MSV-Jo11-3 wint derby bij VDL-Jo11-3 met 4-5

Afgelopen zaterdag speelde onze derde Jo11 team een hele leuke derby tegen en bij onze blauwe stadsgenoot; VDL. Het was de eerste wedstrijd in de nieuwe najaar poule met bijbehorende weersomstandigheden.

Inmiddels is Jo11-3 een vast team, met 2 talentvolle meiden, en dat werpt langzaam zijn vruchten af. Er kan nu wat gerichter getraind worden. En in de wedstrijden kunnen er vaste posities en manier van spelen worden afgesproken met de spelers.

Onder leiding van onze kersverste Portugese trainer/coach; Nuno Souza, ging het enthousiaste MSV team de strijd aan met de ploeg uit Maassluis oost. Met de wind in de rug was MSV in de 1e helft iets meer in de aanval. Met Sander als doelverdediger bouwde MSV van achteruit met Rick, Teun en Lucas rustig op. Op het middenveld speelden Gustavo, Aleksander, Anne en gastspeler Sebastiaan (uit onze jo11-4) een prima partij. En voorin loerde Sterre op haar kansen. En die kwamen er volop voor de ploeg uit ‘west.

Na 2 minuten was het al 0-1 voor MSV door een goal van Aleksander dachten wij langs de lijn . Even hierna maakt VDL alweer snel gelijk; 1-1. Maar MSV bleef iets sterker en kwam via een goal van Sebastiaan op 2-1. Daarna golfde het spel een tijdje op en neer. Halverwege de 1e helft kwamen de blauw-witten door een fraaie counter weer langszij; 2-2. Inmiddels had het herfstweer toegeslagen en werd het natter en natter op het veldje.

Maar dat mocht je pret niet drukken voor beide teams. Vlak voor rust nam onze Jo11-3 weer leiding door een mooie goal van Gustavo.

Hopelijk word hij niet gescout door Boavista, net al onze coach in het verleden. Zo was het 2-3 voor MSV bij rust.

In de tweede helft, met nu Aleksander op doel en Sander op rechts midden, ongeveer hetzelfde beeld. Alhoewel de VDL boys nu de wind mee hadden en daarmee MSV wat in de verdediging drukte. Dit resulteerde na een paar minuten in de gelijkmaker; 3-3. Wat een leuke sportieve pot pupillenvoetbal, ondanks de stromende regen. Beide teams maakten met de nodige kansen aanspraak op de overwinning.

Onze coach Nuno (had bij Boavista de bijnaam de stofzuiger van de Teletubbies), zette MSV op scherp voor de laatste fase. Hierin scoorde eerst onze spits; Sterre prima uit een goede counter de 3-4! Maar VDL toonde een enorme veerkracht en voerde de druk op het zwart/witte doel weer op. En vlak voor tijd kwamen ze wederom op gelijke hoogte en scoorde de 4-4!

De leuke wedstrijd leek gespeeld en te eindigen in een gelijkspel maar twee minuten voor het eindsignaal was het toch MSV wat toesloeg. Het was alweer; Sterre die haar team met een bekeken schuiver in het VDL doel, naar een mooie 4-5 overwinning schoot.

Een prachtige wedstrijd die ondanks kou en regen, ‘Portugees’ hartverwarmend was.

Complimenten voor het hele team en begeleiding, ga zo door!

Aanstaande zaterdag spelen we om 11:45 uur thuis tegen het sterke Victoria’04-Jo11-3.