top of page

Terugblik op een onvergetelijk trainingskamp


Het is toch heerlijk werken onder de Spaanse zon, temperaturen van 20 graden in de middag. In de ochtend stond er ondanks het zware avondprogramma een fysiek programma op het ochtendprogramma.


Er werd goed en fanatiek getraind. 3 geblesseerde spelers aan de kant is een goed teken voor het nieuwe seizoen. Rik Carli is eigenlijk standaard geblesseerd (begeleiding hiervoor is besproken). Paul Dorsman is bekend en nog een aantal maanden zoet, hij heeft aangegeven sowieso volgend seizoen actief te zijn bij MSV’71. Chris van der Pol hoopt binnen enkele weken weer aan te sluiten.De overige jongens stonden op het veld voor de training en volgend seizoen ook. Een aantal speelde bewust de wedstrijd tegen oud Beijerland niet of maakte minder minuten. De motivatie bleek ook uit een gelijkspel tegen de koploper uit de derde klasse en al met al mijns inziens een terechte uitslag. Zij hadden iets meer veld overwicht, maar MSV’71 had een aantal zeer goede mogelijkheden.


In de wedstrijd gebeurde nog een opmerkelijk moment. Jochem, onze doelman wist van een achterbal een hoekschop te maken en niet voor MSV’71, maar tegen MSV’71. Hij schoot zijn achterbal over de achterlijn, een hilarisch moment. Trainers hebben het weleens over omschakelen, maar nu stonden spelers van MSV en oud Beijerland toch nog even verbaasd te kijken waarop Jan Poulus (good old Jan Poulus, die helaas stopt aan het eind van het seizoen) bulderde over het veld: we gaan gewoon door hoor heren.De organisatie werd vervolgens weer opgepakt en goed voetbalresultaat werd bereikt. De traditioneel georganiseerde voetbal quiz werd gewonnen door het team onder leiding van zeker Roberto Grandazzi. Iedereen probeerde over het team heen te gaan, maar uiteindelijk stonden zij met 1 punt verschil bovenaan. Roberto bleek een echte feitenkenner te zijn, iets wat vervolgens het gehele trainingskamp terugkwam.

In het vliegtuig op de weg terug werden wij nog steeds bedolven onder diverse vragen. Onze defender stond na de laatste stapavond bij het verkeerde hotel. Gelukkig was onze trainer Hamza zo attent om hem nog even op te halen. Een groep spelers was zo ongerust dat de hoofdtrainer Harry niet tijdig bij het ontbijt zou zitten dat zij een persoonlijke wekservice hadden geregeld.Deze service werd herhaald bij aankomst op het vliegtuig. In hetzelfde vliegtuig zat MSV perfect op zijn plaats, naast de selectie, begeleiding en technisch bestuur van Willem II, maar ook vrouwen 1 van PSV inclusief hoofdtrainer D. Koevermans (er was zelfs nog een quizvraag tijdens deze editie).

Op het vliegveld liepen ook nog de selecties van Feyenoord, FC Maagdenburg, Borussia Dortmund en de verslaggevers van VI en het AD, Martijn Krabbedam en Mikos Gouka. Malaga ademt toch zeker voetbal in deze periode en MSV’71 heeft het daar prima naar zijn zin. Het trainingskamp wordt al die jaren georganiseerd door Dylan Dijksman en Joey Frerichs. De club is hier zeer blij mee. Zij verdienen dan ook een zeer groot compliment. Zij hebben tevens zitting in de spelersraad en deze spelersraad is uitgebreid met Jochem, de man met de mooiste uittrap van MSV.Heren, namens de TC, het bestuur enorm veel dank voor dit mooie onvergetelijke trainingskamp. In de aankomende weken zullen de resterende gesprekken met de spelers plaatsvinden en in de maand januari volgt er ook duidelijkheid over de begeleiding van aankomend jaar.

Comments


bottom of page