top of page

M.S.V.'71 verliest oefenwedstrijd tegen DSVP


In Pijnacker verloor M.S.V.'71 afgelopen zaterdag van 3e klasser DSVP (2-1). Daarmee kreeg de ploeg van trainer Dennis van den Steen zijn sportieve revanche voor de eerder dit seizoen in Maassluis geleden 4-2 oefen nederlaag. De enige Maassluise treffer kwam in Pijnacker op naam van Joel Meijnckens.


Hoofdsponsor: SEGMENT


Het was behoorlijk afzien op het Sportpark van DSVP in Pijnacker. De wind was hard en guur en het spel was niet om aan te zien. Vooral de bezoekers uit Maassluis bakten er in het eerste bedrijf bijzonder weinig van. Het spel was slordig en zonder enige lijn.


Ook thuisclub DSVP grossierde deze middag in veel foute passes. Maar de mannen van trainer van den Steen, die komend seizoen overstapt naar Maasdijk wisten nog wel een paar bressen te slaan in de kwetsbare achterhoede van M.S.V.'71. Maar de afronding liet veel te wensen over. De 0-0 ruststand was een logisch gevolg van het geen in de 1e helft op het veld was vertoond.


Na de pauze was M.S.V.'71 plotseling wel bij de les. Jeremy van Loenen bereikte met een prima steekbal Joel Meijnckens. Die ontdeed zich heel handig van zijn directe tegenstander en stuurde ook de DSVP doelman het bos in en dat betekende 0-1. Het was de eerste echte kans van M.S.V.'71 in deze wedstrijd.


Even later leek Hichem ait Yahya zelfs op weg naar de 0-2.Maar net buiten de zestien werd hij tegen het kunstgras gewerkt. Het kostte de dader zijn 2e gele kaart en kon vertrekken. Door toedoen van M.S.V.'71 trainer Paul van Loenen mocht DSVP toch een nieuwe speler binnen de lijnen brengen, waardoor er weer met 11 tegen 11 doorgespeeld kon worden.


In het verdere verloop van de niet hoogstaande wedstrijd waren de kansen uiterst schaars. De bezoekers waren een kwartier voor tijd dicht bij de 0-2, na een goed lopende aanval met Matthijs Jansen, Joel Meijnckens en Jeremy van Loenen. Maar de inzet van laatstgenoemde werd door de DSVP doelman tot hoekschop gewerkt.


In het laatste kwartier greep DSVP alsnog de volle winst. Bij de gelijkmaker had het wel de hulp nodig van M.S.V.'71 verdediger Rick de Jonge, die bij het uitverdedigen de bal zomaar in de voeten schoof van een tegenstander. De schutter pakte het cadeautje dankbaar uit. (1-1).


In de slotfase kwamen de gastheren via een doorgekopte vrije trap op 2-1 en kregen daarmee hun sportieve revanche voor de eerder dit seizoen geleden nederlaag.


Comments


bottom of page