M.S.V.’71 verliest in slotfase van Houtwijk

Afgelopen dinsdag stond voor ons vlaggenschip de belangrijke inhaalwedstrijd tegen titelkandidaat Houtwijk op het programma. Dit duel kon onlangs geen doorgang vinden door Haagse corona gevallen. Vanwege problemen met de lichtinstallatie bij sv Houtwijk werd deze avondwedstrijd bij SVH in Den Haag-zuid gespeeld.

Hoofdsponsor : SEGMENT

MSV wist wat ze doen stond om in de race te blijven voor de bovenste plaatsen in de 4e klasse F. Met een gelijkspel of een overwinning kon de ploeg van Paul van Loenen goede zaken doen tegen het sterke Haagse elftal van trainer Richard Douw.

Houtwijk begon na de overtuigende 1-4 zege op Quintus van jl. zaterdag met veel vertrouwen aan de wedstrijd. Maar MSV speelde geconcentreerd en goed vanuit de organisatie en gaf in de 1e helft weinig tot niets weg. Het spel speelde zich voornamelijk op het middenveld af.

Met verzorgd veldspel, creëerde MSV de meeste druk en verkreeg zo ook de beste kansen om de score te openen. Tweemaal was het Joël Meijnckens die op snelheid doorbrak tot aan de achterlijn en bal terug had kunnen leggen op de goed spelende Hicham Ait Yahya en even later Jeremy van Loenen. Maar beide mogelijkheden werden niet goed uitgespeeld en gemist.

Halverwege de eerste helft had de scheidsrechter de bal op de stip kunnen en misschien wel moeten leggen, toen Ait Yahya, luid en duidelijk, binnen het strafschop gebied werd geraakt. Maar helaas, dat zat er deze avond niet in.

Tegen het einde van de 1e helft kwamen de oranje hemden via een aantal corners en een vrije trap wat dichter bij de Maassluise goal, maar de zwart/witte verdediging stond goed. Zo hield MSV het technisch vaardige Houtwijk bij rust op 0-0.

In de 2e helft tapten de Hagenaars uit een iets feller potje, maar nu ook bleef MSV goed meedoen en gemakkelijk overeind. Achterin speelden de gasten met Joey Frerichs, Paul Dorsman, Jasper van Veen en Mohammed Rasuli prima. Het spel bleef zo lange tijd in balans. Maar naar mate het 2e bedrijf vorderde rook MSV zijn kans en ging steeds meer geloven in een overwinning.

Het tempo ging iets omhoog en dat resulteerde ogenschijnlijk in wat vermoeidheid en blessures aan Haagse kant. Maar snelle uitvallen van Jack vd Vlught en Meijnckens strandden allen in de Houtwijk verdediging. En weer een overtreding op Ait Yahya in het 16 meter gebied werd niet bestraft.

De spannende, maar niet hoogstaande wedstrijd, leek af te stevenen op een bloedeloze 0-0. Maar 10 minuten voor tijd verkeek onze keeper; Marnix Louter zich op een Haagse voorzet vanaf links. Houtwijk spits; Dennis Heemskerk reageerde alert op dit buitenkansje en het bracht zijn ploeg met een intikker op een gelukkige voorsprong; 1-0.

MSV probeerde na deze tegenvaller in de slotfase op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar grote mogelijkheden kwamen er niet meer. En zo leed MSV in deze topper een nipte nederlaag tegen de oranje ploeg uit de Haagse Houtwijk.

Het moet helaas gezegd dat de Haagse scheidsrechter een aantal discutabele beslissingen nam in het verder sportieve duel. Met 2 goedkope gele kaarten, het onthouden van minimaal 1 strafschop en het bestraffen van een overtreding op de volledig doorgebroken Meijnckens met een vrije trap tegen, valt de conclusie te trekken dat de goedlachse heer Pieterman wel eens beter gefloten heeft.

Desalniettemin had er voor MSV best meer ingezeten deze avond. Zeker gezien de kansenverhouding was het eigenlijk een onnodige en onterechte nederlaag. De teleurstelling was daarom ook groot in het zwart/witte kamp.

Maar er mag ook vertrouwen en hoop getankt worden uit het feit dat het zeker niet onder deed voor de nieuwe koploper Houtwijk. En het seizoen duurt lang. Er staan namelijk nog 19 duels op het programma voor ons eerste elftal. Er is nog niets beslist.

Aanstaande zaterdag staat er weer uitduel in Den Haag op de planning. Om 14:30 uur is ODB aan de Albardastaat de tegenstander. Veel succes!