top of page

Nico van der Lelij 50 jaar vaste waarde van M.S.V.’71

In het kader van ons 50-jarig jubileum dit keer aandacht voor ‘onze’ trouwe Nico van der Lelij. Een geweldige M.S.V.’71-er, die op een bescheiden en nuchtere manier een zeer waardevolle kracht is. Eentje die onze club van 1971 op de achtergrond op een hele fijne manier ondersteunt. En omdat hij zelf verantwoordelijk is voor vele zwarte/witte jubileumverhalen en items, is het nu de beurt aan deze echte clubman zelf!Nico is vanaf het eerste seizoen een zeer betrokken lid van onze zwart/witte club. Alleen duurde het in 1971 even voordat hij voor het ‘echie’ mocht meespelen bij de nieuwe Maassluise Sportvereniging. Na een overstap van onze blauw/witte VDL-stadgenoten naar de zwart/witten, gaf de KNVB, wegens het illegaal meespelen in een oefenduel, geen toestemming aan Nico om in competitieverband voor M.S.V.’71 uit te komen. Zo duurde het even voordat hij het M.S.V.’71-shirt aan mocht trekken. Maar sindsdien is Nico niet meer weg te denken bij onze club en behoort hij inmiddels tot het zwart/witte meubilair.


Nico was meer dan 10 jaar een vaste waarde van ons vlaggenschip met een kampioenschap in RVB in 1977 als hoogtepunt. Het werd een groot feest bij de voetbalfamilie van der Lelij aan de van Beethovenlaan. Het hele gezin; wijlen Ria en dochters, Esther en Bianca, vierden het gezellige M.S.V.’71 familiegevoel mee. Na zijn carrière in onze selectie, speelde Nico nog vele seizoenen voor M.S.V.’71 bij de senioren op het veld en in de zaal.


Een goed bewaard geheim uit de beginjaren kan nu wel vermeld worden. Nico schreef namelijk in de jaren 70 al wedstrijdverslagen van ons eerste elftal. En dat ging, net als hij dat nu nog steeds doet, soms best opbouwend kritisch. Alleen wisten de trainers en spelers destijds niet wie die kritische M.S.V.’71-verslaggever was. Ontelbare verslagen en wedstrijden heeft Nico inmiddels geschreven en vastgelegd. En vandaag de dag is hij nog altijd onze vaste M.S.V.’71-watcher met zwart/witte pen en realistische voetbalbril.


M.S.V.'71 1 1976 met o.a. Nico, Ed Witt, Hans Dries, Hans ter Beek en Leen den Uijl

Het is bijna niet op te sommen wat Nico in 50 jaar heeft gedaan en betekend en nog steeds belangeloos doet in allerlei commissies en functies. Momenteel is hij actief in de organisatie van het schoolvoetbal, het bijhouden van de website, de PR- en jubileumcommissie. In het verleden maakte Nico ook deel uit van o.a. de technische- en de kascontrole commissie. En, in de jaren 80, natuurlijk van de legendarische Raad van Elf. Met deze groep vrolijke M.S.V.’71 vrienden organiseerde hij jarenlang een groots carnaval in onze kantine.


Nico in de Raad van Elf met Maarten Bakker en Johan van Wijk


Daarnaast was Nico samen met zijn kameraad; Hans ter Beek ook trainer van een aantal sterke M.S.V.’71 jeugdteams.


Nico in overleg met Hans ter Beek


Zo had hij o.a. Oscar Moens (oud-international) en zijn kleinzoon, Evan (momenteel ADO Den Haag) onder zijn hoede.Staand in het midden Oscar Moens en Hans ter Beek (uiterst links) en Nico (uiterst rechts)


Kortom, Nico is al 50 jaar multifunctioneel en helpt de club waar hij kan. Zo verkoopt hij bijvoorbeeld al vele jaren consumptiemunten tijdens onze Megaweek op Koningsdag.


muntenverkoop op Koningsdag samen met vaste maat Ben

Ook was hij interim-secretaris toen deze functie vacant was. Kortom, een staat van dienst die werkelijk fantastisch is!

In 2013 werd de sympathieke Nico tijdens de gezellige nieuwjaarsreceptie in een volle kantine, meer dan terecht, benoemd tot Lid van Verdienste van ‘zijn’ M.S.V.’71.


Benoemd tot lid van verdienste samen met Arie vd Harst, Rob vd Heuvel en Herman de Blij.


En een jaar later werd hij in de grote Kerk door toenmalige burgemeester Karssen zelfs benoemd tot ‘Lid in de Orde van Oranje-Nassau’ wegens zijn jarenlange, actieve inzet voor onze voetbalvereniging M.S.V.’71 en zijn vrijwilligersrol bij Stichting On Wheels.


Nico kreeg het lintje opgespeld door toenmalig burgemeester Koos Karssen.


Nico is in 50 jaar uitgegroeid tot icoon en cultuurbewaker van onze club. Hij heeft in 5 decennia; vele ‘ups en downs’ meegemaakt en weet, als geen ander, hoe het de club vergaat. Daarom geniet hij nu met volle teugen van de geweldige renovatie en opwaardering van ons sportcomplex en de positieve ontwikkelingen bij onze jeugdafdeling.

Naast de wedstrijden van onze hoofdmacht zal hij ook als supporter van zijn kleindochter; Jordan (vrouwen 1) en schoonzoon Robbert Rottier (zat. 3) regelmatig te vinden blijven langs onze velden.


Nico als leider van het team op de M.S.V.'71 familiedag

En op maandagochtend heeft hij wekelijks ‘hoog koffie’ overleg met wijze MSV-mannen als; Sjaak van Santvliet en Ben Ducaneaux.

In dit bijzondere jaar wordt Nico op 15 oktober 75 jaar! We hopen deze mijlpaal samen met het gouden jubileum van M.S.V.’71 op mooie wijze te mogen vieren.

Onze dank aan Nico is groot en wij wensen hem nog vele goede jaren samen met Anette en zijn MSV vrienden.

Het bestuur van M.S.V.’71

Comments


bottom of page