top of page
  • duucie

M.S.V.’71 wint lastig uitduel bij BMT met 0-3

In de race om het kampioenschap won MSV afgelopen zaterdag zijn 4e duel op rij in de 4e Klasse F. Het was de 25e, en één na laatste speelronde van dit seizoen 2021-2022.

Op een mooi grasveld aan de Melis Stokelaan in Den Haag werd een sterk BMT overtuigend met 0-3 verslagen. De uitslag had wellicht iets hoger uit kunnen vallen nadat de Haagse tegenstander in de 72e minuut met 10 man verder moest na een terechte rode kaart.


MSV begon zeer energiek aan de laatste uitwedstrijd in deze competitie. Het creëerde met goed en snel spel in het eerste kwartier meerdere kansen. Een tweetal dribbels van Kevin Dos Santos strandde in de defensie van de blauw/witten. Een geweldig schot van Joël Meijnckens werd uit de kruising getikt door de goede BMT keeper. En er was een penalty moment toen dezelfde Meijnckens zwaar gehinderd werd binnen het strafschopgebied. Maar Joël bleef op de been, waar hij zich misschien had kunnen laten vallen. Hij zag zijn mogelijkheid stranden en de verder prima fluitende scheidsrechter; Ditz uit Den Haag, zag er niets in. Zo verkreeg MSV helaas niet, de zo gewilde snelle openingstreffer. Halverwege de eerste helft ging de zwart/witte aanvalsdrift wat liggen en kroop de Haagse ploeg wat meer uit zijn schulp. Maar de solide MSV verdediging gaf achterin geen krimp en zo werd de rust met 0-0 bereikt.

Na de rust ging de Maassluise medekoploper weer voortvarend en fel van start. De druk op BMT werd flink opgevoerd. Na 7 minuten in de 2e helft kreeg MSV loon naar werken. Het was Jeremy van Loenen die een mooie aanval keurig in het doel schoof; 0-1! De ban was gebroken en dat gaf de Maassluise ploeg nog meer vertrouwen. BMT gaf wat ruimte weg en daar profiteerde na een ‘Haags kwartiertje’ Joël Meijnckens goed van. Hij schoot zijn sterk spelende ploeg met een hard schot op 0-2. Een terechte voorsprong maar BMT gaf zeker nog niet op en bleef strijden op de wijze waarmee ze begin mei ook Houtwijk en Quintus versloegen.


Maar MSV bleef de bovenliggende partij en het was wederom; Jeremy van Loenen die scoorde vanuit een combinatie; “schot op doel/voorzet”. Het doelpunt viel in 67e minuut met een hoge boog achter de verbouwereerde sluitpost van BMT; 0-3. In de 72e minuut moest BMT met 10 man verder toen Ilhan Senturk met rood naar de kant mocht na een harde overtreding op Jasper van Veen.

Een grotere uitslag leek in de maak met Christiaan van Pol in de ploeg voor Joey Frerichs en Rik de Jonge voor Mo Rasuli ging MSV aanvallender de slotfase in. Er kwamen mogelijkheden voor Kevin dos Santos; zijn schot voor langs, Jack vd Vlugt; schot net niet hard genoeg en Joël die de paal raakte met een fraaie knal. Aan de andere kant stichtte BMT nog gevaar met twee vrije trappen waarvan er één bovenop de lat van Marnix Louter belandde. Maar de Maassluise keeper hield zijn doel schoon.


Vlak voor tijd viel Arno van Zweden nog in voor de licht geblesseerde dos Santos, maar de stand bleef ongewijzigd; eindstand 0-3.

Een goede uitslag want BMT deed absoluut hun sportieve plicht, iets wat helaas niet vanzelfsprekend is in onze poule.

Na de ruime overwinning met 9-3 van concurrent Houtwijk op VCS staat MSV nu op doelsaldo 8 goals achter de Haagse nummer 1; +77 tegen +69. Bij een gelijk doelsaldo geldt de meeste goals voor. Er zullen dus 9 goals ingelopen moeten worden om de titel naar Maassluis te halen. Iets wat onmogelijk lijkt gezien het programma van de laatste speelronde. De oranjehemden spelen namelijk uit tegen de nr13 van de ranglijst; Wanica Star. MSV speelt a.s. zaterdag in het laatste thuisduel tegen nr8 PSG Vogel. Bij een tweede plaats start volgende week de nacompetitie voor Paul van Loenen en zijn ploeg. Het blijft dus spannend.


Comments


bottom of page