top of page

M.S.V.'71 wint eenvoudig van zwak Toofan


Twee dagen voor de kraker tegen koploper Houtwijk (op 2e paasdag) moest M.S.V.'71 afgelopen zaterdag eerst nog op bezoek bij het laaggeplaatste Toofan. Het bleek een eenvoudige klus (0-8) voor het op de 2e plaats staande M.S.V.'71.


Hoofdsponsor: SEGMENT


Trainer Paul van Loenen had zijn elftal op het hart gedrukt om deze wedstrijd serieus aan te pakken. Niet zoals in de thuiswedstrijd waar maar nipt (1-0) werd gewonnen door een doelpunt in de slotfase van Jeremy van Loenen.


De ploeg uit Maassluis had de woorden van van Loenen goed begrepen. Want vanaf het allereerste begin werd er volop druk op de bal gegeven en werd Toofan afgejaagd. De thuisploeg wist zich geen raad met deze speelwijze. Dat het nog 10 minuten duurde voordat de 0-1 op het bord kwam was op zichzelf al bijna een wonder. Maar toen Ricardo de Jager met een prachtige pass de snelle Joel Meijnckens aan het werk zette was er voor de Toofan defensie geen houden meer aan. (0-1).


En toen dezelfde Meinckens 2 minuten later op aangeven van Christian van der Pol de score verdubbelde, was de wedstrijd in feite al gespeeld. (0-2). Dat was ook te merken aan het spel van de bezoekers, want na dat sterke begin nam M.S.V.'71 met het oog op de wedstrijd van 2e paasdag tegen Houtwijk wel wat gas terug.

Nog één keer moest doelman Vladyslav Brytkovski voor de pauze de trieste gang naar het net maken, toen Joel Meijnckens na een prima aanval met Christian van der Pol en Jeremy van Loenen als trefzeker eindstation fungeerde. (0-3).Ook de verdedigers Jasper van Veen (20), Paul Dorsman (2e van rechts) en Ricardo de Jager (2e van Links) meldden zich regelmatig naar de frontlinie


De 2e helft was niet meer dan een formaliteit. Het was alleen de vraag hoe hoog de score deze middag zou uitvallen. Evenals voor de pauze duurde het 10 minuten voordat er weer eens raak werd geschoten. Jeremy van Loenen was nu de aangever en Christian van der Pol de afwerker. (0-4).


Paul van Loenen gebruikte deze wedstrijd om een aantal wisselspelers speeltijd te geven. Zo was Sven Schipper na de pauze al in het veld gekomen voor Joey Frerichs en werden Arno van Zweden en Christian van der Pol vervangen door respectievelijk en Rogier Pon en Paul Dorsman.Invaller Sven Schipper was 2 maal succesvol. Hier een van zijn 2 treffersHet maakte allemaal niet veel uit.

M.S.V.'71 ging gewoon door de stand naar een hogere score te tillen. Invaller Sven Schipper deed dat 2 keer en Jeremy van Loenen en Joel Meijnckens (foto) elk nog een keer. De laatste treffer van Meijnckens (zijn 4e van de middag) was veruit de mooiste.


Zonder blessures en gele kaarten opgelopen te hebben kon M.S.V.'71 opnieuw 3 punten bijschrijven en zich met een goed gevoel opmaken voor het treffen met koploper Houtwijk op 2e paasdag. Bij een overwinning neemt M.S.V.'71 de koppositie over van Houtwijk en legt het beslag op een 2e periodetitel.


Voor M.S.V.'71 kwamen deze middag de volgende spelers in het veld:

Marnix Louter, Joey Frerichs(45 Sven Schipper), Jasper van Veen, Ricardo de Jager, Jeremy van Loenen, Jack van der Vlugt, Rick de Jonge, Arno van Zweden (58 Rogier Pon), Christian van der Pol (65 Paul Dorsman), Joël Meijnckens.


Fotograaf Aad Cordia reisde ook weer mee naar Den Haag en maakte een foto reportage, welke via bijgaande link is te zien en te downloaden.


https://1drv.ms/u/s!Ao-BphXObcHDzFNZBdhlvQY38kgG?e=8cvkcE

Comments


bottom of page