top of page

Toernooi Walking Football Westlandia

Ons kersverse MSV'71 Walking Footbalteam speelde in Naaldwijk mee met het door Westlandia georganiseerde Walking Footballtoernooi. In een poule met Westlandia, Voorschoten, Huizen en Excelsior-M 3 werd 1 punt gehaald, maar gezelligheid stond voorop en het spelen in het echt was een geweldige ervaring. Onder leiding van Hans Dries en begeleiders Martin als leider en Ed de Bruin als coach togen 10 spelers (Maarten V, Jacques vd V, Rein G, Frank, Joost, Aad, Piet en Rob en beide dames Wilma en Anneke naar Naaldwijk.


De teams van MSV'71 en Excelsior-M 3

De spelregels waren streng, zo mocht de bal niet hoger worden gespeeld dan heuphoogte, geen lichamelijk contact, geen slidings, geen keeper in de goal en heel belangrijk, niet rennen!. MSV'71 als beginneling hield zich uiteraard aan deze regels, maar het bleek dat de tegenstanders daar lak aan hadden en omdat er geen scheidsrechters waren moesten de mannen van Hans Dries daar even aan wennen en onder de fanatieke coaching van Ed de Bruin en de aanmoedigingen van Martin van Rijn werd gestart tegen Westlandia. Via doelpunten van Jacques en Joost kwamen we zelfs voor met 2-0. Na een 3-1 voorsprong via nog een goal van Jacques kwam Westlandia terug tot 3-3.

De tweede wedstrijd was tegen het fanatieke Voorschoten. Deze mannen hielden zich geen van allen aan de strenge walking voetbalregels, deze tegenstander vlogen je aan alle kanten voorbij en alle spelers van Voorschoten speelden ook als scheidsrechter, het werd volgens hen 4-1 maar Martin had alles goed bijgehouden dus liet bij het wedstrijdsecretariaat 3-1 noteren, Joost redde de eer met een harde schuiver.

Dan de wedstrijd tegen de mannen van Excelsior-M 3. Weddenschappen werden afgesloten en een teamsfoto gemaakt. MSV'71 zette de verdediging van Excelsior-M flink onder druk en er kwamen kansen.


Joost met vijf verdedigers om zich heen, Hans en Piet kijken toe.

Excelsior-M wist het doel van MSV'71 4 maal te vinden, Joost en Jacques maakten beide een goal, uitslag dus 4-2


Hier geeft oud MSV 71 trainer Han v Leeuwen een voorzet.

De laatste wedstrijd was tegen Huizen. De oudjes van MSV'71 zaten er doorheen en de meer ervaren spelers van Huizen vonden 4 maal het net achter Rob en Wilma.


Wilma kan dit schot net niet keren en Maarten komt te laat on te assisteren.

Na afloop was het onder het genot van een natje en een droogje nog lang gezellig in de kantine van Westlandia en bij vertrek hield de politie nog een oogje in het zeil, zo moest Rob nog even blazen voor de alcoholtest, maar met 2 AAtjes was dat geen probleem.

Zeker voor herhaling vatbaar. Vrijdag de eerste training in het nieuwe jaar.
Comments


bottom of page