Sven de Bie wint de 3e editie van het M.S.V. ’71 PS FIFA toernooi.

Op 6 januari stond alweer de 3e editie van het PS FIFA toernooi op het programma. Jeugdleden van alle teams hadden zich aangemeld om meet te doen aan dit geweldige toernooi. Om 11.00 werd iedereen verwacht om te starten met de voorrondes. Na een uitgebreide uitleg werd iedereen op leeftijd in poules ingedeeld.

Na de aftrap van de diverse wedstrijden was er een hoop spanning te zien op de gezichten van de deelnemers. Vriendjes werden nu tijdelijke tegenstanders . Ook de mannen van de JO 9 waren al zeer getalenteerde FIFA gamers. Na de voorrondes gingen de nummers 1 en de beste nummers 2 door naar de volgende ronde, de knock-out fase. Het werd dus extra spannend want bij een verlies lag je uit het toernooi. Dit was gelukkig niet zo erg omdat je gewoon vrij kon blijven gamen tegen teamgenootjes en/of vrienden, hier werd dan uiteraard ook heel veel gebruik van gemaakt. Ook waren er een hoop kinderen die de skills van de playstation op het voetbalveld wilden uitproberen en gingen dus lekker buiten een balletje trappen. Tijdens het toernooi werd er ook goed gezorgd voor onze jonge talenten. Voor iedereen was er dan ook een lekker patatje en volop limonade.

Helaas vielen een hoop jonge spelers af in de knock-out fase. Daley van Dijk van de JO-11 was daar echter een uitzondering op. Hij wist zich te plaatsen voor de halve finales. Helaas wist hij deze niet te winnen en speelde tegen Max Tuit de verliezers ronde om de 3e en 4e plek waarbij Max uiteindelijk de winnaar was.

De finale ging tussen Sven de Bie en Oskar Niezgoda beiden uit de JO-19. Sven wist in een zenuwslopende finale te winnen van Oskar, die de vorige editie op zijn naam wist te zetten. Na een 3-1 voorsprong van Oskar kwam Sven toch nog knap op gelijk hoogte en wist via penalty’s de wedstrijd te winnen.

Na de prijsuitreiking was het super leuke toernooi met veel spanning afgelopen. We kijken weer terug op een geslaagd toernooi dat zeker een vervolg krijgen.