top of page

PGS Vogel krijgt zijn revanche tegen M.S.V.'71


Hoofdsponsor : SEGMENT


In Den Haag kreeg thuisclub PGS Vogel tegen M.S.V.'71 de sportieve revanche waar het op uit was. De Hagenaars wilden heel graag de vernederende 6-1 nederlaag uit de heen wedstrijd rechtzetten. En dat lukte. Want na een 1-1 ruststand trok PGS Vogel uiteindelijk verdiend met 3-1 aan het langste eind. Glenn Plum (foto) was bij de thuisploeg de grote man met 2 doelpunten en een assist.


Door afwezigheid van Wesley van 't Wout (weekendje weg) stond bij M.S.V.'71 deze keer Justin van Rijswijk onder de lat. Verder ontbrak Kevin Edmilson Santos vanwege ziekte.

De omstandigheden waren deze middag zodanig, dat van goed voetbal nauwelijks sprake zou kunnen zijn. De uiterst hobbelige grasmat maakte goed en snel combinatie spel bijna niet mogelijk. Verder stond er ook nog een straffe wind op het sportcomplex aan de Wijndaelerweg. De ploeg van trainer Harry van Kapel had hier meer last van dan de thuisclub. Die spelen veelal de lange bal van achteruit op de boomlange en balvaste spits Glenn Plum, terwijl M.S.V.'71 het veel meer moet hebben van positiespel.


Toch waren de eerste kansen voor de gasten uit Maassluis. Maar het schot van Jeremy van Loenen ging over en Jack van der Vlugt strafte slordig uitverdedigen van Sharad Ramautar bijna af. Maar zijn subtiele hakbal op de vrijstaande Jeremy van Loenen werd doorzien door de PGS Vogel defensie. Maar binnen het kwartier kwam M.S.V.'71 toch verdiend op voorsprong. Een hoge bal van Jeremy van Loenen kon niet goed worden gecontroleerd door Sharad Ramautar, waarna Jack van der Vlugt er als de kippen bij was om de 0-1 beheerst binnen te schieten. (0-1).


Daarna werd het steeds meer een vechtwedstrijd. Veel strijd om de bal, rommelig en de goede combinaties waren op de vingers van een hand te tellen. Dat gold ook voor het aantal kansen. De thuisclub kreeg er welgeteld één in het hele eerste bedrijf. Maar toen was het ook meteen raak. De Maassluise defensie beoordeelde een hoge bal niet goed in. Men dacht aan buitenspel. Grensrechter van Dun hield de vlag echter naar beneden, waarna Glenn Plum eenvoudig doelman van Rijswijk met een lob kon verschalken. (1-1).


Onmiddellijk na de pauze liet M.S.V.'71 een grote mogelijkheid liggen om opnieuw op voorsprong te komen. Jeremy van Loenen veroverde de bal op het middenveld en kon zo doorlopen richting Mark Ruitenbeek. Maar de PGS Vogel doelman bleef goed kijken en hield van Loenen bekwaam van de 1-2 af.


Geschrokken namen de gastheren daarna de regie in de wedstrijd snel over. Niet zo zeer op basis van goed voetbal. Maar wel door een geweldige wilskracht om ballen te veroveren om daarna snel de lange spits Glenn Plum te zoeken Deze werd uitstekend ondersteund door aanvoerder Danny Plugge en later invaller Quinten Blokpoel.


M.S.V.'71 had er duidelijk moeite mee en kwam naarmate de wedstrijd vorderde steeds minder goed voor de dag. Doelman Justin van Rijswijk wist zijn ploeg met een aantal uitstekende reddingen nog in de wedstrijd te houden. Mohammed Rasuli moest op de rand van de zestien aan de noodrem trekken toen Glenn Plum dreigde door te breken. Het kostte de M.S.V.'71 verdediger een gele kaart en daarmee kwam hij goed weg.


Harry van Kapel bracht Christian van der Pol voor Rogier Pon. Het bracht even verwarring in de defensie van de thuisclub. Jack van der Vlugt wist een hoge bal goed door te koppen, naar Azedine Akachar, die bijna op de doellijn staand de bal niet het laatste zetje kon geven. Ook Christian van der Pol slaagde hier in 2e instantie ook niet in. Daarmee was het wel gedaan met de kansen van de bezoekers, Zeker toen Jack van der Vlugt ook nog eens naar de kant moest. Hij werd vervangen door Rick de Jonge.


Het laatste kwartier werd PGS Vogel steeds sterker en kwam M.S.V.'71 er eigenlijk niet meer aan te pas. Het was wachten op de verdiende voorsprong voor het elftal van Kenneth Lamens. Dat leek na een half uur te gaan lukken toen Glenn Plum zich ontdeed van Ricardo de Jager, maar Plum vond Justin van Rijswijk op zijn pad. Het was uitstel van executie. Want twee tellen later zette invaller Quinten Blokpoel zijn aanvoerder Danny Plugge vrij voor van Rijswijk. En ook nu keerde de Maassluise sluitpost met een geweldige reflex de inzet van Plugge. Maar de bal kwam precies voor de voeten van Glenn Plum, die zijn tweede van de middag achter van Rijswijk schoot.


Vijf minuten voor tijd was de wedstrijd definitief beslist toen Justin van Rijswijk een uittrap niet bij zijn medespeler Mohammed Rasuli kreeg. Hij schoof de bal in de voeten van Glenn Plum. Die gaf vervolgens Quiten Blokpoel een niet te missen kans en de betekende 3-1.


Voor M.S.V.'71 kwamen deze middag de volgende spelers in het veld:

Justin van Rijswijk, Joey Frerichs, Mohammed Rasuli, Ricardo de Jager (81 Tom Leinweber), Dennis Veldkamp, Dylan Dijksman, Matthijs Jansen, Rogier Pon (62 Christian van der Pol), Jeremy van Loenen, Jack van der Vlugt (76 Rick de Jonge , Adzine Akachar

Comments


bottom of page