M.S.V.'71 wint van VCS en neemt koppositie over van Houtwijk

Na de pijnlijke nederlaag van afgelopen zaterdag tegen GDA heeft M.S.V.'71 dinsdagavond karakter getoond door in Maassluis tegenstander VCS gedecideerd terug te wijzen (4-2). Sergio van Staalduinen (foto) speelde op het middenveld bij M.S.V.'71 een prima partij.

Hoofdsponsor: SEGMENT

De vraag vooraf was hoe het met de mentale weerbaarheid gesteld zou zijn bij de equipe van Paul van Loenen na de onverwachte nederlaag en het matige spel afgelopen zaterdag tegen GDA.

Het begin was niet erg hoopgevend voor de thuisploeg. Want nadat eerst Keanu Kappar de lat had geraakt, kwamen de Haagse gasten even later toch op voorsprong, toen een fraaie aanval over links mooi met het hoofd werd afgerond. (0-1). Een behoorlijk bittere pil voor M.S.V.'71.

Maar nog in dezelfde minuut kwamen de gastheren alweer langszij. Kevin Edmilson Santos werd binnen de 16 gevloerd. De strafschop werd zoals gebruikelijk feilloos binnengeschoten door Matthijs Jansen.(1-1).

Matthijs Jansen schiet de strafschop feilloos binnen

En binnen het kwartier kwam M.S.V.'71 zelfs op voorsprong door Arno van Zweden, die een combinatie met Kevin Edmilson Santos en Jack van der Vlugt heel koeltjes afrondde. (2-1).

Arno van Zweden zet zijn ploeg beheerst op voorsprong (2-1)

En het werd nog gekker. De doelpunten vielen die eerste helft als rijpe appels. Want binnen 20 minuten stond de 3-1 al op het bord toen Ricardo de Jager een hoekschop van Matthijs Jansen binnenkopte.

Ricardo de Jager (niet zichtbaar) heeft uit een hoekschop raak gekopt

Maar ook de aansluitingstreffer was al snel weer in de maak toen Rico Kogeldans een strafschop mocht nemen. Maar de Haagse aanvoerder schoot de kalktrap naast. Tien minuten later had Kogeldans toch zijn doelpunt toen hij van buiten de zestien wel raak schoot. (3-2). Er waren toen pas 33 minuten gespeeld.

Maar de koek was nog niet op in het eerste bedrijf. Want 5 minuten voor de pauze wist M.S.V.'71 de voorsprong wat verder te vergroten. Het zou de mooiste goal van de avond worden. Kevin Edmilson Santos zette de aanval op en via een geweldige pass van Jack van der Vlugt kwam de bal bij Jeremy van Loenen, die doelman Dennis Winkel geen schijn van kans gaf. (4-2).

Jeremy van Loenen maakte namens M.S.V.'71 het mooiste doelpunt van de avond

Na de pauze wist M.S.V.'71 de voorsprong te consolideren door de ruimtes klein te houden. De uiterst balvaardige Haagse dribbelaars liepen zich regelmatig vast op de solide opererende Maassluise defensie met Jasper van Veen aan het Hoofd.

De Maassluise defensie met Jasper van Veen (midden) aan het hoofd stond in de 2e helft geen doelpunten meer toe

Met nog een half uur op de klok moest Kevin Edmilson Santos geblesseerd naar de kant. Hij werd vervangen door Hicham ait Yahya. Met deze balvaste spits en een goed spelende aanvoerder Jack van der Vlugt was M.S.V.'71 eigenlijk nog het meest dreigend.

De voorsprong van M.S.V.'71 kwam verder niet meer in gevaar, waardoor zij volop mee blijven doen in de race om promotie naar de 3e klasse. Omdat koploper Houtwijk met 1-3 verloor van het ontketende GDA voert M.S.V.'71 nu de ranglijst aan met 3 punten voorsprong op Houtwijk, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld