top of page

Succesvolle Techniek trainingscursus voor trainers onderbouw bij M.S.V.’71


Om de onze jeugdvoetballers van MSV’71 op elk niveau de juiste begeleiding en oefenstof aan te bieden, zijn we van mening dat we ons trainingskader goed moeten begeleiden. Een training geven is 1 maar een training geven met inhoud is 2. Alleen met de doelstellingen uit het jeugdplan en wat oefenstof kom je er niet, er komt iets meer bij kijken.


Na de eerdere train de trainer sessies van augustus en oktober, hadden we nu voor de trainers een externe partij uitgenodigd. De externe partij Voetbalscholing.com, vertegenwoordigd door Johan Scholten, heeft een eigen cursus Moves & Skills Pro, gebaseerd op de Meulensteenvisie Afgelopen zomer heeft deze cursus bij MSV’71 plaatsgevonden en daaraan hebben een aantal trainers deelgenomen. Dit was een dusdanig groot succes waardoor we deze partij opnieuw benaderd hebben om specifiek voor onze eigen trainers een cursus te geven.


Om 9 uur begonnen we met een half uurtje theorie, waarna we het veld zijn opgegaan om met de JO7 aan de slag te gaan. De spelers van JO7 stonden al te popelen en luisterden goed naar de trainer. Onze trainers waren aardig onder de indruk van de mogelijkheden die er zijn om aan de techniek te werken. Er werd dan ook druk gediscussieerd door de trainers onderling. Bij de trainers waren ook 2 assistent trainers van onze Kaboutes aanwezig, Roj Mehlbaum en Tom van Zanten (beide spelend in de JO13-1), net als Nick Warnaar en Rick van Straaten (beide spelend in de JO15-1) onze jeugdtrainers voor de toekomst die zo hun eerste opleiding hebben genoten.
De 2e sessie met de JO8 startte om 11 uur en daar gingen we met de techniek verder waar we bij de JO7 waren geëindigd. Zoals dat ook normaal in een opleidingsplan zou gaan. Hiermee kunnen de trainers verder kijken dat als hun trainingsgroep meer progressie maakt (dan verwacht), hoe ze verder uit te dagen.


Tussen de middag werden wij voorzien van een prima lunch, warme soep en belegde broodjes. Dit alles uitstekend verzorgt door gastvrouw Petra Arntz en cateraar Mels van Zanten. Daarbij zorgde Petra de gehele dag ervoor dat de tussen de sessies door koffie en thee was voor de trainers en dat kinderen wat te drinken kregen na afloop.


Na de lunch was het tijd voor de JO9 en de JO11 om in het kader van ons jeugdplan getraind te worden. Hierbij gingen we nog verder de oefenstof in waarbij de kinderen uitgedaagd werden om na te denken. Dat leidde af en toe tot chaos die de kinderen zelf moesten oplossen.


Uiteindelijk een zeer leerzame dag geweest voor alle trainers. Alle trainers ontvangen nog de digitale presentatie van de oefening incl. animaties, waarmee we klaar zijn voor de 3e fase van de competitie.
Volgende week is de bovenbouw aan de beurt met de tactiek trainingen gericht op ons spelsysteem.Comments


bottom of page