top of page

Pieter Hoogenraad kijkt met plezier terug op zijn tijd als voorzitter bij M.S.V.’71


Pieter Hoogenraad is na 14 jaar gestopt als voorzitter van M.S.V.’71. Tijdens de onlangs gehouden ledenvergadering droeg hij de voorzittershamer over aan Anton Wesselius. De vertrekkende Hoogenraad gaat de boeken in als langst zittende voorzitter. Met hem blikken we nog één keer terug op de periode bij zijn club M.S.V.’71. Van tevredenheid of trots over zijn functioneren wil Hoogenraad niets weten. “Dat waardeoordeel laat ik graag aan anderen. Ik kijk vooral met veel plezier terug op de afgelopen 14 jaar en ben blij dat we het nodige hebben kunnen bereiken”.


Pieter Hoogenraad is altijd een druk bezet man geweest. Zo runt hij al jarenlang samen met zijn dochter een advocatenkantoor in Maassluis. Daarnaast was hij van 1998 tot 2006 ook nog Wethouder in Maassluis met onderwijs, cultuur en financiën in zijn portefeuille. Onder zijn verantwoordelijkheid werd een nieuwe bibliotheek gebouwd. En of dat nog niet genoeg was vervulde de nu 72 jarige Hoogenraad ook nog heel veel maatschappelijke functies in o.a. het onderwijs, de gezondheidszorg, bij Kunst en Cultuur en in de juridische sector.De start

In zijn tijd als wethouder adviseerde Pieter Hoogenraad M.S.V.’71 om de activiteiten van de Megaweek in het vervolg onder te brengen in een nieuw op te richten stichting. En dat was succesvol. Dat eerste contact met de jongste voetbalclub uit Maassluis resulteerde in 2009 tot zijn voorzitterschap bij M.S.V.’71. Hij ging daarmee in op het verzoek van scheidend voorzitter Ben Dolphijn en de toenmalige leden van het bestuur die bij Hoogenraad uitkwamen o.a. op basis van diens bestuurlijke ervaring en zijn netwerk bij de overheid.

Op advies van Pieter Hoogenraad werd deze Stichting opgericht


Wat trof de nieuwe voorzitter aan toen hij aan zijn klus bij M.S.V.’71 begon ?


“In die begintijd moest ik vooral erg wennen aan de manier waarop er werd vergaderd bij M.S.V.’71” herinnert Hoogenraad zich nog goed. “Ik was de strakke organisatie bij de Gemeente gewend. Nou dat ging bij M.S.V.’71 wel wat anders. Het kwam nogal eens voor dat men tijdens de vergadering terugkwam op punten, die eerder al waren afgehandeld. Ja dat heb ik wel weten te veranderen in de loop van de tijd. Nu hoor ik wel eens dat ik nogal streng ben als voorzitter.


Sportief gezien ging het erg goed in die tijd. Er stond een geweldig elftal met o.a. de “Koolmeesjes” ,Kees Starmans, Assad Mohunlol en Ronald Bolijn. In 2010 promoveerden we ook naar de 3e klasse met de trainers Eric Tanis en Marlon Mohunlol aan het roer. Een leuke start als voorzitter.


Opknappen Accommodatie

Maar het belangrijkste wat opviel in die tijd was de slechte staat van de accommodatie. De slechtste van het hele Westland werd er gezegd. Daar zijn we mee aan de slag gegaan.

Het begon allemaal met een plan voor het opknappen van de accommodatie


Er kwamen kunstgrasvelden en nieuwe kleedkamers met zonnepanelen op het dak. De oude bestaande kleedkamers, de keuken en de bestuurskamer werden gerenoveerd. Verder kwam er een buitenbar op het terras en recent nog ledverlichting rond het veld. Mijn rol daarin was voornamelijk de contacten leggen en zorgen voor geld. Via de Gemeente en fondsen zoals het fonds Schiedam Vlaardingen en Maassluis. Mijn motto was altijd. Het gaat erom dat je toont dat je iets wil en dat je plannen hebt. Geld is altijd wel te vinden. Of zoals ik dat wel zeg ”Er is altijd geld”. Mijn rol bij de uitvoering van het opknappen van de accommodatie was vrij gering. Mijn mede bestuursleden waren op dat gebied vele malen actiever. Wil Dijksman heeft als penningmeester voortreffelijk werk geleverd. En onze bouwer Hans (Frerichs), die heeft ook bij de renovatie heel wat werk verzet hoor. En Martin van Zweden spreekt natuurlijk voor zich. Die is op veel fronten actief en zorgt ook voor veel inkomsten via sponsors. Jacques van de Vlugt die vele problemen binnen de vereniging aanpakte en oploste. Maar ook Gerard Schilperoord die als secretaris jaren ons bestuur ondersteunde.


Zie hier vanuit de lucht het mooie resultaat van het opgeknapte sportpark


Het vernieuwen en renoveren heeft heel veel jaren in beslag genomen. Wat mij betreft het belangrijkste resultaat van de afgelopen 14 jaar. Ik vind dat onze accommodatie heel mooi geworden is.


Het is nog niet helemaal klaar. De kantinevloer moet nog gedaan worden. En zelf zou ik ook nog graag de tribune willen laten opknappen, maar daar kreeg ik de handen niet voor op elkaar”


Er kwam ook Led verlichting rondom het veld


Het opknappen van de accommodatie was echter niet het enige waar M.S.V.’71 zich met Pieter Hoogenraad aan het roer mee bezighield. Een belangrijke stap voorwaarts was het vormen van een jeugdbestuur, met een vertegenwoordiger, Mels van Zanten, in het dagelijks bestuur. Dat heeft geleid tot een beter functionerende jeugdafdeling en een flinke groei van het aantal jeugdleden. Verder leidde Hoogenraad met zijn bestuur de vereniging knap door de Corona crisis, waarbij door het stilliggen van de competitie veel leden hun steentje bij hebben gedragen aan het opknappen van de accommodatie. En onlangs is M.S.V.’71 gestart met Walking Football.


Plan voor een multifunctionele sportaccommodatie

De juridische kennis van Pieter Hoogenraad en zijn ervaring op het gebied van advocatuur kwam M.S.V.’71 af en toe goed van pas. Zo behartigde hij de belangen van zijn club bij KNVB zaken. En dan was er natuurlijk in 2018 het Plan voor een multifunctionele sportaccommodatie in de Steendijkpolder van de heren Malipaard en Gudde, waarmee M.S.V.’71 ongewild werd geconfronteerd. “Dat was wel spannend toen, moet ik je zeggen” vertelt de op zijn hoede zijnde Hoogenraad voorzichtig. “Het plan bevatte o.a. tekeningen met aanpassingen aan ons veld zonder dat we daar in gekend waren. Dat is toch raar. Daar ben ik toen heel boos over geworden en dat heb ik de initiatiefnemers en het College wel laten weten. Ik vond het echt belachelijk. Uiteindelijk bleek het ook financieel niet haalbaar en is het hele plan niet doorgegaan. Als je praat over een moeilijke periode is dat het wel geweest”.De Toekomst

Volgens de vertrekkende Hoogenraad zijn er zeker nog wel zaken waar werk van gemaakt zou kunnen worden. “Ik ben een voorstander van het gaan betalen van selectiespelers”. Je kan haast niet meer zonder. Tenzij je genoegen neemt dat er gespeeld wordt op het laagste niveau. Het kan je selectie versterken en wellicht kan er dan ook weer een damesteam komen. Maar het bestuur is op dit moment tegen. Een ander punt van aandacht is het teruglopende aantal seniorenleden. Bij de jeugd gaat het voortreffelijk, maar misschien moet er een plan komen om meer seniorenleden te werven.

Wellicht maakt Pieter Hoogenraad binnenkort ook deel uit van dit Walking Football team


Vrijgekomen vrije tijd

Op de vraag hoe Pieter Hoogenraad zijn vrijgekomen vrije tijd gaat invullen zegt de man, die samen met zijn vrouw Nadia 2 dochters en 4 kleinkinderen heeft lachend : “Ik ben natuurlijk nog steeds advocaat. Dus mijn agenda is overdag aardig gevuld. En wij passen bijna dagelijks op op 2 van onze kleinkinderen. Verder heb ik sinds kort pianoles. Dat vind ik leuk om te doen. En ik lees veel. Walking Football bij M.S.V.’71 is wellicht ook nog een optie om mijn vrijgekomen vrije tijd mee in te vullen. Tijdens de ledenvergadering kreeg ik al en shirt van Martin. Maar ik denk er nog over na. Ik heb het in beraad. Wat ik wel zeker weet is dat ik M.S.V.’71 best wel zal gaan missen. Ik ben echt van plan om in de toekomst wedstrijden te bezoeken. En ik blijf natuurlijk ook sponsor van deze mooie club. Want in de afgelopen 14 jaar heb ik zeker wel wat zwart wit bloed in mijn aderen gekregen en zal ik deze periode bij M.S.V.’71 altijd blijven koesteren. Het heeft mij veel plezier opgeleverd.
Comments


bottom of page