top of page

Te Werve en M.S.V.’71 houden elkaar in evenwicht


In Rijswijk kwam er bij het duel tussen Te Werve en M.S.V.’71 geen winnaar uit de bus. Het werd uiteindelijk 1-1, waarmee beide ploegen hun eerste punt in deze competitie behaalden. De Maassluis treffer kwam op naam van de mee naar voren gekomen verdediger Paul Dorsman.Volgens het wedstrijdformulier eindigde de wedstrijd in 0-0. Een slordigheid van scheidsrechter Isri Shamsoender. En dat was deze middag niet de enige slordigheid van de leidsman. De man floot angstig en liet zich regelmatig overrulen door de grensrechter van de thuisploeg Daan de Wolf en de spelers van Te Werve.


Voor beide nog puntloze clubs clubs stond er deze middag veel op het spel. Een nieuwe nederlaag zou de competitiestart wel erg dramatisch maken. Vooral de thuisclub had zich voorgenomen om er vanaf de start fel en hard tegenaan te gaan. Te hard vaak. Scheidsrechter Shamsoender floot daar wel voor, maar hield de kaarten in die beginfase stevig op zak.Sven Schipper (19) maakt het doelman Croes knap lastig


M.S.V.’71 probeerde het voetballend op te lossen, maar kwam door de felle tegenstander nauwelijks in zijn spel. Verder dan een paar halve kansen van Ricardo de Jager, Rick de Jonge en Matthijs Jansen kwamen de zwart witten niet. Te Werve had pech, dat de lat een doelpunt in de weg stond.


Dubieuze rol grensrechter

Tien minuten voor de pauze leek M.S.V.’71 op voorsprong te komen. Scheidsrechter Shamsoender had al naar het midden gewezen toen Jasper van Veen een blunder van doelman Tom Croes afstrafte. Maar grensrechter de Wolf bleef met de vlag omhoog staan. De bal was al achter geweest was zijn eigenzinnige lezing. Tot verbazing van vriend en vijand werd de treffer geannuleerd.


Na de pauze bleef Arno van Zweden achter in de kleedkamer. De linkerspits, die goed speelde werd uit voorzorg gewisseld in verband met een opspelende hamstring. Van Zweden werd vervangen door Emad Bouzalmad.


Lange tijd gebeurde er nauwelijks iets wat het vermelden waard was. Hooguit dat de scheidsrechter nu wel aan beide kanten met gele kaarten strooide.


Na een half uur was Emar Bouzalmad namens M.S.V.’71 na een goede actie dichtbij de openingstreffer. Maar doelman Croes bracht redding. Met Jeremy van Loenen en Safouane Masaoudi voor Michael de Bruin en Sven Schipper gingen de bezoekers alsnog op zoek naar de eerste volle winst van het seizoen. En dat leek een kwartier voor tijd te lukken toen een fraai aangesneden vrije trap van Matthijs Jansen door Paul Dorsman binnen werd gewerkt.


Paul Dorsman (3) brengt zijn ploeg op voorsprong


M.S.V.’71 op voorsprong

En ook deze keer stond grensrechter de Wolf met de vlag omhoog. Hij had buitenspel geconstateerd. Maar deze keer deed scheidsrechter Shamsoender of zijn neus bloedde en keurde de treffer goed. (0-1).


Door de bus te parkeren voor het doel van doelman Bart Voskamp probeerde M.S.V.’71 achterin de 0 te houden en daarmee de 3 punten mee naar Maassluis te kunnen nemen. Dat lukte uiteindelijk niet. Want nadat Te Werve een paar dotten van kansen had gemist, wist aanvoerder Faysal Amaziane vlak voor tijd doelman Bart Voskamp wel te verschalken. (1-1).


Nu bleef M.S.V.’71 grensrechter Fred Voskamp met de vlag omhoog staan, vanwege buitenspel. Maar ook nu keek scheidsrechter Shamsoender de andere kant op, Uiteindelijk bleef de teller daarmee steken op 1-1 en dat was gezien het wedstrijdbeeld eigenlijk wel terecht.


Voor M.S.V.'71 kwamen de volgende spelers in het veld

Bart Voskamp, Paul Dorsman, Ricardo de Jager, Rogier Pon, Jasper van Veen, Michael de Bruin (68 Jeremy van Loenen), Matthijs Jansen, Rick de Jonge, Sven Schipper (48 Safouane Masaouidi), Jack van der Vlugt, Arno van Zweden (45 Emad Bouzalmad)


Aad Cordia was op zijn motor naar Rijswijk afgereisd om deze wedstrijd bij te wonen. Hij maakte ook een aantal foto's. Deze zijn te zien en te downloaden via bijgaande link https://ap.lc/huMsB

Comentarios


bottom of page