Mentaal sterk M.S.V.'71 troeft Blijdorp in slotfase af

In de rust gaf niemand meer een stuiver voor de kansen van M.S.V.’71. De late 0-2 ruststand was een mentale dreun van jewelste voor de thuisclub. Maar het elftal van trainer Paul van Loenen rechtte in de 2e helft de rug en bleef geloven in een beter resultaat. Dat het uiteindelijk met 3-2 ging winnen was wellicht niet helemaal verdiend , maar daar maalde niemand om in het Maassluise kamp. Bij M.S.V.’71 was Christian van der Pol de grote man. De spits scoorde zelf 2 maal en kreeg een strafschop mee.

Hoofdsponsor: SEGMENT

Het eerste bedrijf was er een om snel te vergeten. Zeker wat betreft de thuisclub. Het spel was erg slordig en het aantal kansen was op de vingers van een hand te tellen. De mee opgekomen verdediger Mohammed Rasuli kreeg nog de beste kans namens M.S.V.’71, maar hij strandde op doelman Bojan Vlaovic. Ook het bezoekende Blijdorp wist nauwelijks gevaarlijk te worden. Een paar halve mogelijkheden werden niet in doelpunten omgezet. Tot 3 minuten voor de pauze. Toen kopte de mee opgekomen Blijdorp uitblinker Dencho Narcio een vrije trap knap achter doelman Louter. (0-1). En de mentale dreun werd amper 1 minuut later nog groter voor de thuisclub toen Brady van Stralendorff in de fout ging. In plaats van Jasper van Veen aan te spelen ging de bal naar Blijdorp spits Thomas Hofman, die een fraaie assist in huis had voor Zidane Lo-Kioeng-Shioe, die zijn ploeg simpel op 0-2 schoot.

Dencho Narcio (nummer 3) kopt zijn ploeg op een 0-1 voorsprong

Geloof in een betere 2e helft

In de rust had M.S.V.’71 trainer Paul van Loenen de moeilijke taak om zijn ploeg voor te bereiden om een betere 2e helft en hen ervan te overtuigen dat de wedstrijd nog niet verloren was. Geloofde hij nog in de kansen voor zijn ploeg ? “Op basis van het spel in de eerste helft had ik het niet verwacht. Wel op basis van de mentale weerbaarheid en het karakter van mijn team. In de rust heb ik tegen de jongens gezegd. Ik heb 45 minuten lang van onze kant slecht voetbal gezien. De afspraken werden niet goed nagekomen. We hadden op een bepaalde manier getraind. Maar daar zag ik niets van terug. In principe konden we ondanks het matige spel van ons nog redelijk op hun helft komen Maar onze voorwaartsen lieten niets zien wanneer ze aan de bal wilden komen. Verder heb ik een aantal scenario’s aangegeven, die zich voor zouden kunnen doen in de 2e helft en wat er dan moest gebeuren. Ook met tactische wissels. En na onze schitterende aansluitingstreffer gingen we zeker nog geloven in een beter resultaat. Na de 2-2 twijfelde ik nog om terug te gaan naar ons oorspronkelijke systeem. Gelukkig heb ik dat niet gedaan. Deze 3 punten zijn voor ons mega belangrijk, want we staan echt nog wel op een kwetsbare plaats. Ik ben hier echt heel blij mee. Hier kunnen we mee verder”.

Wedstrijdbeeld uit de hectische 2e helft

Spectaculaire slotfase

In het 2e bedrijf speelde M.S.V.’71 inderdaad wel wat beter. De ploeg wenste zich zeker nog niet bij een nederlaag neer te leggen. Blijdorp was vooral bezig met vertragen en had niet meer de intentie om de voorsprong nog verder uit te breiden. Bij M.S.V.’71 moest de geblesseerde Arno van Zweden naar de kant. Hij werd vervangen door Sven Schipper. Met Rick de Jonge in de ploeg voor verdediger Paul Dorsman en met Jeremy van Loenen die nog wat dieper naar voren ging spelen, ging M.S.V.’71 twintig minuten voor tijd over tot een alles of niets offensief. En de tactische omzetting betaalde zich uit. Tien minuten voor tijd leverde Sven Schipper een perfecte voorzet af, die bij de eerste paal door Christian van der Pol werd binnen gewerkt.

Chistian van der Pol schiet de aansluitingstreffer binnen

Geloof terug

Het geloof was nu helemaal terug bij de thuisclub, terwijl bij de bezoekers de angst in de ploeg sloop. En die angst bleek gegrond. Want 2 minuten voor tijd schoot Christian van der Pol een vrije trap binnen. (2-2). En amper een minuut later werd de middag nog mooier voor de equipe van Paul van Loenen toen Christian van der Pol binnen de zestien tegen de grond werd gewerkt. Bij Blijdorp doelman Bojan Vlaovic was de frustratie hierover zo groot dat hij dit in woord en gebaar duidelijk maakte aan scheidsrechter Cees Brouwer. Het kostte de doelman een rode kaart. Veldspeler Dencho Narcio mocht proberen de strafschop van Matthijs Jansen te stoppen. Maar dat lukte niet waardoor M.S.V.’71 de 3 punten in Maassluis hield.

Matthijs Jansen bleef rustig en bezorgt zijn ploeg via een strafschop de 3 punten

Van der Pol belangrijk

Christian van der Pol was deze wedstrijd uiterst belangrijk voor zijn team. Geloofde hij in de pauze nog in een goed resultaat voor M.S.V.’71 ? “Op zich wel. Niet zozeer in een overwinning. Maar terugkomen in de wedstrijd en misschien een gelijkspel eruit slepen dat leek me wel mogelijk. De goals in de 1e helft gaven we te gemakkelijk weg. Dat was niet nodig. En ik kreeg alleen maar lange ballen waar ik niet veel mee kon. Dat zou in de 2e helft beter moeten. En dat gebeurde ook. Dat we uiteindelijk nog gingen winnen had ik niet verwacht en vond ik ook niet helemaal verdiend als ik eerlijk ben. Die vrije trap van mij was volgens mij wel houdbaar, maar de keeper reageerde te laat. En bij die strafschop ging de tegenstander op mijn voet staan. Als de scheidsrechter hem niet had gegeven, had ik dat ook wel begrepen. Maar gelukkig gaf hij hem wel”. Van der Pol keerde na de winterstop terug uit Zweden , waar hij een half jaar stage liep. Sinds zijn terugkeer is M.S.V.’71 ongeslagen en pakte in 4 wedstrijden tegen sterke tegenstanders 8 punten. Hoe kijkt van der Pol daar naar ? “” Dat ligt echt niet alleen aan mij hoor. Het is wel leuk dat ik 3 keer gescoord heb. Daar sta ik ook voor. Maar het is de prestatie van het hele team. Dat ik snel kon aanhaken na mijn terugkeer uit Zweden komt ook omdat ik daar voor mezelf heb getraind en regelmatig naar de sportschool ben gegaan. Ik voel me nu redelijk fit, maar het moet nog beter. Maar dat komt goed”.

En dat geldt niet alleen voor Christian van der Pol, maar voor heel M.S.V.’71 dat de laatste tijd als een hecht collectief opereert.

Voor M.S.V.'71 kwamen de volgende spelers in het veld:

Marnix Louter, Paul Dorsman (70 Rick de Jonge), ,Ricardo de Jager, Jasper van Veen, Mohammed Rasuli (78 Joey Frerichs) , Dennis Veldkamp (78 Rogier Pon), Matthijs Jansen, Jeremy van Loenen, Brady van Stralendorff, Christian van der Pol), Arno van Zweden (56 Sven Schipper).

Aad Cordia maakte foto’s van deze wedstrijd. Deze zijn te zien en te downloaden via bijgaande link M.S.V.'71 tegen Blijdorp op 11-02-2023