top of page

Spannende en leuke Pietentraining bij M.S.V.’71Op zaterdag 28 november staan om half 10 staan ongeveer 40 kinderen in spanning te wachten op wat er komen gaat. Vanwege de coronaregels zijn er geen wedstrijden dus heeft MSV’71 een pietentraining georganiseerd voor de kabouters, JO-8 en JO-9.


De kinderen hopen natuurlijk dat er een aantal Pieten tijd hadden om mee te trainen. Het is kwart voor 10 en de muziek staat al aan, plotseling komen er 5 Pieten vanaf het voetbalveld aangerend. “Waar blijven jullie nou? Wij zijn al begonnen met trainen!” Allemaal blije snoetjes omdat er Pieten zijn gekomen naar hun pietentraining.

Na een korte warming-up samen met de Pieten gaan de kinderen het veld op voor diverse spelletjes. De JO-9 begint met een wedstrijdje onderling samen met 2 van Sints beste voetbalpieten. De kabouters en JO-8 kunnen op het andere deel van het veld zich vermaken met diverse spelletjes met o.a. penalty schieten tegen keeperpiet, pakjes stapelen, zaklopen, schiet t pakje van de lat, gooi blind de bal in de schoorsteen. En natuurlijk zijn de pieten erbij om de kinderen aan te moedigen of te helpen.

Na een half uur gaan de kabouters en JO-8 voetballen en kunnen de spelers van JO-9 de spelletjes spelen.


Na afloop krijgen de kinderen wat te drinken en hebben de pieten heerlijke kruidnoten van Hoogvliet meegenomen om uit te delen aan de kinderen. Sinterklaas heeft cadeautjes meegegeven, een prachtige glimmende voetbal aan een elastiek.


Na de groepsfoto is het voor de kinderen weer tijd om naar huis te gaan. En ook voor de Pieten want die moeten die nacht weer vele voetbalschoentjes vullen.


Aad Cordia maakte foto's van deze Pieten training. Deze zijn te zien via bijgaande link. https://1drv.ms/u/s!Ao-BphXObcHDw0Mfai2tKrwTn_5i?e=Q605EQ


Als bepaalde foto's niet gewenst zijn om op de site te plaatsen ivm privicy graag even een berichtje naar nicovdlelij@gmail.com. Dan zal de desbetreffende foto van de site worden verwijderd

Comments


bottom of page