V.’71 spitsen onschadelijk had gemaakt, was het bij de 2e kans wel raak voor de ploeg uit Maassluis.Hermes dvs doelman Jordi Okkerse tikt een vrije trap van Jack van der Vlugt op de lat


Een steekbal van Jack van der Vlugt bereikte Jasper van Veen, die beheerst zijn ploeg tegen de verhouding in op voorsprong schoot. (0-1). In blessuretijd voorkwam Marnix Louter met een uitstekende redding dat Hermes DVS door Marius Lansbergen op gelijke hoogte kwam.Jasper van Veen brengt zijn ploeg na 38 minuten op voorsprong


In de pauze bleef Arse Calame geblesseerd achter in de kleedkamer. Een gevoelige aderlating voor de Schiedammers. Hij werd vervangen door Marijn Maagdenberg.


In de 2e rondgang beperkte M.S.V.’71 zich voornamelijk tot het verdedigen van de 0-1 voorsprong en deed dat lang naar behoren. Koen Pijpers kreeg nog wel een goede kans op de gelijkmaker, maar ook deze keer strandde hij op de prima spelende Marnix Louter. Toen Hermes DVS na een minuut op 10 wel op gelijke hoogte leek te komen, ging de treffer niet door vanwege buitenspel.


M.S.V.’71 stelde aanvallend deze middag niet veel voor. De grootste kans op 2-0 kwam van de voet van de ingevallen Mohammed Rasuli. De linker verdediger zag doelman Okkerse te ver voor zijn doel staan en probeerde het ongeveer vanaf de middenlijn. Het scheelde maar heel weinig of M.S.V.’71 had 2-0 voorgestaan.


Het doelpunt viel uiteindelijk 13 minuten voor tijd aan de andere kant. Er was een zondag schot van invaller Brian Degrassi voor nodig om de ploegen op gelijke hoogte te brengen (1-1).

Brian Degrassi (nummer 12) schiet de gelijkmaker binnen


Uiteindelijk ging Hermes DVS in de slotfase alsnog met de verdiende winst aan de haal toen invaller Luuk Pijpers de 2-1 op het bord schoot. Door deze zege eindigt Hermes DVS zo goed als zeker op de zo begeerde 2e plaats. Alleen als Hermes DVS volgende week uit bij Overschie RVV verliest en Maasdijk wint bij M.S.V.’71 met heel grote cijfers, dan leggen de Maasdijkers beslag op de 2e plaats. Maar in dat scenario gelooft eigenlijk niemand.


M.S.V.'71 kwamen de volgende spelers in het veld:

Marnix Louter, Joey Frerichs (55 Mohammes Rasuli), Ricardo de Jager, Paul Dorsman, Ben Wesselius (72 Rick de Jonge), Dennis Veldkamp, Jasper van Veen, Rogier Pon, Jack van der Vlugt (60 Jeremy van Loenen), Christian van der Pol, Arno van Zweden (55 Matthijs Jansen).Onze fotograaf Aad Cordia was meegereisd naar Schiedam en maakte ook van deze wedstrijd weer de nodige foto's. Deze zijn te zien en te downloaden via bijgaande link.

Comments


bottom of page