top of page

Succesvol M.S.V.'71 Junioren team uit de jaren 90.


Eind jaren tachtig, begin jaren negentig van de vorige eeuw beschikte M.S.V. ’71 over een goede lichting jong voetbaltalent. Voor het eerst in de geschiedenis van de club was er bij M.S.V.'71 een voetbaltechnische commissie.


Met als drijvende krachten Wim Bijkerk en Marlon Mohunlol aangevuld met een aantal goede jeugdtrainers als Klaas van Spelden, Hans Terbeek, Ben Ducaneaux, Kees Starmans Sr, Ron van Straaten (ook nu weer jeugdtrainer), Hans van der Knaap en vele anderen maakte de jeugdafdeling van onze vereniging in die tijd een spectaculaire groei door. Niet alleen kwantitatief, maar zeker ook kwalitatief. Veel jeugdteams speelden op een behoorlijk niveau wisten veel titels binnen te halen.


Een mooi voorbeeld van zo'n team uit die periode is het B1-team uit het begin van de jaren 90 van de vorige eeuw. Jenny Storm stuurde ons bovenstaande foto. Haar man Arjan speelde destijds in dit succesvolle team. Het is zeker niet vreemd dat uit dit elftal later een behoorlijk aantal spelers door zijn gestroomd naar het 1e elftal. Zoals Jeroen van Es, Erik de Gier, Jeremy Kolmus, Mark van Spelden Axel Koudijzer, Frank de Gier en Peter Ducaneaux.


Op bovenstaande foto zien we :

Bovenste rij vlnr : Art Middendorp, Marcel Vos, Patrick Dries, Zeki, Jeroen van Es, Onno, Andre Burger, Arjan Storm, Kasper van der Griend, Klaas van Spelden

Onderste rij vlnr :

Erik de Gier, Jeremy Kolmus, Peter Kal, Mark van Spelden Axel koudijzer, Frank de Gier, Peter DucaneauxUit diezelfde periode nog een foto met veelal dezelfde spelers,maar ook o.a. Dave Warnaar (staand 2e van links) en Sunil Girdhari (zittend 2e van links)


Na die succesvolle periode met jeugdig talent volgde een tijd dat het een stuk minder ging met de talentontwikkeling bij onze club. Maar een jaar of 10 geleden werd de neerwaartse spiraal doorbroken en zit er zowel kwantitatief als kwalitatief weer groei en potentieel bij onze jeugd. Ook de organisatie staat al een aantal jaren als een huis. Jenny en Arjan Storm hebben hier een belangrijke rol in vervuld. Zij zijn nog steeds actief binnen de club. Jenny is momenteel trainer van de Vrouwen-1 en Arjan traint de JO16. Rico Uytdebroek geeft al een tijd het jeugdbeleid vorm vanuit zijn functie als hoofd jeugdopleiding. Voor elke jeugdcategorie is er een jeugdcoördinator en jeugdvoorzitter Mels van Zanten is dit jaar toegetreden tot het hoofdbestuur als vertegenwoordiger van de jeugd.


En dit beleid begint zijn vruchten af te werpen. Het aantal jeugdleden stijgt en ook qua talentontwikkeling gaat het goed. Een aantal jonge talenten kloppen op de deur en trainen al mee met de selectie van Paul van Loenen, waar zij door de talentvolle en jonge selectie goed worden gevangen. Wat dat betreft ziet de toekomst van onze jarige club er goed uit.
bottom of page