top of page

M.S.V.'71 wint verdiend van Rockanje 2-0


Onder werkelijk tropische omstandigheden hield MSV'71 de 3 punten in Maassluis en heeft alles in eigen hand om door te bekeren, Sven Schipper was twee maal trefzeker.
Het was bloed heet op het kunstgras van MSV'71. Het wedstrijdsecretariaat had gezorgd voor parasols in de dug-outs voor beide teams en dat was geen overbodige luxe.


Drinkpauzes en parasols in de dugouts


MSV'71 wist dat het voor de winst moest gaan gezien de vorige uitslagen van beide teams en de mannen van trainer Paul van Loenen hadden dat goed begrepen en overrompelden Rockanje volledig. In de 6e minuut had Sven Schipper al succes, Jack v.d.Vlugt was de verdediger van Rockanje te snel af en zijn afgemeten voorzet werd door Sven op waarde geschat, 1-0.

Rockanje kon hier maar weinig tegenoverzetten, MSV'71 bleef de betere ploeg en de dadendrang kreeg in de 16e minuut een vervolg en weer was Sven Schippers de gevierde man, hij kapte behendig zijn directe tegenstander uit en plaatste de bal met links in de verre hoek, 2-0.

Eigenlijk was het veel te heet om te voetballen, zeker op het steeds heterwordende kunstgras en er werden daarom ook diverse drinkpauzes ingelast. MSV'71 nam wat gas terug waardoor Rockanje wat meer op de helft van MSV'71 kon komen, maar de verdediging van MSV'71 met Ricardo de Jager en Paul Dorsman stond als een huis zodat doelman Bart Voskamp sporadisch in actie hoefde te komen.


Doelman Bart Voskamp pakt een hoge bal.


In de kleedkamer van Rockanje zal het even gedonderd hebben, want direct na de limonade kwamen de mannen van trainer Ad Reijtenbagh een stuk feller uit de startblokken wat resulteerde in enkele mogelijkheden, een scherpe voorzet vanaf rechts zette Delano Diemers voor open goal, maar de linksbuiten van Rockanje kwam niet goed uit met zijn passen en raakte hierdoor de bal niet goed zodat Ricardo de Jager, die na zijn verdedigende actie was doorgerend naar het doel nog redding kon brengen op de doellijn.


Rockanje weet deze kans niet te verzilveren.


MSV'71 speelde vervolgens de wedstrijd beheerst uit en Rockanje had geen kracht meer om het de tegenstander nog moeilijk te maken.


MSV'71 miste door blessures en vakantie enkele sterkhouders waaronder Jerremy van Loenen waar Rockanje geen beschikking had over hun topscorer Sven Groenenboom.

Een verdiende overwinning van MSV'71 dat nu in de bekerpoul op 1 staat met 4 punten. Zaterdag de wedstrijd thuis tegen Herkingen'55 dat 3 punten heeft, er moet gewonnen worden omdat Rockanje geen moeite zal hebben met 5e klasser Flakkee.

Comentarios


bottom of page