top of page

Oud Voorzitter Ben Dolphijn plotseling overleden


Op 18 mei jl. werden wij opgeschrikt door het bericht dat onze oud voorzitter Ben Dolphijn volkomen onverwacht op 73 jarige leeftijd aan een hartstilstand is overleden.


M.S.V.'71 bewaart warme herinneringen aan Ben Dolphijn, die gedurende 7 jaar voorzitter was van onze vereniging. Van 2002 t/m 2009. In die hoedanigheid heeft hij M.S.V.'71 uitstekend geleid en vertegenwoordigd. Ben Dolphijn was een bijzonder prettig mens, die maatschappelijk betrokken en als vrijwilliger op meerdere gebieden actief was. Hij was nuchter, relativerend en begaf zich gemakkelijk onder de mensen.


In zijn periode als voorzitter was Ben o.a. de inspirerende en stimulerende factor in het verbeteren van de sponsoring en het PR beleid bij M.S.V.'71. Als bestuurder en natuurlijk ook als supporter van zoon Nico, die jarenlang deel uitmaakte van de selectie van M.S.V.'71, maakte hij de historische promotie naar de 3e klasse tegen CKC op het veld van Hermes DVS mee. Een van de hoogtepunten uit zijn periode als voorzitter. In zijn laatste jaar als praeses bereidde Ben samen met zijn bestuur de overgang van het zondagvoetbal naar de zaterdag voor.


Tijdens de Megaweek hielp Ben samen met zijn vrouw Irene vele jaren daar waar nodig. Zo deden zij o.a. samen de muntverkoop. Als verwoed bridger was hij betrokken bij de organisatie van het bridgen in de Megatent en nam hij natuurlijk ook zelf deel aan het toernooi. Na zijn actieve periode als voorzitter kon M.S.V.'71 nog altijd bij hem terecht voor advies.Tijdens de onlangs gehouden reünie ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van onze club en op de Koningsdag bij M.S.V.'71 waren Ben en Irene ook aanwezig. Tijdens de rondleiding op ons prachtig vernieuwde complex toonde Ben zich vol lof en trots op toch nog steeds zijn club.


Ons 1e elftal zal zaterdag a.s. in de thuiswedstrijd tegen ODB met rouwbanden spelen en er zal een minuut stilte in acht worden genomen ter nagedachtenis aan Ben Dolphijn.Gelegenheid tot condoleren is op maandag avond 23 mei a.s vanaf 19:30 uur tot 20:15 uur in het rouwcentrum van De Winter & Rijkeboer aan het Prinses Juliana Plantsoen te Maassluis.Wij wensen Irene, Nico, Alex en overige familieleden en vrienden heel veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies

Comments


bottom of page