top of page

Persoonlijke fouten nekken M.S.V.’71 in derby met VDL


Onder barre weersomstandigheden troffen M.S.V.’71 en VDL elkaar onder grote publieke belangstelling in Maassluis West. Na een teleurstellende 0-0 ruststand kwam de wedstrijd na de pauze wat meer op gang. Door 2 grote persoonlijke fouten bij de thuisploeg, trok het bezoekende VDL uiteindelijk met 1-2 aan het langste eind in deze sportieve derby. Het M.S.V.'71 doelpunt werd gescoord door Arno van Zweden.

De mist van het vele vuurwerk was amper opgetrokken of thuisploeg M.S.V.’71 leek al op voorsprong te komen. VDL doelman Sjors de Bruijn schoof de bal zomaar in de voeten van Matthijs Jansen. Maar de M.S.V.’71 middenvelder schrok kennelijk zo van die geboden kans, dat hij volkomen vrij geen doel wist te treffen.


De spelers kwamen op in een door vuurwerk mistige omgeving


Dat beloofde heel wat voor het vervolg. Maar dat viel zwaar tegen. M.S.V.’71 trainer Paul van Loenen had zijn ploeg enigszins aangepast aan de tegenstander uit Oost. Zo fungeerde Jack van der Vlugt deze keer als linksachter om het gevaar van Senna Penning te neutraliseren. Arno van Zweden speelde daardoor in de spits en kreeg de jonge Rody van Baalen, die de laatste weken steeds goed inviel een kans om als vleugelaanvaller in de basis te beginnen.


Na die grote kans van Matthijs Jansen nam het bezoekende VDL onmiddellijk het heft in handen. De gasten uit Oost domineerden de wedstrijd en drongen M.S.V.’71 ver terug op eigen helft. De thuisclub slaagde er niet in om de bal lang in bezit te houden door erg slordig te zijn aan de bal en weinig afspeelmogelijkheden. Het was lange tijd in de eerste helft aanvallen van VDL en verdedigen van M.S.V.’71.


Na een kwartier legde VDL de beste aanval van de middag op de mat met een hoofdrol voor spits Rodney Remmerswaal, die met een handig hakje voor veel gevaar zorgde. Maar een perfecte sliding van Paul Dorsman voorkwam erger voor de thuisclub.


VDL was in de 1e helft duidelijk de betere ploeg


Ook daarna bleef VDL de wedstrijd domineren. Met nog een grote kans voor Rodney Remmerswaal, die uitstekend werd gepareerd door doelman Bart Voskamp.


Daarna ontworstelde M.S.V.’71 zich enigszins onder de VDL druk uit en kreeg vlak voor de pauze nog een grote kans via Rody van Baalen. Maar deze keer behoedde VDL doelman Sjors de Bruijn zijn ploeg voor een achterstand.


Rody van Baalen strandt op doelman de Bruijn


Meer evenwicht

Na de pauze was de wedstrijd veel meer in evenwicht. De eerste kans was echter nog wel voor VDL, die via Senna Penning doelman Voskamp bij de 1e paal wilde verrassen. Maar de M.S.V.’71 keeper stond dat niet toe en hield zijn doel schoon. Dat duurde echter niet al te lang meer. Want door een grote persoonlijke fout centraal achterin bij M.S.V.’71 kreeg Tygo Suisse een vrije doortocht en dat betekende 0-1.


Na die achterstand gooide M.S.V.’71 de schroom van zich af en kwam wat beter in de wedstrijd. Het resultaat liet niet al te lang op zich wachten. Binnen het kwartier kwam M.S.V.’71 op gelijke hoogte door Arno van Zweden. Grensrechter Peter Quak had buitenspel gezien, maar scheidsrechter Basant Chitan niet. Hij negeerde het vlagsignaal en keurde de treffer goed. (1-1).


Matthijs Jansen en Tim Vroegindeweij vechten op het middenveld een duel uit


Twee tellen later leek M.S.V.’71 zelfs op 2-1 te komen toen Arno van Zweden zijn lichaam goed gebruikte en Rick de Jonge aanspeelde. Die bood Jeremy van Loenen een goede kans, maar doelman de Bruijn voorkwam dat zijn ploeg op achterstand kwam. In de rebound schoot van Zweden snoeihard op de lat.


Daarna kon de wedstrijd nog alle kanten op. De ploegen waren aan elkaar gewaagd. Maar door opnieuw een persoonlijke fout kwam M.S.V.’71 weer op achterstand. Een hoge bal kwam net buiten de zestien naar beneden. De uit zijn doel gekomen doelman Voskamp mocht de bal niet met zijn handen pakken. De M.S.V.’71 verdedigers grepen ook niet adequaat in , waardoor invaller Nick van Haaren zich als matchwinnaar mocht kronen (1-2).


M.S.V.’71 trainer Paul van Loenen over het 2e VDL doelpunt. : De fout bij ons begint al veel eerder. Hun middenvelder zakte uit. Onze as loopt dan blind mee. Terwijl eigenlijk mijn controlerende middenvelder mee had moeten lopen. Dan had ik mijn as bezet gehouden en was die hoge bal anders verwerkt geworden dan nu”. Van Loenen was verder niet tevreden over de 1e helft van zijn ploeg: “Ik vond VDL de 1e helft voetballend beter aan de bal. Gelukkig creëerden ze niet hele grote kansen. Wij hadden zelfs de grootste kans in het begin. Die had Matthijs wel mogen maken. En de 2e helft maken wij afspraken hoe wij VDL vast gaan zetten. Want daar hadden wij moeite mee. Maar we komen te slap uit de kleedkamer. Het tactische plan werkte wel in de 2e helft. Maar we komen 2 keer door individuele fouten op achterstand. En dat is zonde. Daarmee breng je hen in de gelegenheid om in de wedstrijd te komen. Na die 1-0 achterstand hadden wij een hele goede fase vond ik. Daar hadden we eigenlijk moeten doorrukken. En dat zat er ook wel in. Uiteindelijk lukte dat niet en is heel jammer”.


Voor M.S.V.'71 kwamen de volgende spelers in het veld

Bart Voskamp, Paul Dorsman (90 , Ben Wesselius), Ricardo de jager, Jasper van Veen, Jack van der Vlugt, Jeremy van Loenen (68 Brady van Stralendorff ), Matthijs Jansen, Rogier Pon, Rick de Jonge, Arno van Zweden, Rody van Baalen (84 Safouane Masaoudi)


Aad Cordia maakte foto's van deze wedstrijd. Deze zijn te zien en te downloaden via bijgaande link M.S.V.'71 tegen VDL november 2023


Comments


bottom of page