top of page

Publiek grote winnaar bij M.S.V.'71 tegen Maasdijk


De laatste competitie wedstrijd van het seizoen tussen M.S.V.’71 en Maasdijk werd afgelopen zaterdag in Maassluis een waar spektakelstuk. Het sportieve duel met veel fraaie doelpunten eindigde in een gelijkspel (5-5). Joey Frerichs speelde zijn laatste wedstrijd. De M.S.V.’71 verdediger stopt na meer dan 10 jaar met selectievoetbal.


Hoofdsponsor: SEGMENT


Er zou deze middag feest zijn bij M.S.V.’71 na afloop van de waterweg derby in Maassluis. Als afsluiting van het seizoen. Zo had de thuisclub laten weten. Maar daar wilden de spelers van beide ploegen niet op wachten. Het feest begon al veel eerder op het veld, waar M.S.V.’71 en Maasdijk de vele toeschouwers een heerlijke wedstrijd voorschotelden met talrijke doelpunten die gevierd konden worden.


Voor M.S.V.’71 stond alleen nog de sportieve eer op het spel. De bezoekers uit Maasdijk hadden nog wel enig belang bij dit duel. Zij wilden de 3e plaats op de ranglijst consolideren om op die manier een groter thuisvoordeel te hebben bij de komende nacompetitie. Er diende deze middag daarom door Maasdijk gewonnen te worden in Maassluis.


Boeiend vanaf eerste minuut

En die opdracht hadden de mannen van trainer Dennis van den Steen kennelijk goed begrepen. Want na een paar speldprikken van de thuisploeg in de openingsfase, sloegen de bezoekers al heel snel toe. Het was good old Kevin van den Berg, die na 5 minuten heel fraai de score opende. (0-1). Niet veel later kopte dezelfde van den Berg op de paal.Kevin van den Berg op weg naar de openingstreffer van Maasdijk


Het was het begin van een geweldige wedstrijd, die geen minuut zou vervelen. Er waren veel kansen over en weer met fraaie reddingen van beide doelmannen. Tien minuten voor de pauze wisten de bezoekers de score te verdubbelen. Het was linkerspits Wouter Boers die Marnix Louter met een hard schot in de bovenhoek kansloos liet. (0-2).


Na de pauze bleef Dennis Veldkamp achter in de kleedkamer. Hij werd vervangen door Rick de Jonge. En dat bleek een gouden wissel. Want na amper 5 minuten bracht de Jonge de aansluitende treffer op het scorebord. Het was Arno van Zweden, die met een heerlijke pass op Matthijs Jansen aan de basis stond van deze treffer. De voorzet van Jansen was perfect waardoor de Jonge kon afronden. (2-1).


De vele toeschouwers gingen er eens goed voor zitten. En terecht. Want 2 minuten na de aansluitingstreffer kwamen de gastheren op gelijke hoogte. Deze keer was een heerlijke pass van Rogier Pon op Jack van der Vlugt bepalend. De M.S.V.’71 aanvoerder moest zich alleen nog ontdoen van Nick van Vliet en maakte daarbij een lichte overtreding. Scheidsrechter Robin Straub floot daar niet voor. Dat deed hij wel toen van Vliet de doorgebroken van der Vlugt tegen het kunstgras werkte. De strafschop werd zoals gebruikelijk onberispelijk door Matthijs Jansen ingeschoten. (2-2).Matthijs Jansen (niet zichtbaar) schiet van 11 meter de gelijkmaker binnen


Een half uur voor het einde moest de geblesseerd geraakte Joey Frerichs van het veld. Dat gebeurde onder luid applaus. Want het was de laatste wedstrijd van Frerichs in het keurkorps van M.S.V.’71. Hij stopt met selectievoetbal.Joey Frerichs verlaat voor de laatste keer het veld. De verdediger stop met selectie voetbal


Spektakelstuk

Daarna ontspon zich een spektakelstuk dat zijn weerga niet kent. Door doelpunten van Roy Bruinen, Wouter Boers en invaller Jack Gardien liep Maasdijk uit naar een comfortabel lijkende 2-5 voorsprong.


Maasdijk liep in rap tempo uit naar 2-5. Hier heeft Marnix Louter het nakijken


Met nog slechts 10 minuten te spelen leek de 3e plaats voor Maasdijk wel zeker. Maar daar dacht M.S.V.’71 heel anders over. Christian van der Pol kwam bij de thuisclub in de ploeg voor Rogier Pon. En dat bleek opnieuw een gouden wissel van trainer Paul van Loenen. Want evenals in de heenwedstrijd deed van der Pol de ploeg uit Maasdijk pijn. Binnen 90 seconden schoot het goudhaantje 2 maal raak. (4-5).Invaller Christian van der Pol (nr 9) schiet hier de 3-5 binnen


En het werd nog gekker. Want in blessuretijd schoot Jeremy van Loenen op de paal, waarna Ricardo de Jager in de rebound attent de 5-5 eindstand bepaalde. Het bezorgde de ploeg van Dennis van den Steen een behoorlijke kater, terwijl het feest nog moest beginnen.Deze bal van Jeremy van Loenen zou de paal raken, waarna Ricardo de Jager raak schoot


Afscheid Joey Frerichs

Een feest dat werd gevierd op het gezellige nieuwe zonovergoten terras met buitenbar. Zanger Nilson Silva trad op en DJ Dennis zorgde voor de verdere muzikale omlijsting. Er werd ook afscheid genomen van Joey Frerichs.
Bestuurslid Martin van Zweden loofde de jarenlange inzet van Frerichs zowel binnen als buiten het veld. Als selectie speler, maar ook als organisator van trainingskampen en het regelen van jeugdscheidsrechters. In zijn 10 jarige loopbaan in het 1e elftal van M.S.V.’71 maakte Joey Frerichs 2 promoties mee. Joey stopt met voetballen om meer tijd vrij te maken voor andere zaken.

Hij krijgt een belangrijke rol in het management van het bedrijf Wallcare, waar hij samen met zijn broer Thom de plaats in gaat nemen van zijn vader Hans, die van zijn pensioen gaat genieten. Daarnaast staat Joey op het punt om vader te worden. Dat kwam tot uiting in de cadeaus, die door Martin van Zweden en aanvoerder Jack van der Vlugt werden aangeboden. Zo kreeg Joey o.a. een M.S.V.’71 baby rompertje en een driewielertje in de zwart witte M.S.V.’71 kleuren.


Het bleef nog lang gezellig op het buitenterras bij M.S.V.’71. Veel dank gaat uit naar de barcommissie voor de uitstekende verzorging rondom deze waterweg derby. Complimenten daarvoor.


Voor M.S.V.'71 kwamen de volgende spelers in het veld:

Marnix Louter, Joey Frerichs (60 Paul Dorsman), Ricardo de Jager, Jasper van Veen, Mohammed Rasuli, Rogier Pon (80 Christian van der Pol), Dennis Veldkamp (45 Rick de Jonge), Matthijs Jansen, Jack van der Vlugt, Jeremy van Loenen, Arno van Zweden


Aad Cordia maakte van deze feestelijke laatste competitiewedstrijd en het feestje daarna weer een aantal foto's. Deze zijn via bijgaande link te zien en te downloaden.


Comentarios


bottom of page