top of page

PGS Vogel en M.S.V.'71 houden elkaar in evenwichtM.S.V.'71 heeft het doorgaans in de uitwedstrijd tegen PGS Vogel altijd erg moeilijk. En ook deze editie vormde daarop geen uitzondering. In de rust (2-1) hadden de meegereisde M.S.V.'71 supporters nog maar weinig vertrouwen in een goede afloop. Maar het elftal van Paul van Loenen leverde een betere 2e helft af en nam uiteindelijk verdiend 1 punt (3-3) mee naar Maassluis. Bij de bezoekers was Matthijs Jansen met 2 doelpunten belangrijk.


Hoofdsponsor: SEGMENT


PGS Vogel speelt al jarenlang hetzelfde spelletje. Weinig of geen voetbal van achteruit. De Hagenaars slaan het middenveld veelal over en zoeken zo snel mogelijk een van de lange mensen voorin. Met name de boomlange spits Glenn Plum, die niet alleen lang is maar ook nog goed kan voetballen. Deze spits is lastig te bespelen. Dat bleek ook deze middag.


Binnen 1 minuut lag de bal dan ook al achter de in het doel teruggekeerde M.S.V.'71 doelman Marnix Louter. Maar op advies van grensrechter Michael de Bruin keurde scheidsrechter Urmut Ozcan de treffer wegens buitenspel af. De PGS Vogel supporters lieten in woord en gebaar luidruchtig weten het niet met deze beslissing eens te zijn.


De teleurstelling bij de Haagse aanhang werd nog groter toen Matthijs Jansen op aangeven van Joel Meijnckens de 0-1 op het bord schoot. (0-1). Een paar minuten later waren deze 2 hoofdrolspelers namens M.S.V.'71 bijna opnieuw succesvol. Maar deze keer ging het schot van Jansen vanuit kansrijke positie naast.


Haagse Luchtmacht

Daarmee was het wel gedaan met de dadendrang van de bezoekers. PGS Vogel nam de touwtjes stevig in handen. Zoals gezegd werd hierbij veelvuldig het hoofd van Glenn Plum gezocht en bij balverlies werd er stevig druk op de bal gegeven. M.S.V.'71 had hier heel veel moeite mee. Doelpunten van de thuisclub konden eigenlijk niet uitblijven. 10 minuten voor de rust viel de gelijkmaker. Een vrije trap werd door Max de Bruijn achter Marnix Louter gekopt. Ook nu vlagde grensrechter de Bruin voor buitenspel. Maar deze keer ging scheidsrechter Urmut Ozcan daarin niet mee. Tot woede en teleurstelling van de M.S.V.'71 grensrechter, die op deze manier verder vlaggen niet zag zitten. Hij gooide zijn vlag richting de scheidsrechter, die de Bruin daarop de rode kaart toonde.


De gasten uit Maassluis probeerden zonder verdere kleerscheuren de rust te halen. Maar dat lukte niet. Want een paar minuten voor de pauze werden de M.S.V.'71 defensie en doelman Louter bij een hoekschop opnieuw in de lucht geklopt. Deze keer was Michael van Alem trefzeker. (2-1).

In het 2e bedrijf had M.S.V.'71 zijn zaakjes beter op orde. Er werd verder vanaf het eigen doel verdedigd, waardoor de thuisploeg minder vaak dreigend in de zestien van M.S.V.'71 kwam. Alleen bij hoekschoppen en vrije trappen was het nog alle hens aan dek voor de Maassluizers. .Langzamerhand gooide M.S.V.'71 ook de schroom wat van zich af en kwam wat beter in de wedstrijd. Dat kwam ook omdat bij PGS Vogel de lange spits Max de Bruijn het veld had verlaten voor de minder sterke Moncif Hakmaoui. Verder was bij M.S.V.'71 Mohammed Rasuli in de ploeg gekomen voor de wat timide spelende Paul Dorman.Strafschop

Een kwartier voor tijd kregen de mannen van trainer Paul van Loenen de beloning. De gevaarlijkste Maassluise aanvaller Joel Meijnckens werd in de zestien door Dion Spiessens onderuit gehaald. De strafschop werd onberispelijk door Matthijs Jansen binnengeschoten. (2-2). De gelijkmaker deed het vertrouwen bij de gasten uit Maassluis goed. Met Kevin Edmilson Santos voor Jeremy van Loenen zette M.S.V.'71 aan voor een slotoffensief met de mooiste treffer van de middag als gevolg. Rick de Jonge werd in de diepte aangespeeld, maakte zich geweldig vrij en had ook nog het overzicht om Christian van der Pol aan te spelen. De Maassluise goaltjesdief aarzelde geen moment en haalde snoeihard uit. (2-3).


M.S.V.'71 moest nog 10 minuten zien te overleven. Dat leek met veel kunst en vliegwerk en een magnifieke redding van doelman Marnix Louter ook te gaan lukken. Maar in de voorlaatste minuut ging het toch nog mis voor de bezoekers. Het was de mee opgekomen verdediger Michael van Alem, die een hoekschop snoeihard achter de weifelend optredende doelman Louter kopte.


Daarmee kreeg de wedstrijd de uitslag, die het gezien de veldverhoudingen verdiende.


Voor M.S.V.'71 kwamen deze middag de volgende spelers in het veld:

Marnix Louter, Joey Frerichs , Jasper van Veen, Paul Dorsman (61 Mohammed Rasuli), Tom Leinweber, Jeremy van Loenen (81 Kevin Edmilson Santos), Rick de Jonge , Matthijs Jansen, Jack van der Vlugt, Christian van der Pol, Joël Meijnckens, Kevin Edmilson Santos.Comments


bottom of page