top of page

M.S.V.’71 wint eenvoudig van Deltasport en stijgt naar veilige 7e plaats


Voor de 3e keer op rij smaakte M.S.V.’71 het zoet der overwinning. Door de eenvoudige overwinning in eigen huis op hekkensluiter Deltasport klimt M.S.V.’71 naar de veilige 7e plaats op de ranglijst. Verdediger Ricardo de Jager had met 2 doelpunten een belangrijk aandeel in zege van M.S.V.’71.

 


In de strijd om handhaving in de 4e klasse was er M.S.V.’71 alles aan gelegen om deze middag de 3 punten in Maassluis te houden. Dat zou mogelijk moeten zijn  tegen rode lantaarndrager Deltasport.

 

Het begin was inderdaad veelbelovend voor de equipe van trainer Paul van Loenen. Want na amper 5 minuten stond de 1-0 al op het bord. Ricardo de Jager kopte bij de 2e paal een hoekschop fraai binnen. Wetende dat Deltasport dit jaar nog geen enkel doelpunt had gescoord leek de buit al snel binnen voor de ploeg uit Maassluis.

 

Maar dat viel tegen. Want heel snel na de openingstreffer kwamen de gasten uit       Vlaardingen op gelijke hoogte door een doelpunt van verdediger John Ferreira uit een hoekschop. Het was het 1e doelpunt van de Vlaardingers sinds 9 december van het vorige jaar.

 

Arno van Zweden (links) kan terugkijken op een prima partij


Maar M.S.V.’71 liet zich door deze tegenvaller niet van de wijs brengen en ging opnieuw op zoek naar de voorsprong. Die kwam er halverwege het 1e bedrijf. Een fraaie aanval, die werd opgezet door de prima spelende Arno van Zweden en via Jeremy van Loenen bij Christian van der Pol terecht kwam. De goaltjesdief strandde eerst nog op doelman Carlo Willemse, maar in 2e instantie was het toch raak. (2-1).

 

Liggend werkt Christian van der Pol de 2-1 binnen


Daarna scoorde M.S.V.’71 nog 2 keer via Rody van Baalen, maar beide keren ging de vlag van grensrechter Richard Beekmeijer omhoog voor buitenspel. Achteraf bleek dat onterecht.

 


Rody van Baalen op weg naar een van zijn 2 onterecht afgekeurde doelpunten


Na de pauze stelden de gastheren heel snel orde op zaken. Binnen 5 minuten liep M.S.V.’71 uit naar 4-1. Eerst was het Ricardo de jager, die voor de 2e keer deze middag de gevierde man was. Deze keer op aangeven van Arno van Zweden. (3-1). En twee tellen later leverde een vloeiend lopende Maassluise aanval met Arno van Zweden en Paul Dorsman de 4e treffer op. Het was de in verwarring gebrachte Giovanni Dos Reis die snoeihard en loepzuiver zijn eigen doelman klopte (4-1).

 

Ricardo de Jager legt aan voor de belangrijke 3-1


Daarmee was de wedstrijd wel gespeeld en was het wachten op meer Maassluise doelpunten. Noodzakelijk omdat het doelsaldo aan het eind van de competitie wel eens belangrijk zou kunnen zijn. Maar M.S.V.’71 hielp in de laatste fase van de wedstrijd de mooiste kansen om zeep. Als het vizier wat zuiverder was afgesteld had de uitslag deze middag nog veel hoger uitgevallen. Jeremy van Loenen raakte in deze fase nog wel 2 keer het houtwerk.

 

Nu bleef de teller steken op 5-1 omdat Jeremy van Loenen 5 minuten voor tijd de 5-1 eindstand op het bord schoot. Door deze overwinning en de uitslagen op de andere velden stijgt M.S.V.’71 naar de veilige 7e plaats op de ranglijst. Daarmee lijken de vertrekkende trainer Paul van Loenen en zijn manschappen echter niet tevreden, want zij hebben de smaak van winnen te pakken en streven naar meer dit seizoen.

 

 

Voor M.S.V.'71 kwamen de volgende spelers in het veld

Bart Voskamp, Ricardo de Jager, Paul Dorsman, Jasper van Veen, Tom Vreugdenhil,  Jeremy van Loenen, Rogier Pon (70 Matthijs Jansen), Jack van der Vlugt,  Rody van Baalen (82 Sven Schipper), Christian van der Pol (59 Dennis Veldkamp), Arno van Zweden (82 Houdayfa el Hadioui)


Aad Cordia maakte foto's van deze wedstrijd. Deze zijn te zien en te downloaden via bijgaande link https://ap.lc/LHVNs

Comments


bottom of page