Pijnlijke nederlaag voor M.S.V.’71 tegen concurrent SEV

M.S.V.’71 heeft afgelopen zaterdag een reuze kans laten liggen om concurrent SEV in Maassluis op verdere achterstand te zetten. Het tegendeel gebeurde op het sportpark van M.S.V.’71. De bezoekers uit Leidschendam wonnen dik verdiend met 0-3. Het is dat M.S.V.’71 doelman Bart Voskamp (foto) deze middag in goeden doen was, anders had de Maassluise nederlaag nog veel groter geweest.

De belangen waren voor beide ploegen levensgroot deze zonovergoten middag. Zowel M.S.V.’71 als SEV zijn verwikkeld in een strijd op behoud van het spelen in de 4e klasse volgend seizoen. Thuisploeg M.S.V.’71 had vooraf de beste papieren. De equipe van Paul van Loenen had 3 punten meer en een wedstrijd minder gespeeld. Bij een overwinning zouden de gastheren uitstekende zaken doen deze middag. Voor het bezoekende SEV gold eigenlijk hetzelfde. Winst was noodzakelijk om in het spoor van de ploeg uit Maassluis te blijven.

Vanaf het begin was duidelijk dat de bezoekers uit Leidschendam dit het beste begrepen hadden. Zij speelden met de absolute wil om de 3 punten mee naar huis te nemen. Daarbij vergeleken liet de thuisploeg veel te gemakkelijk het kaas van het brood eten. Het was aan doelman Bart Voskamp te danken, dat SEV bij rust al niet ver voorstond. Nu was het slechts 0-1 door een doelpunt van de absolute uitblinker Rashid Haynes.

M.S.V.'71 kreeg weinig ruimte van de hardwerkende ploeg uit Leidschendam

Na de pauze pakte M.S.V.’71 het wat beter op en werd ook wat dreigender. Maar de goed spelende SEV defensie gaf maar weinig echte kansen weg. Terwijl de gastheren naarstig op zoek waren naar de gelijkmaker, viel de treffer juist aan de andere kant. Slordig balverlies van Arno van Zweden in de as van het veld leidde de 0-2 in. De razendsnelle Rashid Haynes  werd in de omschakeling gevonden. Deze plaaggeest voor M.S.V.’71 liet daarna Bart Voskamp kansloos.

Toen 10 minuten voor tijd M.S.V.’71 ook nog met 10 man kwam te staan omdat Rogier Pon zijn 2e gele kaart kreeg, was het eigenlijk wel gedaan met de thuisploeg. Tot het eind toe bleven zij wel knokken voor een beter resultaat. Maar ook nu bepaalde uitblinker Rashid Haynes via een counter de eindstand op 0-3.

M.S.V.'71 bleef tot het eind knokken voor een beter resultaat

Met nog een zwaar programma tegen de nummers 2 t/m 5 op het programma moet M.S.V.’71 de borst natmaken om het spelen van nacompetitie voor handhaving in de 4e klasse te voorkomen.

Gevraagd waar het deze middag misging voor zijn ploeg zei M.S.V.’71 trainer Paul van Loenen het volgende : “Tactisch ging er het nodige mis. Maar met name op het gebied van felheid en de absolute wil om de wedstrijd te winnen was SEV veel beter. Zij stroopten de mouwen op. Dat hebben zij vanaf de eerste minuut laten zien. Hoewel ik ze daarvoor gewaarschuwd had, ging mijn ploeg de eerste 30 minuten niet mee in die strijd. Tactisch hadden wij ook moeite met hoe zij stonden. Zij speelden met 2 spitsen en daar hadden wij beter op moeten anticiperen. Pas in de allerlaatste fase van de eerste helft kregen wij het pas onder controle en waren wij wat beter. In de 2e helft kwamen wij wat beter uit de kleedkamer en werden wij wat dreigender. Zij kregen toen niet veel kansen omdat wij de counter er goed uithaalden. Het ging pas mis toen wij in de as onnodig balverlies leden en zij via een counter de 0-2 konden maken. Dat het dan ook nog 0-3 wordt dat kan gebeuren omdat wij alle risico’s namen om de aansluitende treffer te maken. Maar ik vind het wel prijzenswaardig dat mijn ploeg tot het laatst bleef knokken voor een beter resultaat en op zoek ging naar de aansluitende treffer. Uiteindelijk werd de wedstrijd beslist op inzet en mentaliteit. Bij hen gingen er 3 met kramp vanaf en bij ons niemand. Dat zegt ook wel wat”.

Voor M.S.V.'71 kwamen de volgende spelers in het veld

Bart Voskamp, Ricardo de Jager (45 Tom Vreugdenhil,), Paul Dorsman 76 Ben Wesselius), Jasper van Veen, Jack van der Vlugt, Jeremy van Loenen, Rogier Pon, Matthijs Jansen, Rody van Baalen (76 Safouane Masaoudi), Christian van der Pol (59 Dennis Veldkamp), Arno van Zweden

Aad Cordia maakte ook van deze wedstrijd weer een foto reportage. Deze zijn te bekijken te downloaden via bijgaande link https://ap.lc/qvBLu