top of page

Nieuw seizoen feestelijk gestart bij M.S.V.’71

Het idee van onze wedstrijdsecretaris; Maarten Voortman om het nieuwe seizoen met een ‘Derby Day’ te openen was afgelopen zaterdag een schot in de kruising. Het was de hele dag druk en gezellig op ons fraaie sportcomplex. In de ochtend waren alle velden bezet met sportieve pupillenwedstrijden en in de middag kwamen junioren en senioren de wei in voor hun oefenduels.

De jeugd in actie tegen VDL en MVV'27

Kees Starmans in actie in het 3e tegen VDL 3

Het zonnetje ging letterlijk en figuurlijk schijnen voor alle voetballiefhebbers.

Vanuit onze kantine en op het terras werden alle bezoekers prima verzorgd. Zo was er een lekkere snoepkraam voor de jeugd en s’middags een buitenbar bij onze nieuwe kleedkamergebouw.

En ook de 2e hands voetbalkleding kraam liep uitstekend.

Onze mooie keuken kon vandaag voor het eerst in gebruik worden genomen, deze wist men ook goed te vinden. Het broodje kip van de dag viel in de smaak. Zo werd er genoeg geconsumeerd op deze geslaagde seizoen opening.

Om 14:30 stond de Maassluise derby; MSV-VDL op het hoofdmenu. Deze kraker kreeg veel bekijks. Langs de lijn was het goed vertoeven en de beide teams maakte er leuke pot voetbal van. In de eerste helft lieten de blauw-witten uit oost veelvuldig zien dat ze een klasse hoger spelen. Met volwassen voetbal creëerde VDL een licht veldoverwicht en kwam ook terecht op voorsprong. Het was Kees Ketting die een goede voorzet van Rodney Remmerswaal goed inkopte; 0-1. Na de rust kwam MSV sterker voor de dag en al snel was het goaltjesdief; Christiaan vd Pol die gelijk maakte; 1-1.

De wedstrijd kwam wat meer in evenwicht en beide ploegen wilden natuurlijk winnen. Een onoplettendheid in de zwart/witte verdediging leidde tot een nieuwe voorspong van VDL. Uit een lange bal van oud MSV-er; Christiaan van Eijck kon Joey van Eijck de 1-2 aantekenen. Maar de thuisploeg gaf niet op en zette aan voor de gelijkmaker. Vooral Joël Meijnckens en Kevin Edmilson Santos maakt het de blauw/witte verdedigers lastig.

De gelijkmaker viel uiteindelijk in laatste minuut van de wedstrijd. Een strafschop, na een overtreding op Joel, werd prima ingeschoten door Matthijs Jansen.

Joël Meijnckens wordt neergelegd binnen de "16"

De stevige maar sportieve derby eindigde uiteindelijk dus in een remise nadat MSV twee maal een achterstand had weggewerkt. Al met al weer een nuttige oefenwedstrijd in aanloop naar de eerste bekerwedstrijd a.s. zaterdag tegen wederom een 3e klasser; Be Fair.

Het bleef samen met veel VDL-ers, nog lang heel gezellig en sfeervol in de Steendijkpolder.

Met dank aan alle vrijwilligers en deelnemers die deze dag tot een succes gemaakt hebben. Eentje die zeker voor herhaling vatbaar is.

Wij wensen alle teams veel plezier en succes komend seizoen 2021-2022.