top of page

M.S.V.’71 verliest onnodig van SEP (3-1)


Afgelopen zaterdagmiddag liet ons keurkorps de punten achter op het echte gras in Delft. En dat was zonde want het gehavende team van Paul van Loenen; dat o.a. Jasper van Veen, Bradley van Stralendorff, Dennis Veldkamp, Chris vd Pol en Jeremy van Loenen miste, verloor desondanks onnodig van SEP.Na een gelijk opgaande beginfase creëerde de Maassluizers in de 1e helft een licht overwicht, zonder dat de gasten goed speelden. Maar MSV maakte wel de meeste aanspraak op de openingstreffer. Deze leek er, na wat zwart/witte speldenprikken, in de 20e minuut te komen. De snelle jonge debutant en rechtsbuiten Safouan omspeelde de SEP keeper op de achterlijn en kreeg de bal voor de (open) goal; waarna Jack vd Vlugt de bal er op miraculeuze niet in kreeg. Via een Delftse verdediger en de paal kwam SEP goed weg. Sterker nog in plaats van de 0-1 nam SEP een minuut later de leiding. De geel/roden counterden simpel door de open verdediging van MSV heen naar de voorsprong; 1-0.


Geschrokken van deze tegenslag ging MSV op zoek naar de gelijkmaker. Het bleef de iets betere ploeg in het 1e bedrijf maar het speelde wat laconiek waardoor de aanvalsopbouw veelal strandde. Maar na 30 minuten kwam ons vlaggenschip toch op gelijke hoogte. Het was een heel fraai doelpunt van aanvoerder Matthijs Jansen. Hij krulde de bal vanaf de linkerhoek prachtig hoog over de SEP keeper heen; 1-1. Tien minuten later schoot Jack vd Vlugt de bal van rand zestien maar net over de Delftse lat. Zo gingen beiden ploegen in evenwicht de rust in.


Meer overtuigingskracht nodig

Het gevoel en beeld na de eerste 45 minuten, was dat als MSV in de 2e helft iets meer overtuigingskracht kon tonen, een overwinning zeker mogelijk kon zijn. De 1e minuten na rust leek het er op dat de Maassluisers ook de wedstrijd naar hun hand wilden zetten. Maar meer dan een licht veldoverwicht leverde het spel niet op. Ook ontbrak het aan echte goede of grote kansen voor MSV. Bij vlagen was het te slordig in het samenspel en kwam het te kort in de duels. Na weer een poging van afstand van Jack vd Vlugt, was het in de 20e minuut na rust SEP die weer de leiding nam. Keeper Bart Voskamp was kansloos bij een mooi en harde knal van een van de SEP voorwaartsen. Vlak na deze tegenvaller had MSV geluk dat weer een hard schot van de Delftenaren op de Maassluise lat belandde. MSV probeerde wel op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar dat viel niet mee. Er ontstonden nog wat kansjes voor Sven Schipper en de naar voren gestuurde Ricardo de Jager. Maar het heilige vuur ontbrak. In de slotfase hield Bart Voskamp zijn team met een uitstekende ‘1 op 1’ redding nog in de race. Dit was echter uitstel van executie want in de blessuretijd maakte SEP er nog, ietwat geflatteerd, 3-1 van.


Zo vierde Sport En Plezier na afloop de overwinning en hun eerste 3 punten dit seizoen. MSV zal op zoek moeten naar de juiste spirit om dit soort wedstrijden over de streep trekken.

Na 2 duels helaas dus nog geen punten voor onze hoofmacht in deze pittige 4e klasse poule. Daarom zal a.s. zaterdag alles uit de kast gehaald moeten worden om het tij te keren tegen het ook nog puntloze Te Werve in Rijswijk. Dan zal er wel uit een ander vaatje getapt moeten worden dan jl. zaterdag. Daarbij kan ons 1e elftal alle steun gebruiken.


Comments


bottom of page