top of page

Onnodig oefenverlies M.S.V.'71 tegen Meerburg.

Als voorbereiding op de hervatting van de competitie, speelde M.S.V.'71 afgelopen zaterdag thuis een oefenwedstrijd tegen Meerburg, de koploper in de 4e klasse A. Na een 1-0 ruststand verloor de equipe van Paul van Loenen uiteindelijk onverdiend met 1-2. De enige Maassluise treffer kwam op naam van Arno van Zweden (foto).

Hoofdsponsor: SEGMENT

In verband met Corona en diverse blessures misten beide teams nogal wat basisspelers. De thuisploeg had daar in het eerste bedrijf het minst last van. Want M.S.V.'71 was de gehele eerste helft de bovenliggende partij. Het betere spel van de gastheren resulteerde in een groot aantal kansen.

Bij de eerste grote kans was het direct raak. De jonge talentvolle Arno van Zweden strafte na 10 minuten een fout van de Meerburg doelman onberispelijk af (1-0).

M.S.V.'71 nam na de openingstreffer geen gas terug en wilde meer. Er waren kansen genoeg om de voorsprong te vergroten. Maar onzorgvuldigheid in de afronding en goed keeperswerk stonden doelpunten van Hichem ait Yahya, Jack van der Vlugt en Arno van Zweden in de weg.

Een van de vele kansen uit het 1e bedrijf. Ook deze kans van Hichem ait Yahya leverde geen doelpunt op.

Aan de andere kant waren de bezoekers onmachtig om het de M.S.V.'71 defensie echt moeilijk te maken. Doelman Marnix Louter had amper iets te doen in het eerste bedrijf.

In het eerste half uur na de pauze sleepte het duel zich voort zonder noemenswaardige acties. Daarna deed Meerburg voor het eerst deze middag in aanvallend opzicht van zich spreken. Maar het afstandschot ging via de lat over.

Niet veel later kwamen de gasten uit Zoeterwoude toch op gelijke hoogte toen zij een terecht door scheidsrechter Martin van Zweden toegekende strafschop wisten te benutten. Tien minuten kwam Meerburg zelfs op voorsprong door een prima uitgevoerde aanval. (1-2).

Marnix Louter was kansloos bij de onberispelijk ingeschoten strafschop

In de slotfase kwam M.S.V.'71 nog een paar maal dicht bij de gelijkmaker, maar die viel uiteindelijk niet. Daarmee verloor M.S.V.'71 onterecht deze sportieve en nuttige oefenwedstrijd.