top of page

M.S.V.’71 VERLIEST ONNODIG VAN OVERSCHIE


Afgelopen zaterdag verloor ons eerste elftal voor tweede keer op rij in Rotterdam. Waar er vorige week weinig op de 3-0 nederlaag tegen WCR viel af te dingen, zat er in Overschie zeker meer in het vaatje. Maar niets bleek minder waar. Op het zware, hobbelige grasveld op het verder fraaie sportcomplex Zestienhoven werd het 2-1 voor de thuisclub. De enige Maassluise treffer kwam op naam van Sven Schipper.

Hoofdsponsor : SEGMENT


M.S.V.'71 miste door blessures een flink aantal vaste waarden. Zo ontbraken Jack vd Vlugt, Paul Dorsman en Jeremy van Loenen op het wedstrijdformulier. En na 10 minuten viel aanvaller; Aathis Elayatharmby ook nog geblesseerd uit.


Desondanks leek het balletje gedurende de 1e helft lang de goede kant op te vallen voor het gehavende team van coach Paul van Loenen. Zo belandde een goede kopbal van Rogier Pon na 15 minuten op de lat en even later had een prima schot van Matthijs Jansen zomaar de 0-1 op kunnen leveren. Een voorsprong voor M.S.V.'71 hing in de zonnige lucht. Maar zoals wel vaker…..de zwart/witten hadden tot de 40e minuut meer balbezit en dreiging maar vlak voor de rust waren het de Rotterdammers die, tegen de verhouding in, op 1-0 kwamen. Sluitpost Marnix Louter werd verslagen door een goede kopbal van een van Overschie voorwaartsen. Zo keek M.S.V.'71 in de rust tegen een onterechte achterstand aan.


De hoop op een snelle Maassluise gelijkmaker in de 2e helft kon al gauw de prullenbak in. Weifelend verdedigen tegen de sterke Rotterdamse spits leidde een scrimmage in waarvan Overschie optimaal profiteerde; 2-0. Een zware mentale tegenvaller voor de MSV-ers die hun tegenstander steeds meer zagen geloven in hun eerste overwinning van dit seizoen. De opgave voor de mannen van van Loenen werd zo nog zwaarder. De Rotterdammers stroopten de mouwen op. Maar M.S.V.'71 gaf zeker niet op en creëerde een duidelijk veldoverwicht, alleen bleven echte grote kansen uit. Wel was Jasper van Veen dichtbij met een kopbal en had een snelle actie van Rody van Baalen meer verdiend.


Naar mate de wedstrijd vorderde liep de spanning bij het hardwerkende Overschie behoorlijk op. Dit resulteerde halverwege de 2e helft op een merkwaardig incident tussen twee Overschie spelers die elkaar te lijf gingen. Dit mondde uit in een flink en lang opstootje bij de Rotterdamse dug-out. Nadat de rust in het Overschiese kamp was wedergekeerd ging M.S.V.'71 verder op jacht naar de aansluitingstreffer. Spits; Brady van Stralendorf stichtte gevaar met verre ingooien en schoot zelf nog een keer hoog over. Rvv Overschie wankelde steeds meer en het tijdrekken werd opvallender.


Maar zes minuten voor tijd was het dan toch raak voor M.S.V.'71. Het was een prima voorzet van Arno van Zweden die door invaller Sven Schipper werd binnen gewerkt; 2-1. Met nog 6 officiële minuten te gaan en ongetwijfeld 7 á 8 minuten blessuretijd was er nog van alles mogelijk voor M.S.V.'71. Maar de bal wilde er maar niet in en scheidrechter Opdam had blijkbaar andere plannen want na maar 4 minuten extra tijd, floot hij al af.


En zo was de vierde nederlaag van het nog prille seizoen een feit. Wederom een domper dus voor ons vlaggenschip in deze Rotterdamse poule. Maar het seizoen duurt gelukkig nog lang. Alle reden om aanstaande zaterdag de draad weer op te pakken thuis tegen Steeds Hooger. Ook zij behaalden afgelopen zaterdag hun eerste overwinning. Wj zijn dus gewaarschuwd.

Comments


bottom of page