top of page

M.S.V.'71 verliest van De Egelantierboys


M.S.V.’71 heeft de theoretische kans op het bereiken van de nacompetitie voor promotie naar de 3e klasse afgelopen zaterdag in eigen huis nog een stuk moeilijker gemaakt. Laagvlieger De Egelantierboys bleek een te groot obstakel. Na een 1-1 ruststand gingen de Rotterdammers er uiteindelijk met de verdiende winst (1-2) vandoor.


Hoofdsponsor : SEGMENT


Bij de thuisploeg ontbraken 5 basis spelers. De meeste afwezigen vierden elders vakantie en Brady van Stralendorff was geblesseerd (Gebroken middenhandsbeentje). Hierdoor moest trainer Paul van Loenen flink puzzelen met zijn basis formatie. Vooral de bezetting van zijn middenveld zal van Loenen hoofdbrekens hebben gekost. Uiteindelijk koos hij voor Jasper van Veen, Dennis Veldkamp en Rogier Pon. Achterin namen Ben Wesselius, Tom Vreugdenhil en Paul Dorsman de opengevallen plaatsen in.


Beide ploegen hadden belang bij een overwinning. De bezoekers hadden de 3 punten heel hard nodig voor lijfsbehoud in de 4e klasse. En thuisploeg M.S.V.’71 had nog kans op het behalen van de 3e periode titel.


M.S.V.’71 kwam deze middag het best uit de startblokken. Nadat een kop doelpunt van Jasper van Veen vanwege twijfelachtig buitenspel was afgekeurd, kwamen de gastheren na een goed kwartier alsnog op voorsprong. Via Ricardo de Jager en Jasper van Veen kwam de bal bij Christian van der Pol. Die nam hem via een geweldige beweging mee en scoorde fantastisch met zijn linkerbeen. (1-0).Christian van der Pol heeft zojuist de openingstreffer voor zijn tekening genomen


Twee tellen later was het bijna 2-0 toen een prima voorzet van Dennis Veldkamp en een overstap van Arno van Zweden bij van der Pol terecht kwam. Maar de afwerking liet deze keer te wensen over.


Langzamerhand zakte het niveau van de thuisploeg en konden de bezoekers wat meer in de wedstrijd komen. Vladan Bratic zette met een prima steekbal zijn spits Sezgin Atalan alleen voor Marnix Louter. Maar de M.S.V.’71 doelman klaarde klus naar behoren. Het was de eerste waarschuwing die M.S.V.’71 deze middag kreeg. Het maakte weinig indruk op de gastheren. Want Rogier Pon en Arno van Zweden probeerden met afstandsschoten de voorsprong te verdubbelen.Een spelmoment uit de wedstrijd van vanmiddag


Dat lukte niet en 10 minuten voor de pauze kwamen de Egelantierboys op gelijke hoogte. De absolute uitblinker Ahmed Akkoc wist de bal tussen veel M.S.V.’71 spelers toch nog voor te krijgen. Marnix Louter wist de inzet nog wel te pareren, maar in de rebound schoot Sezgin Atalan alsnog raak. (1-1).Sezgin Atalan schiet de gelijkmaker achter Marnix Louter


Ondanks deze tegenvaller had M.S.V.’71 nog met een voorsprong kunnen gaan rusten. Maar het afstand schot van Dennis Veldkamp was net niet zuiver genoeg en de fraaie combinatie tussen Christian van der Pol en Jack van der Vlugt strandde op doelman Samir Sulaiman.


Na de pauze bakte M.S.V.’71 er helemaal niets meer van. Het geloof in een goed resultaat met uitzicht op een periode titel was heel ver te zoeken. De gasten uit Rotterdam begonnen steeds meer te geloven in een goed resultaat. De bezoekers gingen ook steeds beter voetballen en de thuisploeg kwam overal te laat en grossierde in overtredingen. Uiteindelijk werd het door een doelpunt van de ingevallen spits Armin Causevic dik verdiend 1-2.


Door deze nederlaag zit het seizoen er voor M.S.V.’71 zp goed als zeker op. Alleen als kampioen Overmaas zijn laatste 2 wedstrijden verliest en M.S.V.'71 wint van Hermes dvs en Maasdijk dan pakt de equipe van van Loenen alsnog de 3e periode. Maar die kans is uiterst klein. Zeker als er gespeeld wordt als in de 2e helft deze middag. De Egelantier Boys deden goede zaken in Maassluis. Door de winst op M.S.V.’71 en het verlies van concurrent VOB tegen Hermes DVS stijgen de Rotterdammers een plekje en zijn van de rechtstreekse degradatie plek 12 af.M.S.V.'71 kwamen de volgende spelers in het veld:

Marnix Louter, Ben Wesselius (45 Joey Frerichs) Ricardo de Jager), Paul Dorsman (78 Karim Attsou), , Tom Vreugdenhil, (72 Luuk Donker), Dennis Veldkamp, Jasper van Veen, Rogier Pon, Jack van Christian der Vlugt, Christian van der Pol, Arno van Zweden.


Aad Cordia maakte weer forto’s van deze wedstrijd. Deze zijn te zien en te downloaden via bijgaande link https://ap.lc/YE4eW


Comments


bottom of page