top of page

M.S.V.’71 verliest van titelkandidaat Vredenburch (4-1)


Na de nipte nederlaag in de derby tegen VDL moest onze hoofdmacht afgelopen zaterdag in Rijswijk de strijd aangaan tegen het medekoploper Vredenburch. De wedstrijd werd gespeeld op het authentieke 4e grasveld tegen de volkswijk Spoorwijk aan. Het veld in het Julianapark lag er gezien de weersomstandigheden prima bij.


Hierop trad een gehavend M.S.V.’71 aan tegen de sterke Rijswijkse opponent. Trainer Paul van Loenen miste door verschillende blessures en ziekte o.a. Jack vd Vlugt, Jeremy van Loenen, Paul Dorsman en Ben Wesselius. Ook zijn Dennis Veldkamp, Sven Schipper en Christiaan van der Pol nog niet inzetbaar. Derde elftal sterkhouder; Tom Vreugdenhil was als welkome versterking op links bereidwillig en inzetbaar.


Desondanks was M.S.V.’71 voornemens om het met een gedegen spelplan Vredenburch moeilijk te maken. Maar helaas kon er al na 25 minuten een streep door de bedachte strategie. Want alle goede intenties en bedoelingen ten spijt; al snel keken de Maassluizers tegen een onoverbrugbare 3-0 achterstaand aan. Bijna iedere aanval van de furieuze Rijswijkers leverde direct gevaar op. De zwart/witte verdediging kon zich hiertegen niet goed verweren en trad matig op als Vredenburch de bal het M.S.V.’71 strafschopgebied binnen bracht.
Zo besliste de thuisploeg uit Rijswijk het duel al in de eerste helft. Rico Deekman opende de score na 5 minuten op aangeven van Kevin van Leeuwen: 1-0. Daarna was het de beurt aan Moncif Hakmaoui die een bal over de rechterflank van Gijs van der Meulen goed afrondde: 2-0. Na de tweede treffer van Deekman zorgde van Leeuwen voor een 4-0 ruststand. Hiertegenover stond één grote 1 op 1 kans van Rody van Baalen op prima aangeven van Arno van Zweden. Helaas faalde de snelle van Baalen oog in oog met de Vredenburch keeper.


In de 2e helft ging M.S.V.’71 op zoek naar eerherstel. Dit leek al snel te lukken toen wederom van Baalen mocht proberen de Rijswijkse keeper te verslaan. Een Vredenburch verdediger liet de bal onder zijn voet door lopen. Maar ook deze prima mogelijkheid werd helaas niet verzilverd. Ondanks het veldoverwicht en de kracht van het volwassen; Vredenburch, gaf M.S.V.’71 niet op. Na een kwartier spelen kreeg het loon naar werken. Een goede vrije trap van Matthijs Jansen kon niet door de keeper gepareerd worden en Ricardo de Jager reageerde attent; 4-1. Maar verder dan deze eretreffer kwam het uiteindelijk niet. Hiervoor was het krachtsverschil met het elftal van de Rijswijke trainer Remco Torken te groot. Mede dankzij een uitstekende redding van Bart Voskamp in de slotfase, eindigde het sportieve duel in een terechte 4-1 overwinning van Vredenburch.


In positieve zin dus wel een 0-1 overwinning in de 2e helft tegen de titelkandidaat die samen met Maasdijk nu de minste verliespunten heeft in onze poule.

Hieruit moet kracht en energie gehaald worden voor de laatste 3 belangrijke wedstrijden voor de winterstop. Want met 1 overwinning en 4 punten uit de eerste 8 wedstrijden zal ons vlaggenschip alle zeilen bij moeten zetten om van de onderste plaatsen weg te komen. Om te beginnen a.s. zaterdag tegen het Delftse DHL, die jl. zaterdag verassend gelijk speelde tegen hoogvlieger FC Zoetermeer.


Voor M.S.V.'71 kwamen in Rijswijk de volgende spelers in het veld:

Bart Voskamp, Ricardo de Jager , Jasper van Veen, Michael de Bruin, Tom Vreugdenhil (Houdayfa el Hadioui), Brady van Stralendorff, Matthijs Jansen, Rogier Pon (Zaid el Bouazati), Rick de Jonge, Arno van Zweden, Rody van Baalen (Safouane Masaoudi)

Comments


bottom of page