top of page

Selectie M.S.V.'71 blijft club trouw


M.S.V.'71 houdt voor het volgende seizoen de selectie intact. Dat bleek tijdens de gesprekken die technisch coördinator Paul van Loenen tijdens het trainingskamp in Zuid Spanje voerde met de selectie spelers. Alleen Jack van der Vlugt was toen nog een twijfelgeval. Inmiddels heeft de aanvoerder ook zijn jawoord gegeven en speelt ook volgend seizoen bij M.S.V.'71.


We spraken Jack van der Vlugt over de reden van zijn besluit en over de toekomst van M.S.V.'71.


Voetbal carrière tot nu

De 22 jarige van der Vlugt, die dit seizoen al weer 7 doelpunten en een stuk of 8 assists op zijn naam heeft staan, is bezig aan zijn 3e seizoen bij M.S.V.'71. Bij de club uit Maassluis West begon hij ook met voetballen. Daarna maakte hij op 11-jarige leeftijd de overstap naar Excelsior'M om zich zelf als voetballer meer te ontwikkelen. Bij de tricolores speelde hij in de hoogste jeugdelftallen. Toen hij senior werd ging hij naar VDL. Dat uitstapje duurde maar één jaar. Daarna koos hij op verzoek van Wilco Wapenaar voor M.S.V.'71 en keerde daarmee terug op het oude nest. Die terugkeer beviel onmiddellijk erg goed.


Mijn "cluppie"

" Ik heb het hier bij M.S.V.'71 super naar mijn zin", vertelt van der Vlugt desgevraagd. Het is mijn "cluppie". Ik ken hier iedereen en iedereen kent mij. Dat maakt het gewoon erg leuk. Ook de sfeer in de spelersgroep is super. Ik ken nog veel jongens van school van vroeger. Met anderen ga ik op wintersport. Het trainingskamp in Spanje was ook gewoon heel tof. Iedereen gaat met elkaar om. Het maakt niet uit wie of wat je bent. Je hebt ook je momenten om je eigen ding te doen. Eten en activiteiten deden we wel met z'n allen."


Actief binnen M.S.V.'71

Maar niet alleen binnen de lijnen is de snelle aanvaller actief bij M.S.V.'71 ook daarbuiten draagt hij zijn steentje bij. " Ja, dat klopt" zegt van der Vlugt niet zonder trots. " Ik geef al 3 jaar training aan de JO13 jeugd. Verder help ik Martin van Zweden bij het benaderen van sponsors voor de Megaweek. Dat vind ik heel erg leuk. Dat sluit ook goed aan bij mijn werk. Ik ben Opleidingsadviseur bij Don Opleidingen in Naaldwijk. Helpen achter de bar doe ik ook wel eens als het nodig is en verder heb ik ook dit seizoen samen Jeremy (van Loenen) en Rick (de Jonge) 3 voetbaldagen voor de jeugd georganiseerd. Een aantal bekende spelers zijn toen ook langs geweest. Dat maakt het ook extra leuk. Dat vond ik vroeger al toen ik het zelf als kleine jongen meemaakte."


Ambitieus

Tijdens het trainingskamp was Jack van der Vlugt de enige speler, die nog niet direct ja zei op de vraag van Paul van Loenen of hij ook volgend jaar de zwart witte kleuren van M.S.V.'71 zou verdedigen. Van der Vlugt legt uit waarom: "Ik ben gewoon erg ambitieus en wil eigenlijk het hoogst haalbare bereiken en zo hoog mogelijk voetballen. Ik ga altijd voor 200%. Voetbal is voor mij niet alleen plezier hebben, maar ik wil gewoon altijd winnen. Vrijdags houd ik er ook altijd rekening mee als ik zaterdag moet voetballen. Vorig jaar ben ik door een aantal clubs benaderd om een stapje hoger te spelen en dan ga je toch nadenken. Ik wilde gewoon kijken wat er nog meer in zit voor mij en wat kan ik nog meer bereiken. Maar toen vond ik het niet het juiste moment omdat ik toen net een nieuwe baan had en ik bij M.S.V.'71 trainer was. De nieuwe club wilde mij ook als jeugdtrainer. En dan ga je eigenlijk alles om je heen verplaatsen. Naar een hele nieuwe omgeving. Tijdens het trainingskamp dacht ik er opnieuw over na en twijfelde over wat ik volgend seizoen zou gaan doen."


Wat deed je dan besluiten om toch bij M.S.V.'71 te blijven?


Toekomst

M.S.V.'71 is gewoon mijn club. Dat is eigenlijk de belangrijkste reden. Zoals ik al eerder zei. Ik ken hier iedereen en iedereen kent mij. En de mensen waarderen me ook heel erg. Dat vind ik leuk. Ik heb er natuurlijk ook met mijn vader (bestuurslid Jacques van der Vlugt) over gesproken. Hij zei wel. Zou je dat nu wel doen. Weggaan bij M.S.V.'71. Waarom blijf je niet lekker hier. Met al je vrienden om je heen. Maar het is je eigen keus. Je moet daar zelf over beslissen. Dat heb ik ook gedaan. De sfeer in de groep is hier geweldig. Er zit zoveel potentie in deze groep. En ook de talentvolle jeugd die er nog aankomt. Waarom zou ik M.S.V.'71 verlaten voor een 2e of 3e klasser. Volgend seizoen spelen we zelf misschien wel in de 3e klasse. Als we zo door blijven gaan sluit ik dat helemaal niet uit. Dan moeten we wel 2e worden en via de nacompetitie promoveren. We hebben dat nog in eigen hand. Maasdijk zie ik als onze grootste concurrent. Zij hebben 2 goede spelers teruggehaald en staan nu op de 2e plaats met één punt voorsprong. Maar die krijgen we nog thuis en zij moeten ook nog tegen de ongeslagen koploper Houtwijk. Maar mocht dat uiteindelijk niet lukken dan gaan we er volgend jaar gewoon voor. Want er zit genoeg toekomst in deze fijne en gezellige club"

Comments


bottom of page