top of page

Spannende schoolvoetbalmiddag voor groepen 7 bij M.S.V. ‘71


Het was een zonnige, maar koude woensdagmiddag op het MSV-sportcomplex. Fantastisch weer voor een middagje schoolvoetbal. Deze woensdag was het de beurt aan de groepen 7 van de Maassluise basisscholen om het voetballend tegen elkaar op te nemen. 20 teams troffen elkaar in de categorieën meisjes, jongens en mix.

 Het Balkon team 1 en Ichthus team 1 aan elkaar gewaagd bij de jongens

Bij de jongens namen Het Balkon team 1 en Ichthus team 1 het in de finale tegen elkaar op. In de poulefase was Het Balkon team 1 dominant en wist al haar poulewedstrijden overtuigend te winnen, op één na: in de poulewedstrijd tegen Ichthus team 1 werd met 0-2 verloren. In de finale stonden deze twee ploegen weer tegenover elkaar en ditmaal ging het om de hoofdprijs… Het Balkon wist al snel op een 2-0 voorsprong te komen, waarna Ichthus naarstig op zoek ging naar de aansluiting. Enkele minuten voor tijd wist Ichthus nog terug te komen tot 2-1. Uiteindelijk wist Het Balkon deze sportieve pot in haar voordeel te beslissen met een verdiende 2-1 overwinning.  In de wedstrijd om de 3e en 4e plaats nam Montessorischool team 1 het op tegen Panta rhei team 1. Deze pot besliste Panta rhei met 0-2 in haar voordeel.

 

Eindstand jongens

1e: Het Balkon team 1

2e: Ichthus team 1

3e: Panta rhei team 1

 

Ook bij de meisjes strijden Ichthus en Het Balkon om de hoofdprijs

Het Balkon team 2 en Ichthus team 2 troffen elkaar in de meisjes-finale. Ook in de poulefase stonden deze twee teams al tegenover elkaar. Hierbij was Het Balkon met 1-0 net te sterk voor Ichthus team 2. Het was in de finale dus aan de meiden van Ichthus team 2 om revanche te nemen. Met eerst een ‘frommelgoal’ en vervolgens een snelle lange bal en trefzeker schot wist Ichthus team 2 de finale met een 0-2 stand in haar voordeel te beslissen. Bij de 3e en 4e plaats ging het tussen Ichthus team 3 en De Westhoek team 2. Deze wedstrijd wist Ichthus team 3 overtuigend met 3-0 te winnen, zodat bij de meisjes de Ichthus naar huis ging met de 1e en de 3e prijs en de Het Balkon team 2 de 2e prijs mee mocht nemen.

 

Eindstand meisjes

1e: Ichthus team 2

2e: Het Balkon team 2

3e: Ichthus team 3

 

In zinderend slot weet De Dijck penaltyserie in haar voordeel te beslissen tegen De Parasol

In de mix-finale bleek de gewone speeltijd niet voldoende voor De Dijck team 1 en De Parasol team 1 om uit de maken wie er met de 1e prijs vandoor zou gaan. Na de nominale 15 minuten speeltijd stond er 1-1 op het scorebord, waarna de beslissing moest volgen uit een penaltyserie. Deze wist De Dijck team 1 in haar voordeel ter beslissen, waarmee de score uiteindelijk uitkwam op 6-5. Zodoende eindigde De Parasol team 2 op de 2e plaats en ging De Dijck team 1 er in de mix-categorie er vandoor met de hoofdprijs.

 In de mix-troostfinale stonden team 1 en 2 van Startpunt tegenover elkaar. In de poulefase wist Startpunt team 1 de wedstrijd tegen team 2 nog met 3-0  in haar voordeel te beslissen en leken de kaarten voor de 3e en 4e plaats bij voorbaat geschud. Niets was minder waar, want Startpunt team 2 wist zich in de troostfinale met 0-1 in haar voordeel te beslissen en ging er verdiend met de 3e prijs vandoor.

 

Eindstand mix

1e: De Dijck team 1

2e: De Parasol team 1

3e: Startpunt team 2

 

Fair Play prijs verdiend voor Montessorischool team 1

Hoewel Montessorischool team zich in de troostfinale bij de jongens zich tevreden moest stellen met de 4e prijs, sleepte dit sportieve team wél de Fair Play prijs overtuigend in de wacht met een gemiddelde score van 5 op een schaal van 5.

 

Jolande van der Burg maakte een foto reportage van dit evenement. Deze foto's zijn te bekijken en te downloaden via bijgaande link https://ap.lc/mBFjs

Als er foto's bij staan , die u liever niet gepubliceerd ziet, geef dit dan even door aan Nico van der Lelij (nicovdlelij@gmail.com). Die zorgt er dan voor dat de desbetreffende foto(s) worden verwijderd.

Comments


bottom of page