M.S.V.’71 verliest oefenduel tegen Blijdorp

Als voorbereiding op het slot van de competitie gebruikten M.S.V.’71 en Blijdorp het vrije weekend om in Maassluis tegen elkaar te oefenen. Na een gelijk opgaande eerste helft (1-1) maakte Blijdorp in het 2e bedrijf het verschil en liep uit naar 1-3. Jack van der Vlugt (foto) maakte de Maassluise treffer.

Omdat beide ploegen aanvallende intenties hadden, werd het een vermakelijke eerste helft met veel kansen over en weer. Van krachtsverschil was nauwelijks sprake. Uit de vele mogelijkheden wisten beide ploegen slechts een maal te scoren.

Het bezoekende Blijdorp, dat in de 4e klasse-E de 5e plaats inneemt,  nam na een kwartier de leiding door Armin Causevic. (0-1).

Niet veel later kwam M.S.V.´71 op gelijke hoogte door een doelpunt van Jack van der Vlugt op aangeven van Dennis Veldkamp.

Na de pauze was de wedstrijd een stuk minder aantrekkelijk. Blijdorp begon het 2e bedrijf met veel invallers en bij de thuisploeg gebeurde dat na een half uur. De bezoekers waren nu wel wat beter dan M.S.V.´71. Dat resulteerde 20 minuten voor tijd in de verdiende voorsprong. Een hoge voorzet werd door de verder prima spelende Jasper van Veen in eigen doel gekopt (1-2).

Vlak voor tijd werd het nog 1-3 voor Blijdorp door een keepersfout van doelman Marnix Louter.

Al met al een nuttige oefenwedstrijd als voorbereiding op de laatste 2 belangrijke competitie wedstrijden tegen Maasdijk (11 mei thuis) en DHL (18 mei uit).